reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny przebadalam zarodki są 4 zdrowe z 6. Nigdy u mnie nie doszło do implantacji zrobiłam masę badań czy któraś też miała problemy z implantacja zarodka ?? I czy się wkoncu udało i jakie badania robilyscie
czesc pisalam kilka postow temu liste badan i wstepnie co stwierdzono. u mnie niestety pierwszy transfer nieudany. do drugiego bede sie szczepic

reklama
Jak znajdę przyczynę to chyba I ja zaryzykuje na naturalnym, bokiem mi już wychodzi to faszerowanie ,teraz przed okresem tak mnie trzy dni przed wymęczyło, że masakra . Tylko najpierw muszę znaleźć przyczynę braku implantacji
Powiem Ci, że odetchnęłam z chwilą jak mialam zielone światło do odstawienia leków ufff z tego co pamiętam masz córkę? Dobrze kojarzę? :) robiłaś coś z immunologii ?

u mnie są tylko 4 zarodki trochę się boję brać dwóch bo jak nie zaskoczy to je stracę
To zawsze trudne decyzje. Mój lekarz powiedział że 2 zwiększają szansę. Czyli przy jednym szansa to 30% a przy dwóch 40%. Miałam 4 blasyocysty. Pierwszy transfer 2 blaski 4.1.1 i 4.1.2 i mamy synka. Po roku naturalny cudzik🙂 i dylemat co dalej bo zostały nam jeszcze 2 blastki (4.2.2 i 4.2.3). No i nie mogłam ich zostawić, transfer dwóch. I tak rośnie jeden kropek w brzuchu. Życzę żeby I Wam się udało!

Ja teraz dostalam zalecenie th1/th2 cytokiny I subpopulacje limfocytów zrobić, ale jedziemy z mężem skonsultować się w następnym roku z immunologiem , bo ten brak implantacji gdzieś jest pewnie w immunologi lub hormonach , lekarze u mnie za przeproszeniem nie traktują poważnie immunologii więc....
Ja niewiem od czego zacząć, bo dziecko już mam . Ja narazie immunologi nie chce ruszać,juz w ostateczności jak nic się nie znajdzie . Zaczęłaś już robić badania czy od nowego roku zaczynasz

Powiem Ci, że odetchnęłam z chwilą jak mialam zielone światło do odstawienia leków ufff z tego co pamiętam masz córkę? Dobrze kojarzę? :) robiłaś coś z immunologii ?

Tak ,mam . Teraz jak 7 dpt wyszła mi beta 0 to od razu sama odstawiłam, bo już miałam dosyć. Nowlasnie immunologi narazie nie chce ruszać, ale się okaże. Jutro mam wizytę i zobaczę co mi powie,ale napewno wiem ,że u mnie problem jest przy implantacji ,bo ani razu beta nie drgnęła. A ty jakie chcesz zrobić badania z immunologi ,bo nawet niewiem jakie się robi

Tak ,mam . Teraz jak 7 dpt wyszła mi beta 0 to od razu sama odstawiłam, bo już miałam dosyć. Nowlasnie immunologi narazie nie chce ruszać, ale się okaże. Jutro mam wizytę i zobaczę co mi powie,ale napewno wiem ,że u mnie problem jest przy implantacji ,bo ani razu beta nie drgnęła. A ty jakie chcesz zrobić badania z immunologi ,bo nawet niewiem jakie się robi
Wiesz co narazie nie robię żadnych bo nie podchodzę do transferu , zostawiam na przyszły rok , mam sprawdzic subpopulacje limfocytów i cytokiny th1/th2 I w razie czego intralipid, lekarz mocno zachęca do transferu za pół roku , ale nie za bardzo chce mi się:) a po drugie chce skonsultować Nas z kimś innym np endokrynologiem czy immunologiem, powiedzialam sobie ze nie podejdę do transferu bez badań, chęci i wiary

Wiesz co narazie nie robię żadnych bo nie podchodzę do transferu , zostawiam na przyszły rok , mam sprawdzic subpopulacje limfocytów i cytokiny th1/th2 I w razie czego intralipid, lekarz mocno zachęca do transferu za pół roku , ale nie za bardzo chce mi się:) a po drugie chce skonsultować Nas z kimś innym np endokrynologiem czy immunologiem, powiedzialam sobie ze nie podejdę do transferu bez badań, chęci i wiary
Ja podejdę jak znajdę przyczynę i chce znowu wkoncu normalnie żyć po tych już teraz 6 latach staran i nie myśleć uda nie uda się. Mam ostatni zarodek tak jak ty i jak się nie uda to koniec poddaje się. Też już nie mam wiary i chęci i jeszcze znowu jakieś badania tak jak u Ciebie. Mąż się uparł ,że jak zaczęliśmy to skończmy i sobie pomyślałam, że czym szybciej tym lepiej dla mnie psychicznie . Jak znajdę przyczynę to podejdę, tylko ciekawe ile to potrwa

Ja podejdę jak znajdę przyczynę i chce znowu wkoncu normalnie żyć po tych już teraz 6 latach staran i nie myśleć uda nie uda się. Mam ostatni zarodek tak jak ty i jak się nie uda to koniec poddaje się. Też już nie mam wiary i chęci i jeszcze znowu jakieś badania tak jak u Ciebie. Mąż się uparł ,że jak zaczęliśmy to skończmy i sobie pomyślałam, że czym szybciej tym lepiej dla mnie psychicznie . Jak znajdę przyczynę to podejdę, tylko ciekawe ile to potrwa
Wiesz lekarz mi powiedział wprost, że nie odpowie mi na pytanie czemu i może się w ogóle nie dowiem, masa badań do zrobienia, nie mamy kasy na to wszystko I żadnych chęci, teraz skupiamy się mocno na sobie i na naszych potrzebach, lecimy na narty, które odraczamy 2gi rok żadnych wakacji w tym czasie, nic. Odpuszczam może nie całkowicie, ale na chwilę obecną koniec. Nic się nie dowiedziałam a z badań dużo było zrobione, lekarz nie chce zrobić histero , biopsji endo... dlatego zabrałam teraz dokumentację i chce aby ktoś spojrzał na to i coś poradził na przyszłość, teraz cieszymy się z seksu i życia, w końcu wszystko trafia na właściwe tory ♡ i u Was też tak będzie ♡

Wiesz lekarz mi powiedział wprost, że nie odpowie mi na pytanie czemu i może się w ogóle nie dowiem, masa badań do zrobienia, nie mamy kasy na to wszystko I żadnych chęci, teraz skupiamy się mocno na sobie i na naszych potrzebach, lecimy na narty, które odraczamy 2gi rok żadnych wakacji w tym czasie, nic. Odpuszczam może nie całkowicie, ale na chwilę obecną koniec. Nic się nie dowiedziałam a z badań dużo było zrobione, lekarz nie chce zrobić histero , biopsji endo... dlatego zabrałam teraz dokumentację i chce aby ktoś spojrzał na to i coś poradził na przyszłość, teraz cieszymy się z seksu i życia, w końcu wszystko trafia na właściwe tory ♡ i u Was też tak będzie ♡

Najgorsze jest to ,że jest masa badań, żeby cokolwiek znaleźć i wszystko platne. Też w tym roku odpuściłam wakacje i żałuję, bo na darmo. Może cudzik się zdarzy i naturalnie się wam uda😊 Tobie fajnie bo mloda jesteś, no w sumie ja też 😄bo mam 34 w lutym 35 więc czas mi ucieka.

reklama
Dziewczyny jeśli, któraś z Was jest z Gdańska lub okolic i przyjmuje luteine doustną lub dowcipna, lutinus, prolutex, estrofem to chętnie oddam. Większość leków ma długa datę ważności, prolutex jako jedyny niestety tylko do końca pazdziernika (4amp). Leków nie sprzedaję, chce oddać za paczke pieluch :) proszę odezwijcie się na priv to napisze dokładnie ile czego mam, oddaje w komplecie. Chce się pozbyc, bo miejsce zajmują w szafce, a szkoda wyrzucać.

Do góry