reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nelka85 to mniej więcej kiedy wypadało po transferze 7tc. Dodam że miałam podane 2blastocysty z 6doby. W piątek mam sprawdzać betę.
7tc = 7x7=49
Transfer miałam w 19dc
49 - 19= 30
30 dni po transferze.
Wiedziałam, że wcześniej biło serce ale miałam tak poprzednie zwolnienie i wizytę w klinice. Miałam krwawienie silne i byłam u gin żeby sprawdzić czy nadal jestem w ciąży i pierwszy raz słyszałam serce w 6+3.
Bicie serca czasami jest wcześniej czasami później. Przy bliźniakach nie mam pojęcia jak to wygląda. Ja miałam podany 1 zarodek 5AA z 5 doby.

7tc = 7x7=49
Transfer miałam w 19dc
49 - 19= 30
30 dni po transferze.
Wiedziałam, że wcześniej biło serce ale miałam tak poprzednie zwolnienie i wizytę w klinice. Miałam krwawienie silne i byłam u gin żeby sprawdzić czy nadal jestem w ciąży i pierwszy raz słyszałam serce w 6+3.
Bicie serca czasami jest wcześniej czasami później. Przy bliźniakach nie mam pojęcia jak to wygląda. Ja miałam podany 1 zarodek 5AA z 5 doby.
No zobaczymy czy będą bliźniaki. Ja miałam transfer w 23dc to z tego co napisałaś to z moich obliczeń by wyszło 26dpt.

No i teraz jestem w kropce czytałam notatki ze spotkania z lekarzem i mówił że estrofem bierze się na sztucznym i kiedy jest odpowiednia śluzówka włącza proga a receptywność bada się po 5 dniach działania progesteronu
No tak w 5 i 7 dobie od podania progesteronu. Estrofem jakby co mam brać od 3dc a jak będzie ładne endo i hormony ok to włącza się progesteron i badanie w 5 dobie po jego podaniu.

@Katia83 ,
To chyba zależy dużo od lekarza. Mi proponowano zwolnienie od dnia transferu. Natomiast pamiętam, że przy jednym z transferów nie chciałam, żeby w pracy widziano zwolnienie wystawione z kliniki leczenia niepłodności i poszłam do lekarza ogólnego. Akurat trafiłam na miła kobietkę i szczerze pogadałam- powiedziałam, że mam stresująca pracę i chciałabym odpocząć kilka dni, żeby zwiększyć szanse powodzenia transferu. Nie było problemu.😊

No tak w 5 i 7 dobie od podania progesteronu. Estrofem jakby co mam brać od 3dc a jak będzie ładne endo i hormony ok to włącza się progesteron i badanie w 5 dobie po jego podaniu.
Czyli 6 i 8 brania proga? Bo dziewczyny miały w 5 dobie brania. Czyli pierwszy dzień brania proga to u Ciebie dzień zero czy jeden? No zwariuje albo się w takim razie mojemu pochrzaniło coś. Boje się że wydam tyle kasy a tu się okaże że sorki ale błąd.

reklama
Czyli 6 i 8 brania proga? Bo dziewczyny miały w 5 dobie brania. Czyli pierwszy dzień brania proga to u Ciebie dzień zero czy jeden? No zwariuje albo się w takim razie mojemu pochrzaniło coś. Boje się że wydam tyle kasy a tu się okaże że sorki ale błąd.
Tak samo jak przy transferze np. W środę zaczęłam brać progesteron a w poniedziałek transfer.

Do góry