reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny!
Od dawna czytam forum, ale dopiero dzisiaj postanowiłam napisać 🙂
Krótko o nas; 6 lat starań, od lutego 2022 leczenie w Invimedzie Wrocław. 3 nieudane IUI.
We wrześniu miałam punkcję i cała procedurę IMSI przez obniżone parametry nasienia.
31.10 (poniedziałek) mieliśmy transfer ❄️.
Siedzę w domu na zwolnieniu i szukam sobie zajęcia... ale jak połaże za dużo to zaczyna mnie boleć w sumie ciągnąć dół brzucha, wydaje mi się że już po wszystkim 🤔😕 Test 10.10 chyba zwariuje do tego czasu 🤯😅😆

Trzymam kciuki za wszystkich! ✊✊✊

reklama
F.
B-:;:;&&&;0&;
Cześć dziewczyny!
Krótko o nas; 6 lat starań, od lutego 2022 leczenie w Invimedzie Wrocław. 3 nieudane IUI.
We wrześniu miałam punkcję i cała procedurę IMSI przez obniżone parametry nasienia.
Siedzę w domu na zwolnieniu i szukam sobie zajęcia... ale jak połaże za dużo to zaczyna mnie boleć w sumie ciągnąć dół brzucha, wydaje mi się że już po wszystkim 🤔😕 Test 10.10 chyba zwariuje do tego czasu 🤯😅😆

Ooo witam koleżankę z kliniki ❤️ jaki lekarz 9 ?? Jak wrażenia z wizyt? Skąd jesteś ? Trzymam kciuki za pozytywną betę ✊✊❤️

@Będęwkoncumama!
Chodzę od początku do dr.Trzeciaka (z polecenia koleżanki-mają syna po in-vitro 👦)
A Ty do kogo chodzisz?
Jestem zadowolona do tej pory z wizyt i lekarza, a Ty? Jestem z poza Wrocławia (okolice Strzelina)
Dzisiaj byłam robić progesteron w piątek też mam robić. Zobaczę co z tego wyjdzie, mam wrażenie że świece w ciemności progesteronem 😆😆😆

To musi Cie Lubić 😉 Ja mam prolutex on 160 prawie kosztuje ,więc na darmo szkoda mi tyle wywalać. U mnie dalej cisza taka sama jak przy nie udanych ,no nic trzeba dalej czekac ,nospe pij
W szoku bylam;) 3 raz kobiete widziałam;) ale bardzo miło z jej strony. Ja swój progesteron mam zawsze min 20 więc tak go biorę bo mi kazał ale myślę, że mój progesteron dałby radę;) No nic czekamy;)

Cześć dziewczyny!

Ooo to dokładnie w tym samym dniu miałyśmy transfer;) mnie znowu boli jak za dużo się poruszam. Tak źle i ywk nie dobrze;) Ja na pewno nie wytrzymam do 10.11.;)

Ooo to dokładnie w tym samym dniu miałyśmy transfer;) mnie znowu boli jak za dużo się poruszam. Tak źle i ywk nie dobrze;) Ja na pewno nie wytrzymam do 10.11.;)
Fajnie poznać kogoś kto jedzie na tym samym wózku, trzymam kciuki za Ciebie✊✊❤️
Mnie od wczoraj wieczora trochę boli w dole brzucha, rano było dobrze ale jak pochodziłam to znowu go czuje, albo mam już jakaś shize i się za bardzo doszukuje 😅
Ja też nie wytrzymam, pewnie z progesteronem w piątek zrobię betę 😅🙈

Z tymi nk to jest skomplikowana sprawa. Bo inne są normy dla nk w zależności od dnia cyklu. I jest zarówno źle jak jest ich za mało jak i za dużo. Tu już musi specjalista się wypowiedzieć, ale może to będzie punkt uchwytu. Ja na nk dostałam intralipid i zabanglalo pięknie.

Jeżeli był to zarodek 5 dniowy i beta 12 dni po transferze wynosi poniżej 100 to raczej ciąża biochemiczna.
10 dni po transferze beta powinna być około 100. Najlepiej jest jak jest powyżej, czyli 150, czasem i 200.
Tutaj przyrosty słabe i rząd wielkości nie ten. To raczej biochemiczna, ciąża raczej nie rozwija się prawidłowo.
Ale jak koleżanka jest po in vitro i zaszła teraz w ciąże to dobrze rokuje na kolejne transfery :-)

@Będęwkoncumama!
Chodzę od początku do dr.Trzeciaka (z polecenia koleżanki-mają syna po in-vitro 👦)
A Ty do kogo chodzisz?
Jestem zadowolona do tej pory z wizyt i lekarza, a Ty? Jestem z poza Wrocławia (okolice Strzelina)
Dzisiaj byłam robić progesteron w piątek też mam robić. Zobaczę co z tego wyjdzie, mam wrażenie że świece w ciemności progesteronem 😆😆😆
Dr. Żórawski ... Ja też z poza Wrocławia , do kliniki mam jakieś 80 kilometrów jak nie więcej 🙈🙈 ogólnie chyba zadowolona , chodź będę mogła dokładnie powiedzieć jak już się kiedyś uda.... Już kilka lat tam jestem ... Tyle kasy , nerwów , złości i łez tam zostawiłam że trudno powiedzieć czy do końca jestem zadowolona. .. 🤷‍♀️ mam nadzieję że kiedyś będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć że tak , jestem ... Ale fakt to też głównie moja wina ... Wyszła mi zrypana immunologia więc w między czasie ja musiałam leczyć itp...

reklama
Dr. Żórawski ... Ja też z poza Wrocławia , do kliniki mam jakieś 80 kilometrów jak nie więcej 🙈🙈 ogólnie chyba zadowolona , chodź będę mogła dokładnie powiedzieć jak już się kiedyś uda.... Już kilka lat tam jestem ... Tyle kasy , nerwów , złości i łez tam zostawiłam że trudno powiedzieć czy do końca jestem zadowolona. .. 🤷‍♀️ mam nadzieję że kiedyś będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć że tak , jestem ... Ale fakt to też głównie moja wina ... Wyszła mi zrypana immunologia więc w między czasie ja musiałam leczyć itp...
🙂
Też invmed Wrocław. I też spoza Wrocławia 🙂

Do góry