reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Testy robi się nie wcześniej jak 14dpt bo inaczej są nie miarodajne
to mój test sikany w 8dpt był niemiarodajny… to ze innym nie wychodzi nie znaczy ze tym którym wychodzi wcześniej nie znaczy ze sa niemiarodajne. Nie miałam innej możliwości jak test sikany. I tu w Holandii testy nie pokazują zwykle cienia jeśli ciąży nie ma. I pokazują nawet jeśli bhcg jest niskie. Wiec są miarodajne bo są bardzo czule.

to mój test sikany w 8dpt był niemiarodajny… to ze innym nie wychodzi nie znaczy ze tym którym wychodzi wcześniej nie znaczy ze sa niemiarodajne. Nie miałam innej możliwości jak test sikany. I tu w Holandii testy nie pokazują zwykle cienia jeśli ciąży nie ma. I pokazują nawet jeśli bhcg jest niskie. Wiec są miarodajne bo są bardzo czule.
Chodzi mi o to że test testowi nie równy, jednej wyjdzie a drugiej jeszcze nie

Cześć dziewczyny. Rok temu w czerwcu miałam punkcje. We wrześniu podeszłam do transferu ale była biochemiczna. Od razu chvialqm następny mimo iż pani doktor chciała robić badania. Udało się. Urodziłam wlasnie swoje sCzecie. Jest cała i zdrowa. Nie poddawajcie się nigdy. My przeszliśmy dluuuuuga drogę, dużo łez, pieniędzy, zwątpień… ale to się udaje dziewcyzny. Warto walczyć bo nagroda wynagradza wszystkie bóle cierpienia i łzy. Chce wam wszytskim życzyć wytrwałości i takiego szczęścia jak mnie spotkało. Powodzenia dla każdej z was!
Serdecznie gratuluję ♥️ Dużo zdrówka dla Was obu

Dziewczyny. Jakie badania jeszcze moge zrobic? Co jeszcze...? Komórki nk bez sensu mysle bo i tam mam encorton 10 mg brac od transferu
Mam mutację pai i mthfr
Endometriozę
- Ana 1 i ana 3 negatywne
- Zespół antyfosfolipidowy, trombofilia i toczeń wykluczone
Niedoczynniśc tarczycy
Hiperinsulinemia i hipoglikemia reaktywna
Jajowody udrożnione
Nasienie męża bardzo dobre
Kariotypy dobre
Synka mam z 1 cyklu i 2 biochemy.
Musze na wlasna reke szzukac ...takie realia austrii

Beta <5 tak jak mówiłam.
Dziś 8 dpt
Odstawiać leki?
Chyba nie ma już sensu...tym bardziej brać do wtorku
Przykro mi :( bardzo :( u nas np Pani dr powiedziała, że mimo dobrych kariotypow I za bardzo nieokreślonej przyczynie niepłodności i tak zasugerowała badanie genetyczne zarodków, powiedziała że często zarodki mają wysoką klasę a okazuje się że są nieprawidłowe, może Twój organizm po prostu jest na tyle mądry, że sam wiedział co ma robić, teraz glowa do góry i dzialaj dalej, tak po prostu miało być, czas leczy rany, a Ty za 2 3 miesiące ujrzysz upragnione 2 kreseczki, czy u Was w kraju można robić pgt ?

Dziewczyny. Jakie badania jeszcze moge zrobic? Co jeszcze...? Komórki nk bez sensu mysle bo i tam mam encorton 10 mg brac od transferu
Mam mutację pai i mthfr
Endometriozę
- Ana 1 i ana 3 negatywne
- Zespół antyfosfolipidowy, trombofilia i toczeń wykluczone
Niedoczynniśc tarczycy
Hiperinsulinemia i hipoglikemia reaktywna
Jajowody udrożnione
Nasienie męża bardzo dobre
Kariotypy dobre
Synka mam z 1 cyklu i 2 biochemy.
Musze na wlasna reke szzukac ...takie realia austrii
A miałaś robiona biopsje endometrium i badane cd138? Moze masz zapalenie endometrium..

reklama
Przykro mi :( bardzo :( u nas np Pani dr powiedziała, że mimo dobrych kariotypow I za bardzo nieokreślonej przyczynie niepłodności i tak zasugerowała badanie genetyczne zarodków, powiedziała że często zarodki mają wysoką klasę a okazuje się że są nieprawidłowe, może Twój organizm po prostu jest na tyle mądry, że sam wiedział co ma robić, teraz glowa do góry i dzialaj dalej, tak po prostu miało być, czas leczy rany, a Ty za 2 3 miesiące ujrzysz upragnione 2 kreseczki, czy u Was w kraju można robić pgt ?
Popieram. Warto zrobic pgt jesli jest mozliwosc.

Do góry