Baranie progesteronu zaczyna się dokładnie 120h przed badaniem i wynik odnosi się do tego czasu. Sprawdza się czy endometrium było "dojrzałe" przed czy po i wtedy podaje się progesteron dłużej lub krócej. Cykl sztuczny jest łatwiejszy do kontrolowaniaA czemu to służy dokladnie jakbyś mogła wytłumaczyć, będę wdzięczna
reklama
Myślę, że to może posłużyć jako wskazanie do heparyny, ale pamiętaj, że to tylko mutacja. Zwiększa ryzyko zakrzepicy, ale równie dobrze może ona nigdy nie wystąpić. Ważniejsze jest białko c i s.mi jako jedyna wyszła mutacja właśnie haplotypu M2 w genie ANXA 5 ktoś wie co na to powinien gin przepisać przed transferem czy tez po czy wgl nie trzeba nic brać ?
Jeśli planuje się transfer na cyklu sztucznym to jest tak jak piszesz, ale jeśli transfer ma być na naturalnym to receptywnosc też robi się na naturalnym.Receptywność bada się na cyklu sztucznym i później do transferu odwzorowuje się lub zmienia dawki progesteronu. Ja miałam be ready w lipcu i teraz mam transfer na odwzorowanym cyklu.
Serduszkowelove
Fanka BB :)
A czy ta receptywność pokazuje nk maciczne czy to jest inne badanie ?Jeśli planuje się transfer na cyklu sztucznym to jest tak jak piszesz, ale jeśli transfer ma być na naturalnym to receptywnosc też robi się na naturalnym.
Może tak być. Jeżeli jeden jest chory to nawet po 16tyg może coś się wydarzyć. Po to robi się NIFTy. Bo papa często pokazuje głupoty. Jak wyniki dobre to szanse małe. Gorzej jak jedno ma niepoprawny kariotyp. To był mój lęk.A może tak być ze jeden może odpaść w którymś tyg. Jestem totalnie ciemna
Podobna do mojej 10dpt 500. To raczej bliźniaki. Jeżeli beta taka wysoka to bardzo dobrze rokuje dla obu zarodków.
Dziewczyny moja beta dzis w 9dpt 541.5 myslalam ze oszaleje tak długo nie było wyniku nigdy
Bardzo mi przykro. Ważne ze są jeszcze zarodki. Nie wiadomo jaki wynik będzie tej procedury. Transferu wynik znasz, ale procedury nie. A miałaś atosiban? Relanium?Tak jak mówiłam ... Nic z tego już nawet nie mam sił płakać
A u ciebie też bliźniaki? Nie liczyliśmy z mężem ze mogą udać się dwa. Ale na razie nie będę się denerwowac poczekam spokojnie co będzie dalej. Drogie to badanie NIFTyMoże tak być. Jeżeli jeden jest chory to nawet po 16tyg może coś się wydarzyć. Po to robi się NIFTy. Bo papa często pokazuje głupoty. Jak wyniki dobre to szanse małe. Gorzej jak jedno ma niepoprawny kariotyp. To był mój lęk.
Tak mam dwie córki. Obecnie mają roczek.A u ciebie też bliźniaki? Nie liczyliśmy z mężem ze mogą udać się dwa. Ale na razie nie będę się denerwowac poczekam spokojnie co będzie dalej. Drogie to badanie NIFTy
My tez chcieliśmy, żeby chociaż jeden został. To było nasze ostatnie podejście. Bo wcześniej nie udawało się. Mimo, ze kilka lat temu poszło wszystko bez problemów.
Ja robiłam NACE podobne do nifty. Kosztuje duzo wtedy 2300. Ja się uspokoiłam po 10tc wtedy. Raczej z taką betą będą oba bo czasem jeden się wchłania na początku. Około 1/3 ciąż kończy się na pojedynczych do 12tc. Bez specjalnych konsekwencji. Pęcherzyk po prostu znika. Ale to raczej beta jak u ciąży pojedynczej tylko wyższa.
reklama
Nie, tylko na sztucznym i wtedy transfer też musi być na sztucznym. Ja też zawsze miałam transfery na naturalnym i to mój pierwszy na sztucznym. Al na naturalnym jest dużo niewiadomych, coś może się przesunąć, być inaczej, a sztuczny to jednak inaczejJeśli planuje się transfer na cyklu sztucznym to jest tak jak piszesz, ale jeśli transfer ma być na naturalnym to receptywnosc też robi się na naturalnym.
Podziel się: