reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Brak kasy. Na NFZ próbowałam już kilka razy w przeróżne miejsca się dostać o nic z tego. A prywatnie jakbym miała bulic dodatkowo 2 stówy tygodniowo na terapię to nie będzie na leczenie.
Czy są tutaj osoby które korzystają podczas leczenia ze wsparcia psychologa? Nie wiem jak sobie tak wszyscy dają radę, ja jestem jakaś słaba 🙈
Często w klinice w pakiecie jest wizyta psychologa.
No i oni są w temacie :)

reklama
hej dziewczyny :) możecie streścić jak wyglada sam transfer ? jest bolesny ? co ze sobą zabrać ? koszula ? dostałam z kliniki zalecenia ale tam oprócz badań i rozmowy z embriologiem nie jest nic napisane 🤔
Miłej niedzieli ☀️

hej dziewczyny :) możecie streścić jak wyglada sam transfer ? jest bolesny ? co ze sobą zabrać ? koszula ? dostałam z kliniki zalecenia ale tam oprócz badań i rozmowy z embriologiem nie jest nic napisane 🤔
Miłej niedzieli ☀️
Cześć! Opowiem, jak to wyglądało u mnie, chociaż zapewne u Was jest inaczej 😉.
Wszystko odbyło się w gabinecie ginekologicznym, bez przebierania się. Najpierw mieliśmy rozmowę z położną i z embriologiem. Potem - na fotel. Przez specjalne okienko lekarz podał embrion, nastąpiła aplikacja, żadnego leżenia, wizyta w toalecie. I tyle 🙂.

Miłej niedzieli ☀️
Nic nie musisz brać.
Na transfer przyjeżdżasz trochę szybciej.
Potem idzie się do takiego specjalnego pomieszczenia i embriolog podaje lekarzowi zarodek, i podaje do macicy w takim specjalnym cewniku jakby trwa to może dwie minutki.
Albo weź dłuższą bluzkę albo dostaniesz tą spódniczkę

Cześć! Opowiem, jak to wyglądało u mnie, chociaż zapewne u Was jest inaczej 😉.
Wszystko odbyło się w gabinecie ginekologicznym, bez przebierania się. Najpierw mieliśmy rozmowę z położną i z embriologiem. Potem - na fotel. Przez specjalne okienko lekarz podał embrion, nastąpiła aplikacja, żadnego leżenia, wizyta w toalecie. I tyle 🙂.
dziękuje :)

Dziewczyny a wytlumaczcie mi proszę jedną kwestię jeśli chodzi o długi protokół. Od 2 dc brałam anty, od 23 dc gonapeptyl daily. Wizytę mam jutro, będzie to 4 dc i mamy zaczynać stymulację. Lekarz mówił że krwawienie z odstawienia może przyjść ale nie musi (no ale przyszło w piątek). Z tego co czytałam różne wasze doświadczenia to gonapeptyl bierzecie ok 14-20 dni a potem stymulacja. Ja mam zacząć teraz od 4 dc (4 dzień po odstawieniu - nie za późno?) i brać menopur i gonapeptyl razem. Nie bardzo rozumiem po co biorę gonapeptyl (w ulotce pisze że zapobiega przedwczesnemu dojrzewaniu pęcherzyków czyli jak orgalutran (?) ). Amh 8. Poprzedni protokół krótki - puste pęcherzyki, 4 pobrane niedojrzałe komórki.

reklama
Dziewczyny a wytlumaczcie mi proszę jedną kwestię jeśli chodzi o długi protokół. Od 2 dc brałam anty, od 23 dc gonapeptyl daily. Wizytę mam jutro, będzie to 4 dc i mamy zaczynać stymulację. Lekarz mówił że krwawienie z odstawienia może przyjść ale nie musi (no ale przyszło w piątek). Z tego co czytałam różne wasze doświadczenia to gonapeptyl bierzecie ok 14-20 dni a potem stymulacja. Ja mam zacząć teraz od 4 dc (4 dzień po odstawieniu - nie za późno?) i brać menopur i gonapeptyl razem. Nie bardzo rozumiem po co biorę gonapeptyl (w ulotce pisze że zapobiega przedwczesnemu dojrzewaniu pęcherzyków czyli jak orgalutran (?) ). Amh 8. Poprzedni protokół krótki - puste pęcherzyki, 4 pobrane niedojrzałe komórki.
Ja gonapeptyl też brałam najpierw z antykoncepcją a później jeszcze z menopurem.

Do góry