reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Poproszę o pomoc. Chciałabym zmienić klinikę z Novum do Invicta (wykorzystaliśmy już wszystkie zarodki, które posiadaliśmy). Myślimy o Invicta ze względu na możliwość przebadania zarodków czy macie jakieś doświadczenia z ta klinika ? Proszę podzielcie się opiniami oraz czy miałyście styczność z lekarzem Januszem P ponieważ nad nim się zastanawiamy. Z góry dzięki za odp 😊
My byliśmy w invicta gdańsk. Określenie Janusz P jest trochę mało konkretne przy ilości invict w Polsce.
U nas było ogólnie drogo w porównaniu z innymi klinikami. Robili sporo badań, na moja prośbę poszerzali diagnostykę aż się udało :) mogę z pewnością polecić mojego lekarza. Mieli tez dużo wtop, ale to w każdej klinice się zdarza ( typu dzwonili, że mam być za chwilę na wymazie na covid, bo zapomnieli że nie mam a zaraz zamykają pobieranie i jak nie pobiorą to nie będzie inseminacji- no a ja w środku pracy, na mieście korki; notorycznie gubili zgody na procedury więc mąż też kilka razy musiał się zwalniać z pracy i jechać coś podpisywać)

reklama
Dziewczyny pisałam wam o tych moich komórkach, że się nie nadawały bo były ponoć zdegradowane - taką dostałam informację... Zapomniałam napisać. Myślicie, że to mogła też być wina stymulacji?
Tym bardziej, że te moje AMH było 6.6..

Dziewczyny pisałam wam o tych moich komórkach, że się nie nadawały bo były ponoć zdegradowane - taką dostałam informację... Zapomniałam napisać. Myślicie, że to mogła też być wina stymulacji?
Tym bardziej, że te moje AMH było 6.6..
Przez wysokie amh tez komórki mogą być kiepskiej jakości. Chociaż ja tez wysokie amh pcos a na 36 pęcherzy pobrali 22 komórki z których zamrozili 10 blastek (zapladniali wszystko), a pierwszy transfer dał ciąże. Wiec chyba ta jakość jednak nie taka zła. Albo ogólnie masz komórki słabej jakości i dlatego nie możesz zajsc w ciąże. Dlatego dużo właśnie widać przy procedurze jak to wszystko wyglada i gdzie tkwi problem.

@Będęwkoncumama! Mozesz wykreslic mnie juz z kalendarza z wizyta z 21.10..
Bylam dzis na przyspieszonej wizycie, serduszko juz nie bije.. jutro szpital;)
Trzymam kciuki za Was wszystkie i oby Wam sie udalo ;*
Tak mi przykro… miałaś jakieś objawy ze byłaś na przyspieszonej wizycie?
Który tydzień?
Trzymaj się tak mocno… nie chce nawet myśleć co teraz przechodzisz…
Jesteśmy z Tobą, pamiętaj o tym… jeszcze będzie pięknie obiecuje! 🤍

reklama
Do góry