reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny!
Od dawna czytam forum, ale dopiero dzisiaj postanowiłam napisać 🙂
Krótko o nas; 6 lat starań, od lutego 2022 leczenie w Invimedzie Wrocław. 3 nieudane IUI.
We wrześniu miałam punkcję i cała procedurę IMSI przez obniżone parametry nasienia.
31.10 (poniedziałek) mieliśmy transfer ❄️.
Siedzę w domu na zwolnieniu i szukam sobie zajęcia... ale jak połaże za dużo to zaczyna mnie boleć w sumie ciągnąć dół brzucha, wydaje mi się że już po wszystkim 🤔😕 Test 10.10 chyba zwariuje do tego czasu 🤯😅😆

Trzymam kciuki za wszystkich! ✊✊✊

reklama
F.
B-:;:;&&&;0&;
Cześć dziewczyny!
Krótko o nas; 6 lat starań, od lutego 2022 leczenie w Invimedzie Wrocław. 3 nieudane IUI.
We wrześniu miałam punkcję i cała procedurę IMSI przez obniżone parametry nasienia.
Siedzę w domu na zwolnieniu i szukam sobie zajęcia... ale jak połaże za dużo to zaczyna mnie boleć w sumie ciągnąć dół brzucha, wydaje mi się że już po wszystkim 🤔😕 Test 10.10 chyba zwariuje do tego czasu 🤯😅😆

Ooo witam koleżankę z kliniki ❤️ jaki lekarz 9 ?? Jak wrażenia z wizyt? Skąd jesteś ? Trzymam kciuki za pozytywną betę ✊✊❤️

@Będęwkoncumama!
Chodzę od początku do dr.Trzeciaka (z polecenia koleżanki-mają syna po in-vitro 👦)
A Ty do kogo chodzisz?
Jestem zadowolona do tej pory z wizyt i lekarza, a Ty? Jestem z poza Wrocławia (okolice Strzelina)
Dzisiaj byłam robić progesteron w piątek też mam robić. Zobaczę co z tego wyjdzie, mam wrażenie że świece w ciemności progesteronem 😆😆😆

To musi Cie Lubić 😉 Ja mam prolutex on 160 prawie kosztuje ,więc na darmo szkoda mi tyle wywalać. U mnie dalej cisza taka sama jak przy nie udanych ,no nic trzeba dalej czekac ,nospe pij
W szoku bylam;) 3 raz kobiete widziałam;) ale bardzo miło z jej strony. Ja swój progesteron mam zawsze min 20 więc tak go biorę bo mi kazał ale myślę, że mój progesteron dałby radę;) No nic czekamy;)

Cześć dziewczyny!

Ooo to dokładnie w tym samym dniu miałyśmy transfer;) mnie znowu boli jak za dużo się poruszam. Tak źle i ywk nie dobrze;) Ja na pewno nie wytrzymam do 10.11.;)

Ooo to dokładnie w tym samym dniu miałyśmy transfer;) mnie znowu boli jak za dużo się poruszam. Tak źle i ywk nie dobrze;) Ja na pewno nie wytrzymam do 10.11.;)
Fajnie poznać kogoś kto jedzie na tym samym wózku, trzymam kciuki za Ciebie✊✊❤️
Mnie od wczoraj wieczora trochę boli w dole brzucha, rano było dobrze ale jak pochodziłam to znowu go czuje, albo mam już jakaś shize i się za bardzo doszukuje 😅
Ja też nie wytrzymam, pewnie z progesteronem w piątek zrobię betę 😅🙈

Z tymi nk to jest skomplikowana sprawa. Bo inne są normy dla nk w zależności od dnia cyklu. I jest zarówno źle jak jest ich za mało jak i za dużo. Tu już musi specjalista się wypowiedzieć, ale może to będzie punkt uchwytu. Ja na nk dostałam intralipid i zabanglalo pięknie.

Jeżeli był to zarodek 5 dniowy i beta 12 dni po transferze wynosi poniżej 100 to raczej ciąża biochemiczna.
10 dni po transferze beta powinna być około 100. Najlepiej jest jak jest powyżej, czyli 150, czasem i 200.
Tutaj przyrosty słabe i rząd wielkości nie ten. To raczej biochemiczna, ciąża raczej nie rozwija się prawidłowo.
Ale jak koleżanka jest po in vitro i zaszła teraz w ciąże to dobrze rokuje na kolejne transfery :-)

@Będęwkoncumama!
Chodzę od początku do dr.Trzeciaka (z polecenia koleżanki-mają syna po in-vitro 👦)
A Ty do kogo chodzisz?
Jestem zadowolona do tej pory z wizyt i lekarza, a Ty? Jestem z poza Wrocławia (okolice Strzelina)
Dzisiaj byłam robić progesteron w piątek też mam robić. Zobaczę co z tego wyjdzie, mam wrażenie że świece w ciemności progesteronem 😆😆😆
Dr. Żórawski ... Ja też z poza Wrocławia , do kliniki mam jakieś 80 kilometrów jak nie więcej 🙈🙈 ogólnie chyba zadowolona , chodź będę mogła dokładnie powiedzieć jak już się kiedyś uda.... Już kilka lat tam jestem ... Tyle kasy , nerwów , złości i łez tam zostawiłam że trudno powiedzieć czy do końca jestem zadowolona. .. 🤷‍♀️ mam nadzieję że kiedyś będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć że tak , jestem ... Ale fakt to też głównie moja wina ... Wyszła mi zrypana immunologia więc w między czasie ja musiałam leczyć itp...

reklama
Dr. Żórawski ... Ja też z poza Wrocławia , do kliniki mam jakieś 80 kilometrów jak nie więcej 🙈🙈 ogólnie chyba zadowolona , chodź będę mogła dokładnie powiedzieć jak już się kiedyś uda.... Już kilka lat tam jestem ... Tyle kasy , nerwów , złości i łez tam zostawiłam że trudno powiedzieć czy do końca jestem zadowolona. .. 🤷‍♀️ mam nadzieję że kiedyś będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć że tak , jestem ... Ale fakt to też głównie moja wina ... Wyszła mi zrypana immunologia więc w między czasie ja musiałam leczyć itp...
🙂
Też invmed Wrocław. I też spoza Wrocławia 🙂

Do góry