reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nelka85 to mniej więcej kiedy wypadało po transferze 7tc. Dodam że miałam podane 2blastocysty z 6doby. W piątek mam sprawdzać betę.
7tc = 7x7=49
Transfer miałam w 19dc
49 - 19= 30
30 dni po transferze.
Wiedziałam, że wcześniej biło serce ale miałam tak poprzednie zwolnienie i wizytę w klinice. Miałam krwawienie silne i byłam u gin żeby sprawdzić czy nadal jestem w ciąży i pierwszy raz słyszałam serce w 6+3.
Bicie serca czasami jest wcześniej czasami później. Przy bliźniakach nie mam pojęcia jak to wygląda. Ja miałam podany 1 zarodek 5AA z 5 doby.

7tc = 7x7=49
Transfer miałam w 19dc
49 - 19= 30
30 dni po transferze.
Wiedziałam, że wcześniej biło serce ale miałam tak poprzednie zwolnienie i wizytę w klinice. Miałam krwawienie silne i byłam u gin żeby sprawdzić czy nadal jestem w ciąży i pierwszy raz słyszałam serce w 6+3.
Bicie serca czasami jest wcześniej czasami później. Przy bliźniakach nie mam pojęcia jak to wygląda. Ja miałam podany 1 zarodek 5AA z 5 doby.
No zobaczymy czy będą bliźniaki. Ja miałam transfer w 23dc to z tego co napisałaś to z moich obliczeń by wyszło 26dpt.

No i teraz jestem w kropce czytałam notatki ze spotkania z lekarzem i mówił że estrofem bierze się na sztucznym i kiedy jest odpowiednia śluzówka włącza proga a receptywność bada się po 5 dniach działania progesteronu
No tak w 5 i 7 dobie od podania progesteronu. Estrofem jakby co mam brać od 3dc a jak będzie ładne endo i hormony ok to włącza się progesteron i badanie w 5 dobie po jego podaniu.

@Katia83 ,
To chyba zależy dużo od lekarza. Mi proponowano zwolnienie od dnia transferu. Natomiast pamiętam, że przy jednym z transferów nie chciałam, żeby w pracy widziano zwolnienie wystawione z kliniki leczenia niepłodności i poszłam do lekarza ogólnego. Akurat trafiłam na miła kobietkę i szczerze pogadałam- powiedziałam, że mam stresująca pracę i chciałabym odpocząć kilka dni, żeby zwiększyć szanse powodzenia transferu. Nie było problemu.😊

No tak w 5 i 7 dobie od podania progesteronu. Estrofem jakby co mam brać od 3dc a jak będzie ładne endo i hormony ok to włącza się progesteron i badanie w 5 dobie po jego podaniu.
Czyli 6 i 8 brania proga? Bo dziewczyny miały w 5 dobie brania. Czyli pierwszy dzień brania proga to u Ciebie dzień zero czy jeden? No zwariuje albo się w takim razie mojemu pochrzaniło coś. Boje się że wydam tyle kasy a tu się okaże że sorki ale błąd.

reklama
Czyli 6 i 8 brania proga? Bo dziewczyny miały w 5 dobie brania. Czyli pierwszy dzień brania proga to u Ciebie dzień zero czy jeden? No zwariuje albo się w takim razie mojemu pochrzaniło coś. Boje się że wydam tyle kasy a tu się okaże że sorki ale błąd.
Tak samo jak przy transferze np. W środę zaczęłam brać progesteron a w poniedziałek transfer.

Do góry