reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Sprawdzę na pewno pod koniec przyszłego tygodnia. Nie wytrzymam bez tego 🤪
Sprawdzać tez progesteron i estradiol czy wystarczy sama beta?

No bo w sumie bez sensu umawiać się gdzieś indziej do lekarza bo i tak nic nie będzie 🤔a tak to może zobaczę już serduszko ✊🏻❤️
W mojej klinice tak jest że tydzień po pozytywnej becie wizyta.
Ja mam zbadać estradiol progesteron i betę ale właśnie za tydzien

reklama
W mojej klinice tak jest że tydzień po pozytywnej becie wizyta.
Ja mam zbadać estradiol progesteron i betę ale właśnie za tydzien
No ja badałam to wczoraj tj 11 dni po transferze.
Ale zrobię sama dla siebie w przyszły piątek 🤗

Lekarz prowadzący pytał czy mam jakieś dolegliwości bo było u mnie ryzyko hiperstymulacji. W sumie powiedziałam ze nie dolega mi nic poza bólem brzucha i skurczami raz na jakiś czas.
Co prawda mam większy obwód brzucha ale nie jakoś bardzo i jest on już po stymulacji wiec przestałam się tym jakoś przejmować.

… ale zastanawia mnie inna rzecz o której mysie odkąd lekarz zapytał o objawy, a mianowicie od dzisiaj rano jak idę do toalety bo chce mi się siku to gdy siadam to nie mogę się wysikac. Dosłownie troszkę i koniec.
Muszę wstać pochodzić i znowu mogę zrobić siku.
Strasznie mnie to zastanawia 🤔🤔

Lekarz prowadzący pytał czy mam jakieś dolegliwości bo było u mnie ryzyko hiperstymulacji. W sumie powiedziałam ze nie dolega mi nic poza bólem brzucha i skurczami raz na jakiś czas.
Co prawda mam większy obwód brzucha ale nie jakoś bardzo i jest on już po stymulacji wiec przestałam się tym jakoś przejmować.

… ale zastanawia mnie inna rzecz o której mysie odkąd lekarz zapytał o objawy, a mianowicie od dzisiaj rano jak idę do toalety bo chce mi się siku to gdy siadam to nie mogę się wysikac. Dosłownie troszkę i koniec.
Kup sobie w aptece sok 100 % z żurawiny.
I rozcieczaj z wodą. Ja piję od początku ciąży

miałam tak samo, nie mogłam się do końca wysikac i ciśnienie słabe jakby chciało a nie mogło. To był mój pierwszy objaw ciążowy. Tyle ze ja miałam transfer mrożonego a nie zara po punkcji.

miałam tak samo, nie mogłam się do końca wysikac i ciśnienie słabe jakby chciało a nie mogło. To był mój pierwszy objaw ciążowy. Tyle ze ja miałam transfer mrożonego a nie zara po punkcji.
Ale trochę mnie uspokoilas. 🤍
Nie jest tak za każdym razem gdy idę do toalety, ale zaczęłam się martwić 🫣

Dziękuje 🤍

Może jakieś zapalenie pęcherza

Nie miałam nigdy w życiu zapalenia pęcherza. Tymbardziej ze w ciągu dnia poki co miałam tak 2 razy na 10 wiec myśle ze to raczej jakiś dziwny objaw ciąży 🤪
u mnie tez nigdy zapalenia pęcherza - nawet nie wiem czy umiałabym określić jak to wygląda. A w ciąży i to w pierwszych dniach czułam ze cewka moczowa była jakby opuchnięta. Pewnie objaw wysokiego progesteronu bo cała pochwa była wtedy opuchnięta i mięciutka ale im dalej ciąży tym napięcie schodziło i normalnie sikalam. Nawet potem się dziwiłam ze nie wstaje w nocy na siku jak reszta w ciąży. Przysypiałam cała noc i nawet w dzień nie chodziłam co chwile siku. Potem się okazało ze po prostu mam bardzo pojemny pęcherz moczowy. Do dziś mogę nie sikać pół dnia 😂😂 bardzo przydatne w pracy kiedy czasem nie ma kiedy isc siku.

reklama
u mnie tez nigdy zapalenia pęcherza - nawet nie wiem czy umiałabym określić jak to wygląda. A w ciąży i to w pierwszych dniach czułam ze cewka moczowa była jakby opuchnięta. Pewnie objaw wysokiego progesteronu bo cała pochwa była wtedy opuchnięta i mięciutka ale im dalej ciąży tym napięcie schodziło i normalnie sikalam. Nawet potem się dziwiłam ze nie wstaje w nocy na siku jak reszta w ciąży. Przysypiałam cała noc i nawet w dzień nie chodziłam co chwile siku. Potem się okazało ze po prostu mam bardzo pojemny pęcherz moczowy. Do dziś mogę nie sikać pół dnia 😂😂 bardzo przydatne w pracy kiedy czasem nie ma kiedy isc siku.
A powiedz mi może orientujesz się, albo któraś z Was się orientuje do którego dnia może się okazać ze jest to np ciąża biochemiczna?
Bo to ze beta ładnie rośnie i mam ładny progesteron to jeszcze o niczym nie świadczy prawda?

.. wiem czepiam się, ale tak bardzo boje się cieszyć tym wszystkim …

Do góry