A zaczynałaś stymulację na początku cyklu czy to nie miało znaczenia? Ja mam niby zacząć od 4 dnia...Ja gonapeptyl też brałam najpierw z antykoncepcją a później jeszcze z menopurem.
reklama
eij
Fanka BB :)
Od 3 albo 4 dnia cyklu zaczynałam. Już nie pamiętam dokładnie. Najpierw 28 dni antykoncepcja i gonapeptyl, po miesiączce gonapeptyl i menopur przez 12 albo 13 dni.A zaczynałaś stymulację na początku cyklu czy to nie miało znaczenia? Ja mam niby zacząć od 4 dnia...
Jutro na 15:20.@Candys trzymak kciuki za jutro będzie pięknie o której wizyta?
W sobotę zrobiłam posiew moczu, ale wątpię aby wynik był już jutro dostępny…
Wczoraj byłam na weselu i w kościele siedziałam na mega zimnej ławce. Nawet nie pomyślałam
Dzisiaj boli/ kłuje mnie lewy jajnik. Do tego te bakterie w moczu. Mam nadzieje ze nic nie będzie kropce….
Kupiłam sobie sok z żurawiny i pije….
Na pewno dam znać jutro … stresuje się, ale jestem tez podekscytowana
Spokojnie wszystko będzie dobrzeJutro na 15:20.
Wczoraj byłam na weselu i w kościele siedziałam na mega zimnej ławce. Nawet nie pomyślałam
Dzisiaj boli/ kłuje mnie lewy jajnik. Do tego te bakterie w moczu. Mam nadzieje ze nic nie będzie kropce….
Wierzę że będziesz miała takie piękne widoki na usg jak ja
Też mam bakterie w moczu i muszę powtórzyć badanie a na wizycie okazało się że mam jeszcze grzybice w pochwie ale ponoć to norma przy stosowaniu luteiny dostałam jakis lek na 10 dni. Chociaż lekarz powiedział ze dopóki nie odstawimy luteiny zupelnie pewnie się tego nie pozbędę
Gonapeptyl wydłuża fazę lutealna A przy stymulacji zapobiega PRzedwczesnemu pękania pęcherzyków.Dziewczyny a wytlumaczcie mi proszę jedną kwestię jeśli chodzi o długi protokół. Od 2 dc brałam anty, od 23 dc gonapeptyl daily. Wizytę mam jutro, będzie to 4 dc i mamy zaczynać stymulację. Lekarz mówił że krwawienie z odstawienia może przyjść ale nie musi (no ale przyszło w piątek). Z tego co czytałam różne wasze doświadczenia to gonapeptyl bierzecie ok 14-20 dni a potem stymulacja. Ja mam zacząć teraz od 4 dc (4 dzień po odstawieniu - nie za późno?) i brać menopur i gonapeptyl razem. Nie bardzo rozumiem po co biorę gonapeptyl (w ulotce pisze że zapobiega przedwczesnemu dojrzewaniu pęcherzyków czyli jak orgalutran (?) ). Amh 8. Poprzedni protokół krótki - puste pęcherzyki, 4 pobrane niedojrzałe komórki.
Zazwyczaj stymulację zaczyna się od 2,3 dc więc 4 nie powinien być za późno. Miałaś kontrolę na początku, 2-3 dc ?
Dorzuć jeszcze Wit. C.Jutro na 15:20.
A nie możesz zmienić na inny progesteron. Jest dużo rodzajów.Spokojnie wszystko będzie dobrze
Też mam bakterie w moczu i muszę powtórzyć badanie a na wizycie okazało się że mam jeszcze grzybice w pochwie ale ponoć to norma przy stosowaniu luteiny dostałam jakis lek na 10 dni. Chociaż lekarz powiedział ze dopóki nie odstawimy luteiny zupelnie pewnie się tego nie pozbędę
A masz jakieś takie typowe objawy dla grzybicy zapalenia pochwy ?Spokojnie wszystko będzie dobrze
To badał Cię przez brzuch i dopochwowo?
Narazie nic nie mówił zobaczymy na następnej wizycieA nie możesz zmienić na inny progesteron. Jest dużo rodzajów.
reklama
No właśnie nic żadnych objawow ale robił mi cytologię i mu wyszło.A masz jakieś takie typowe objawy dla grzybicy zapalenia pochwy ?
To badał Cię przez brzuch i dopochwowo?
Badanie zrobił normalnie przezpochwowo.
Podziel się: