reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie! A jak u Ciebie niecierpliwie czekam na wieści???? Bardzo w Ciebie wierzę! ♡
Jutro już jadę do kliniki dowiedzieć się jakie badania muszę zrobić i czekam na wyniki. Już w następny piątek powinny być 😍😍 no i mam nadzieję że w sierpniu już odbędzie się transfer. Żebym tylko się wyrobiła że wszystkim 🙏🙏🙏

reklama
niektórzy mówią , ze jak beta przekroczy 1000 nieprawda to ?
O jedno zero za mało ;) powyżej 1000 powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, powyżej 10000 serduszko. To też zależy od sprzętu, więc nie należy się aż tak do tych wartości przywiązywać. U mnie było mniej więcej tak, że beta ok 1500 w sobotę i w poniedziałek pęcherzyk, a z serduszkiem podobnie, w piątek ostatnia beta jaką robiłam była ok 16000 i w poniedziałek serduszko. Dokładnie 6+0 jeśli chodzi o wiek ciąży. Ale pierwotnie USG miało być później o kilka dni dla pewności właśnie, żeby już serduszko było, tylko trafiłam szybciej do lekarza z krwawieniem.

O jedno zero za mało ;) powyżej 1000 powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, powyżej 10000 serduszko. To też zależy od sprzętu, więc nie należy się aż tak do tych wartości przywiązywać. U mnie było mniej więcej tak, że beta ok 1500 w sobotę i w poniedziałek pęcherzyk, a z serduszkiem podobnie, w piątek ostatnia beta jaką robiłam była ok 16000 i w poniedziałek serduszko. Dokładnie 6+0 jeśli chodzi o wiek ciąży. Ale pierwotnie USG miało być później o kilka dni dla pewności właśnie, żeby już serduszko było, tylko trafiłam szybciej do lekarza z krwawieniem.
ale wszystko skończyło się ok ?

Zarodek był z 5diby 3bc❤️❤️
Ale super ❤️ U mnie szczęśliwe było 2 bc ❤️ i strasznie się przejmowałam,bo wtedy krążyły jakieś tabelki na forum, że z takich rzadko są szczęśliwe ciąże. Teraz już wiem, że nie ma co patrzeć na ocenę morfologiczną, jeśli jest uznany z prawidłowy i możliwy do transferu to każdy może być tym szczęśliwym :) czekam na kogoś z dzidziusiem z zarodka bc z 6 doby :) może ktoś nam się tu taki trafi też :)

reklama
Ale super ❤️ U mnie szczęśliwe było 2 bc ❤️ i strasznie się przejmowałam,bo wtedy krążyły jakieś tabelki na forum, że z takich rzadko są szczęśliwe ciąże. Teraz już wiem, że nie ma co patrzeć na ocenę morfologiczną, jeśli jest uznany z prawidłowy i możliwy do transferu to każdy może być tym szczęśliwym :) czekam na kogoś z dzidziusiem z zarodka bc z 6 doby :) może ktoś nam się tu taki trafi też :)
był to świeży transfer ? :)
i gratulacje 😊

Do góry