reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No właśnie! A jak u Ciebie niecierpliwie czekam na wieści???? Bardzo w Ciebie wierzę! ♡
Jutro już jadę do kliniki dowiedzieć się jakie badania muszę zrobić i czekam na wyniki. Już w następny piątek powinny być 😍😍 no i mam nadzieję że w sierpniu już odbędzie się transfer. Żebym tylko się wyrobiła że wszystkim 🙏🙏🙏

reklama
niektórzy mówią , ze jak beta przekroczy 1000 nieprawda to ?
O jedno zero za mało ;) powyżej 1000 powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, powyżej 10000 serduszko. To też zależy od sprzętu, więc nie należy się aż tak do tych wartości przywiązywać. U mnie było mniej więcej tak, że beta ok 1500 w sobotę i w poniedziałek pęcherzyk, a z serduszkiem podobnie, w piątek ostatnia beta jaką robiłam była ok 16000 i w poniedziałek serduszko. Dokładnie 6+0 jeśli chodzi o wiek ciąży. Ale pierwotnie USG miało być później o kilka dni dla pewności właśnie, żeby już serduszko było, tylko trafiłam szybciej do lekarza z krwawieniem.

O jedno zero za mało ;) powyżej 1000 powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, powyżej 10000 serduszko. To też zależy od sprzętu, więc nie należy się aż tak do tych wartości przywiązywać. U mnie było mniej więcej tak, że beta ok 1500 w sobotę i w poniedziałek pęcherzyk, a z serduszkiem podobnie, w piątek ostatnia beta jaką robiłam była ok 16000 i w poniedziałek serduszko. Dokładnie 6+0 jeśli chodzi o wiek ciąży. Ale pierwotnie USG miało być później o kilka dni dla pewności właśnie, żeby już serduszko było, tylko trafiłam szybciej do lekarza z krwawieniem.
ale wszystko skończyło się ok ?

Zarodek był z 5diby 3bc❤️❤️
Ale super ❤️ U mnie szczęśliwe było 2 bc ❤️ i strasznie się przejmowałam,bo wtedy krążyły jakieś tabelki na forum, że z takich rzadko są szczęśliwe ciąże. Teraz już wiem, że nie ma co patrzeć na ocenę morfologiczną, jeśli jest uznany z prawidłowy i możliwy do transferu to każdy może być tym szczęśliwym :) czekam na kogoś z dzidziusiem z zarodka bc z 6 doby :) może ktoś nam się tu taki trafi też :)

reklama
Ale super ❤️ U mnie szczęśliwe było 2 bc ❤️ i strasznie się przejmowałam,bo wtedy krążyły jakieś tabelki na forum, że z takich rzadko są szczęśliwe ciąże. Teraz już wiem, że nie ma co patrzeć na ocenę morfologiczną, jeśli jest uznany z prawidłowy i możliwy do transferu to każdy może być tym szczęśliwym :) czekam na kogoś z dzidziusiem z zarodka bc z 6 doby :) może ktoś nam się tu taki trafi też :)
był to świeży transfer ? :)
i gratulacje 😊

Do góry