reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Poproszę o pomoc. Chciałabym zmienić klinikę z Novum do Invicta (wykorzystaliśmy już wszystkie zarodki, które posiadaliśmy). Myślimy o Invicta ze względu na możliwość przebadania zarodków czy macie jakieś doświadczenia z ta klinika ? Proszę podzielcie się opiniami oraz czy miałyście styczność z lekarzem Januszem P ponieważ nad nim się zastanawiamy. Z góry dzięki za odp 😊
Ja byłam w Invicta w Bydgoszczy. Ale sama transfer i punkcję miałam w Gdańsku. Co do lekarza to nie pamiętam nazwiska tego, który robił mi transfer 😁 ogólnie z lekarzami z Gdańska nie miałam do czynienia bo kierował nas, prowadził stymulację i rozpisywał leki lekarz z Bydgoszczy

reklama
Ja byłam w Invicta w Bydgoszczy. Ale sama transfer i punkcję miałam w Gdańsku. Co do lekarza to nie pamiętam nazwiska tego, który robił mi transfer 😁 ogólnie z lekarzami z Gdańska nie miałam do czynienia bo kierował nas, prowadził stymulację i rozpisywał leki lekarz z Bydgoszczy
My uczęszczać będziemy w Warszawie

rozumie cie doskonale. Nie obwiniaj się ją jestem z podobnym problemem oba niedrożne jajowody. Córką juz 20 lat😇 sama ja 12 lat wychowywałam gdy spotkałam swojego męża 8lat temu nie przepuszczałam że to ja mogę być winna tego że nie mamy dziecka aż w końcu poszłam na hsg później na laparoskopie nic nie pomogło😔. Ile ja odwiedziłam ginekologów aby tylko nie podchodzić do invitro niestety wszyscy z nich tylko mówili metoda invitro oczywiście zdążają się cuda trzeba wierzyć. Różne diety ,herbaty masaże na płodność 🙊aż w końcu zdecydowaliśmy się na invitro w 2021 r miałam punkcję pobrano 12 jajeczek z czego tylko 4 uzyskaliśmy blastki. Pierwszy transfer byl świeży nieudany😔drugi ciąża biochemiczna😔trzeci podaliśmy 2blastki z czego 1zostala zemną😇😇😇12tc. Jutro prenatalne z racji tego że już 39latek🙈także nie poddawaj się walcz wierzę że ci się uda i będziesz kochająca mama🥰🥰
Mówią ze nic tak kobiety nie odmłodzi jak macierzyństwo ! 🤰🏻💪🏻
Dużo dużo zdrówka dla Was, niech się wszystko dobrze rozwija ! 🙏🏻😇🥰

A wiadome z jakiego powodu niedrożność ? Ja mam niedrożne , tzn miałam chyba bo zaszłam naturalnie teraz w ciąże 🤷‍♀️
A jestem po 3 nieudanych transferach …
Cuda się zdarzają! Ile masz lat?? Napewno sie uda , trzymam mocno kciuki ✊✊✊
Właśnie powód niedrożności nieznany na razie, nie przebyłam żadnej ostre infekcje intymne,ani endometrioza, antykoncepcja.. nic, dlatego to jeszcze bardziej frustrujace..

reklama
A tego z wypłata nie rozumiem? Jeśli zrobiłabyś drugi transfer pod koniec macierzyńskiego to nie musisz iść do pracy, żeby na L4 dostać 100%. Dostaniesz z takiej samej podstawy z 12 miesięcy jak miałaś pierwsze l4. Gdyby znów opłacało się wrócic do pracy, żeby pensja była wyższa to musisz przepracować 30 dni, żeby podstawa była nowa. Jeśli przepracujesz 1 dzień to nic to nie zmieni. Chyba, że nie o to chodziło to dawaj znać :) no i oczywiście dawaj znać co z decyzją :) zdrówka dla Ciebie i córeczki :)
o to widzisz jaka ja obeznana 🤣🤣🤣

Do góry