reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Każda z nas to przeżywa, ale trzeba walczyć!!!! Ja chwilowo pauzuje co nie znaczy ,że nie będę walczyć o moje kochane dzieciątko, wiem co czujesz bo u mnie rodzi szwagierka zaraz i czuję się czasem gorsza, to takie normalne ale bardzo głupie uczucia ... jeśli tylko niedrożne jajowody i masz ładne amh to masz duża szanse powodzenia !!! ♡
Dziękuje !! Bede walczyć ile tylko bede miała sił, bo nagroda jest bezcenna !!

To forum przez wgląd na nasze wzajemnie wsparcie, rady i czasem jak to dziewczyny piszą kopniak w tyłek, jest niesamowicie wspierające w chwilach bezradności… !😇💪🏻

Rozopoczelismy leczenie w Invicie.
Jesteśmy w trakcie badań, narazie wszystko dobrze poza moja niedrożnością obu jajowodów… 🥺 dodatkowo jakaś torbiel niewielka na jajniku…
W przyszłym tygodniu prawdopodobnie mam mieć punkcję.. zobaczymy jak to się potoczy..
Nie nastawiam się nawet ze uda się za pierwszym razem..ale żeby wgl się udało 🥺🙏🏻
Teraz trochę żałuje, ze przez 4 lata nic nie robiliśmy, chciałam to zostawić i żyć tym co się wydarzy, ale z roku na rok gdy jestem coraz starsza, a w rodzinie czy wśród znajomych co chwila jakaś ciąża i kolejne dziecko, jest mi coraz ciężej..
Jeszcze teraz gdy wiem ze brak ciąży jest raczej z mojej winy, przycisnęło mnie to psychicznie jako kobietę.. 😭
Moj mąż nigdy nie dał mi tego odczuć, wręcz przeciwnie, ale sama mam takie uczucia, może jestem dla siebie zbyt surowa.. 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Trudne to wszystko..
rozumie cie doskonale. Nie obwiniaj się ją jestem z podobnym problemem oba niedrożne jajowody. Córką juz 20 lat😇 sama ja 12 lat wychowywałam gdy spotkałam swojego męża 8lat temu nie przepuszczałam że to ja mogę być winna tego że nie mamy dziecka aż w końcu poszłam na hsg później na laparoskopie nic nie pomogło😔. Ile ja odwiedziłam ginekologów aby tylko nie podchodzić do invitro niestety wszyscy z nich tylko mówili metoda invitro oczywiście zdążają się cuda trzeba wierzyć. Różne diety ,herbaty masaże na płodność 🙊aż w końcu zdecydowaliśmy się na invitro w 2021 r miałam punkcję pobrano 12 jajeczek z czego tylko 4 uzyskaliśmy blastki. Pierwszy transfer byl świeży nieudany😔drugi ciąża biochemiczna😔trzeci podaliśmy 2blastki z czego 1zostala zemną😇😇😇12tc. Jutro prenatalne z racji tego że już 39latek🙈także nie poddawaj się walcz wierzę że ci się uda i będziesz kochająca mama🥰🥰

7 miesięcy :) kochany jest 😍 uwielbia kabelki 😂 i inne zakazane rzeczy 😂 ale ciągle coś, biegamy po lekarzach i fizjo. Planu nie ma ;) a ty masz jeszcze dużo mrozaczkow, u Ciebie jakieś dalsze plany? :) Jak córa? :)
my też po lekarzach jak nie pediatra to dermatolog bo mała bardzo skłonna jest do wysypek 🤷‍♀️powoli zaczynamy rozszerzać dietę ważymy już 8 kg a co do rodzeństwa to takie luźne plany tylko żeby już do pracy iść po transferze na jeden dzień żeby uaktualnić wypłatę z 80 procent na 100🤣no ale wiadomo to nie ma tak jak się chce

my też po lekarzach jak nie pediatra to dermatolog bo mała bardzo skłonna jest do wysypek 🤷‍♀️powoli zaczynamy rozszerzać dietę ważymy już 8 kg a co do rodzeństwa to takie luźne plany tylko żeby już do pracy iść po transferze na jeden dzień żeby uaktualnić wypłatę z 80 procent na 100🤣no ale wiadomo to nie ma tak jak się chce
A tego z wypłata nie rozumiem? Jeśli zrobiłabyś drugi transfer pod koniec macierzyńskiego to nie musisz iść do pracy, żeby na L4 dostać 100%. Dostaniesz z takiej samej podstawy z 12 miesięcy jak miałaś pierwsze l4. Gdyby znów opłacało się wrócic do pracy, żeby pensja była wyższa to musisz przepracować 30 dni, żeby podstawa była nowa. Jeśli przepracujesz 1 dzień to nic to nie zmieni. Chyba, że nie o to chodziło to dawaj znać :) no i oczywiście dawaj znać co z decyzją :) zdrówka dla Ciebie i córeczki :)

Rozopoczelismy leczenie w Invicie.
Jesteśmy w trakcie badań, narazie wszystko dobrze poza moja niedrożnością obu jajowodów… 🥺 dodatkowo jakaś torbiel niewielka na jajniku…
W przyszłym tygodniu prawdopodobnie mam mieć punkcję.. zobaczymy jak to się potoczy..
Nie nastawiam się nawet ze uda się za pierwszym razem..ale żeby wgl się udało 🥺🙏🏻
Teraz trochę żałuje, ze przez 4 lata nic nie robiliśmy, chciałam to zostawić i żyć tym co się wydarzy, ale z roku na rok gdy jestem coraz starsza, a w rodzinie czy wśród znajomych co chwila jakaś ciąża i kolejne dziecko, jest mi coraz ciężej..
Jeszcze teraz gdy wiem ze brak ciąży jest raczej z mojej winy, przycisnęło mnie to psychicznie jako kobietę.. 😭
Moj mąż nigdy nie dał mi tego odczuć, wręcz przeciwnie, ale sama mam takie uczucia, może jestem dla siebie zbyt surowa.. 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Trudne to wszystko..
A wiadome z jakiego powodu niedrożność ? Ja mam niedrożne , tzn miałam chyba bo zaszłam naturalnie teraz w ciąże 🤷‍♀️
A jestem po 3 nieudanych transferach …
Cuda się zdarzają! Ile masz lat?? Napewno sie uda , trzymam mocno kciuki ✊✊✊

reklama
Poproszę o pomoc. Chciałabym zmienić klinikę z Novum do Invicta (wykorzystaliśmy już wszystkie zarodki, które posiadaliśmy). Myślimy o Invicta ze względu na możliwość przebadania zarodków czy macie jakieś doświadczenia z ta klinika ? Proszę podzielcie się opiniami oraz czy miałyście styczność z lekarzem Januszem P ponieważ nad nim się zastanawiamy. Z góry dzięki za odp 😊

Do góry