reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi powiedział lekarz ,że nie wysle mnie na badania genetyczne, bo mam dziecko z naturalnej. Histeroskopia i laparoskopia też nie. Powiedział, że zarodki mogą mieć jakieś wady i się nie chcą zagnieżdżać. Dostałam tylko jakiś lek na zapalenie ,bo mnie swędzi. Lekami i tak jestem obladowana po transferze. I teraz mam mieć naciecie oslonki ,cokolwiek to da .
Ja mam 2 z naturalnej - 1. i 2. ciąża, potem byłam jeszcze 2 razy w ciąży- poronienia, a na badanie endo mnie skierował. Resztę robię dla siebie - zespół antyfosfolipidowy, trombofilia - ale to ze względu na ten MTHFR, i zrobię jeszcze homocysteinę, anty-tg i tpo, ft3 i ft4 i ANA2. Zarodki teraz miałam badane, więc problem z zarodkiem odpada.
Pogadam jeszcze z lekarzem, bo w 2 i 4-tą ciążę zaszłam po dwóch miesiącach starań, z 3-cią było dłużej bo 10-miesięcy, ale tu miałam budowę i to wszystko dezorganizowało :) gdzieś jest problem, że teraz się nie udało. Cykl mi się zrobił bardziej nieregularny i dużo krótszy niż w zeszłym jeszcze roku.

reklama
Ja mam 2 z naturalnej - 1. i 2. ciąża, potem byłam jeszcze 2 razy w ciąży- poronienia, a na badanie endo mnie skierował. Resztę robię dla siebie - zespół antyfosfolipidowy, trombofilia - ale to ze względu na ten MTHFR, i zrobię jeszcze homocysteinę, anty-tg i tpo, ft3 i ft4 i ANA2. Zarodki teraz miałam badane, więc problem z zarodkiem odpada.
Pogadam jeszcze z lekarzem, bo w 2 i 4-tą ciążę zaszłam po dwóch miesiącach starań, z 3-cią było dłużej bo 10-miesięcy, ale tu miałam budowę i to wszystko dezorganizowało :) gdzieś jest problem, że teraz się nie udało. Cykl mi się zrobił bardziej nieregularny i dużo krótszy niż w zeszłym jeszcze roku.
Ja zarodków nie badałam. To u Ciebie z donoszeniem się coś poprzestawiało, a u mnie h..j wie co ,tylko wiem ,że mam wrogi sluz,ale to żadna przeszkoda przy ifv. Na trombofilię zrobię, bo u mnie jest w rodzinie,mama,siostra ,ale embriolog mowil ,że to niema wpływu na implantacje . Zawsze też po transferze miałam encorton I acard ,więc może u mnie faktycznie wina zarodków. A ty kiedy podchodzisz do stymulacji

Ja zarodków nie badałam. To u Ciebie z donoszeniem się coś poprzestawiało, a u mnie h..j wie co ,tylko wiem ,że mam wrogi sluz,ale to żadna przeszkoda przy ifv. Na trombofilię zrobię, bo u mnie jest w rodzinie,mama,siostra ,ale embriolog mowil ,że to niema wpływu na implantacje . Zawsze też po transferze miałam encorton I acard ,więc może u mnie faktycznie wina zarodków. A ty kiedy podchodzisz do stymulacji
U mnie zarodek się nie zagnieździł - beta nie drgnęła. 24.10 mam wizytę i chyba od 25.10 powinnam zacząć cykl i stymulację. Za pierwszym razem brałam menopur 300j. i miałam 11 oocytów dojrzałych i teraz chcę mieć mniej, więc chyba dawka będzie mniejsza. Czy coś wiecie na ten temat?

U mnie zarodek się nie zagnieździł - beta nie drgnęła. 24.10 mam wizytę i chyba od 25.10 powinnam zacząć cykl i stymulację. Za pierwszym razem brałam menopur 300j. i miałam 11 oocytów dojrzałych i teraz chcę mieć mniej, więc chyba dawka będzie mniejsza. Czy coś wiecie na ten temat?
Ja nie miałam Menopuru.

Jpdl jakich newsów dziś się dowiedziałam u lekarza 🙈 no więc teraz w mojej klinice partner musi być na wizycie w której lekarz przepisuje leki i ustala że w tym cyklu będzie transfer ( najlepiej na każdej wizycie ) bo był przypadek że pary się rozstawały i kobieta podrabiała podpis męża ( za wszelką cenę chciała być matką ) no i się w końcu udało ... Po pewnym czasie przyszedł facet do kliniki z buzia że jak to możliwe że ona jest w ciąży , że dlaczego zrobili jej transfer bez jego zgody i co się okazywało ... Że kobieta podrobiła podpis byłego partnera ... Nie wiem jak to się skończyło bo mąż miał iść do prokuratury ale chyba odpuścił... Nie wiadomo ... I teraz albo partner na wizycie albo telefonicznie potwierdzenie jego zgody 🙈🙈🙈
a właśnie ostatnio o tym myślałam że jak my mamy jeszcze 5 Eskimoskow to jak byśmy nie byli już razem to mogła bym je zabrać 🤔czy każdy transfer to nowa zgoda 🤷‍♀️

a właśnie ostatnio o tym myślałam że jak my mamy jeszcze 5 Eskimoskow to jak byśmy nie byli już razem to mogła bym je zabrać 🤔czy każdy transfer to nowa zgoda 🤷‍♀️
Kazdy transfer to nowa zgoda. Przynajmniej u mnie w klinice. I tak samo jak mialam zgode meza, a transfer sie nie odbyl w terminie. I byl dopiero za 4 mce to maz musial nowa zgodę podpisac bo musiala byc max z dnia poprzedzajacego transfer.

reklama
Do góry