reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Poproszę o pomoc. Chciałabym zmienić klinikę z Novum do Invicta (wykorzystaliśmy już wszystkie zarodki, które posiadaliśmy). Myślimy o Invicta ze względu na możliwość przebadania zarodków czy macie jakieś doświadczenia z ta klinika ? Proszę podzielcie się opiniami oraz czy miałyście styczność z lekarzem Januszem P ponieważ nad nim się zastanawiamy. Z góry dzięki za odp 😊
Ja byłam w Invicta w Bydgoszczy. Ale sama transfer i punkcję miałam w Gdańsku. Co do lekarza to nie pamiętam nazwiska tego, który robił mi transfer 😁 ogólnie z lekarzami z Gdańska nie miałam do czynienia bo kierował nas, prowadził stymulację i rozpisywał leki lekarz z Bydgoszczy

reklama
Ja byłam w Invicta w Bydgoszczy. Ale sama transfer i punkcję miałam w Gdańsku. Co do lekarza to nie pamiętam nazwiska tego, który robił mi transfer 😁 ogólnie z lekarzami z Gdańska nie miałam do czynienia bo kierował nas, prowadził stymulację i rozpisywał leki lekarz z Bydgoszczy
My uczęszczać będziemy w Warszawie

rozumie cie doskonale. Nie obwiniaj się ją jestem z podobnym problemem oba niedrożne jajowody. Córką juz 20 lat😇 sama ja 12 lat wychowywałam gdy spotkałam swojego męża 8lat temu nie przepuszczałam że to ja mogę być winna tego że nie mamy dziecka aż w końcu poszłam na hsg później na laparoskopie nic nie pomogło😔. Ile ja odwiedziłam ginekologów aby tylko nie podchodzić do invitro niestety wszyscy z nich tylko mówili metoda invitro oczywiście zdążają się cuda trzeba wierzyć. Różne diety ,herbaty masaże na płodność 🙊aż w końcu zdecydowaliśmy się na invitro w 2021 r miałam punkcję pobrano 12 jajeczek z czego tylko 4 uzyskaliśmy blastki. Pierwszy transfer byl świeży nieudany😔drugi ciąża biochemiczna😔trzeci podaliśmy 2blastki z czego 1zostala zemną😇😇😇12tc. Jutro prenatalne z racji tego że już 39latek🙈także nie poddawaj się walcz wierzę że ci się uda i będziesz kochająca mama🥰🥰
Mówią ze nic tak kobiety nie odmłodzi jak macierzyństwo ! 🤰🏻💪🏻
Dużo dużo zdrówka dla Was, niech się wszystko dobrze rozwija ! 🙏🏻😇🥰

A wiadome z jakiego powodu niedrożność ? Ja mam niedrożne , tzn miałam chyba bo zaszłam naturalnie teraz w ciąże 🤷‍♀️
A jestem po 3 nieudanych transferach …
Cuda się zdarzają! Ile masz lat?? Napewno sie uda , trzymam mocno kciuki ✊✊✊
Właśnie powód niedrożności nieznany na razie, nie przebyłam żadnej ostre infekcje intymne,ani endometrioza, antykoncepcja.. nic, dlatego to jeszcze bardziej frustrujace..

reklama
A tego z wypłata nie rozumiem? Jeśli zrobiłabyś drugi transfer pod koniec macierzyńskiego to nie musisz iść do pracy, żeby na L4 dostać 100%. Dostaniesz z takiej samej podstawy z 12 miesięcy jak miałaś pierwsze l4. Gdyby znów opłacało się wrócic do pracy, żeby pensja była wyższa to musisz przepracować 30 dni, żeby podstawa była nowa. Jeśli przepracujesz 1 dzień to nic to nie zmieni. Chyba, że nie o to chodziło to dawaj znać :) no i oczywiście dawaj znać co z decyzją :) zdrówka dla Ciebie i córeczki :)
o to widzisz jaka ja obeznana 🤣🤣🤣

Do góry