Hej dziewczynki, nie wchodzę do Was za często, raz na jakiś czas, coś podczytuje i nie jestem na bieżąco, ale trzymam kciuki za Wasze sukcesy naprawdę! Po 2 transferach nieudanych , historie swoja już opisywałam, większość mnie kojarzy jedziemy do Dr Mrugacza na konsultacje i spisuje pytania , w następnym roku na początku robie immunologie badania , ale do dr Paśnika trudno się dostać, wiec chcę po części zapytać też o to Dr Mrugacza, moje pytanie bo chcę je zadać też doktorowi czy do tej listy badań dopisalybyscie jeszcze coś , znalazłam coś takiego
Lista badań immunologicznych:
przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
przeciwciała przeciwjądrowe (ANA)
przeciwciała antykardiolipinowe (ACA) w dwóch klasach IgG i IgM
przeciwciała przeciw B2 glikoproteinie -anty GP1 w dwóch klasach IgG i IgM
test IMK (MultiTest):
limfocyty T%, limfocyty B%, limfocyty helper CD3+/CD4+%, limfocyty supresor CD3+/CD8+%, współczynnik (h/s) CD4/CD8, komórki NK % (CD3-/CD16+56+)
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2:
interferon gamma, czynnik zamartwicy nowotworu, interleukiny 2 4 5 10, wskazniki: IFN/IL4 IFN/IL10 TNF/IL4 TNF/II10
test limfocytotoksyczny
Co o tym sądzicie? Da mi to pełny obraz sytuacji , oczywiście również zadam pytania k biopsje endometrium i takie tam, chciałabym abyście podzieliły się swoimi doświadczeniami, gdyż tak jak pisałam z 1.5 miesiąca temu nie zabierzemy ostatniego zarodka bez diagnostyki , buziaki ♡♡♡