reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny. Jakie badania jeszcze moge zrobic? Co jeszcze...? Komórki nk bez sensu mysle bo i tam mam encorton 10 mg brac od transferu
Mam mutację pai i mthfr
Endometriozę
- Ana 1 i ana 3 negatywne
- Zespół antyfosfolipidowy, trombofilia i toczeń wykluczone
Niedoczynniśc tarczycy
Hiperinsulinemia i hipoglikemia reaktywna
Jajowody udrożnione
Nasienie męża bardzo dobre
Kariotypy dobre
Synka mam z 1 cyklu i 2 biochemy.
Musze na wlasna reke szzukac ...takie realia austrii
Moim osobistym zdaniem miałaś źle dobrana stymulację, w Polsce po prostu by odroczyli punkcje , przynajmniej w mojej klinice , trzeba spróbować z innym protokołem i np rozważyć zmiane lekarza , trzeba szukać i natrafic w końcu na tego właściwego , ja przy drugiej iui złożyłam skargę na lekarza I powiedzialam mu prosto w twarz, co o nim myślę, oczywiście kulturalnie, on miał to gdzieś:) przy trzeciej trafiłam na wspaniałą Panią Dr mimo nieudanej iui , zostałam przy niej i ona prowadziła stymulację, czułam się zaopiekowana , leki które mi przepisała i protokol był wspaniały, nic mi nie było, miałam na 11 komórek 6 niedojrzałych ale to się zdarza przy pierwszej procedurze, po prostu eksperymentują:) ale teraz się cieszę bo mieliśmy zapładniać 8 komórek i wtedy by była rozpacz, 3 4 bym przyjęła a co dalej ??? :( czekałabym pewnie 20 lat

reklama
Przykro mi :( bardzo :( u nas np Pani dr powiedziała, że mimo dobrych kariotypow I za bardzo nieokreślonej przyczynie niepłodności i tak zasugerowała badanie genetyczne zarodków, powiedziała że często zarodki mają wysoką klasę a okazuje się że są nieprawidłowe, może Twój organizm po prostu jest na tyle mądry, że sam wiedział co ma robić, teraz glowa do góry i dzialaj dalej, tak po prostu miało być, czas leczy rany, a Ty za 2 3 miesiące ujrzysz upragnione 2 kreseczki, czy u Was w kraju można robić pgt ?
Chciałam robić ale nie robią wcale

Moim osobistym zdaniem miałaś źle dobrana stymulację, w Polsce po prostu by odroczyli punkcje , przynajmniej w mojej klinice , trzeba spróbować z innym protokołem i np rozważyć zmiane lekarza , trzeba szukać i natrafic w końcu na tego właściwego , ja przy drugiej iui złożyłam skargę na lekarza I powiedzialam mu prosto w twarz, co o nim myślę, oczywiście kulturalnie, on miał to gdzieś:) przy trzeciej trafiłam na wspaniałą Panią Dr mimo nieudanej iui , zostałam przy niej i ona prowadziła stymulację, czułam się zaopiekowana , leki które mi przepisała i protokol był wspaniały, nic mi nie było, miałam na 11 komórek 6 niedojrzałych ale to się zdarza przy pierwszej procedurze, po prostu eksperymentują:) ale teraz się cieszę bo mieliśmy zapładniać 8 komórek i wtedy by była rozpacz, 3 4 bym przyjęła a co dalej ??? :( czekałabym pewnie 20 lat
Na pewno będę chciała drugi protokół tym razem. Leki na pewno tez bede chciala inne, te dawki byly spore a odzew prawie żaden tylko boje sie że na innych lekach bedzie podobnie i co wtedy 😪

Ja robiłam 7 dpt i nie żałuję...mój zarodek 4 dniowy ..
Hymm może pójdę żeby mąż nie wiedział ;P
Czas się dłuży ale z drugiej strony już 6 dni minęło od transferu może i wytrzymam do soboty ;)

Ale to stres naprawdę, chociaż wiem że ja juz nic nie mogę zrobić teraz tylko zarodeczek może dać swój potencjał ;P

Dziewczyny a czy któraś z Was słyszała o akupunkturze w płodności ?? Ja już wszystkiego się łapię … może tu coś spróbować ?

reklama
Do góry