@Pati32, w którym dniu robiłaś betę? Ja planuję jutro bd 6dt. A miałaś jakieś objawy?Super
Ja aktualnie jestem na urlopie, i w piątek na wizycie chyba wezme juz zwolnienie. Teraz w poniedziałek miałam wizytę i Pani doktor chciała mi wystawić zwolnienie. Odpoczynek jest ważny
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
Ale od kiedy? Miałam transfer we wtorek o 9.30. Co chwile chodze i mam wrazenie, że papier bedzie cały we krwi mimo, że przeciez mam wysoki progesteron. Już przed chwilą prawie ryczałam. Zupełnie nie wierze, że moze się udać. Na ciążę z synkiem nic mi się początkowo nie działo zwłaszcza takiego. A te objawy co teraz mam miesoąc w miesiąc w miesiąc przed @. Wtedy już wiedziałam, że nie ma nawet sensu robic bo przyjdzie ta francaMnie tez bolalo w krzyżu to i pozniej boli to dobry znak
Magdalena.Be
Zaangażowana w BB
Trzeba odpoczywaćTak, na to wygląda
Tak, to będzie pierwsza wizyta.
A później urlop zaczynam.
Ja po pracy to głównie leżę, bo te mdłości dają mi popalić, muszę jeszcze sobie umówić wizytę do endokrynologa bo coś czuje że moje tsh poszło do góry.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Przed chwilą nawet doczytywałam no i tak może iść po lini ojca i matki. No to podła choroba i pcha sie ze wszystkich stron. A zwlaszcza jak ma moja ciotka i jej ciotka czyli też moja rodzina to juz nawet nie mam wątpliwości. Widać jakby to szło co pokolenie. I dziwny zbieg okoliczności bo wszystkie 3 jesteśmy najstarsze. Moja siostra bez endo, ciocia ma samych braci wiec wiadomo bez ale ta jej ciocia tez tylko ona mimo 3 siostr i tez tylko 1 dziecko młodo a potem nic brak ciazy. Ciocia tez tylko 1 ma.No ja czytałam właśnie ze tylko z lini matki można. U mnie pcos i zero owulacji. Od koedy przyszła pierwsza miesiączka kolejna dopiero po roku. Ja to byłam wybryk natury bo w rodzinie dzieci na zawołanie. Mama musiała uważać bo „wiatropylna” nawet krótko przed menopauza zaszła w ciąże ale poroniła. A okres dostała jako 10latka i od razu mega regularny mogła zegarek pod niego ustawiać. Teraz już 52 letnia kobieta i już od 2 lat jako kobieta bez okresu
Orchidea33
Fanka BB :)
Nie pamietam dokladnie ktory dzien ale na pewno jakos od początku. A takie uczucie jakby mial sie zaczac okres to nieraz i do teraz mam a przeciez juz 24tc..Ale od kiedy? Miałam transfer we wtorek o 9.30. Co chwile chodze i mam wrazenie, że papier bedzie cały we krwi mimo, że przeciez mam wysoki progesteron. Już przed chwilą prawie ryczałam. Zupełnie nie wierze, że moze się udać. Na ciążę z synkiem nic mi się początkowo nie działo zwłaszcza takiego. A te objawy co teraz mam miesoąc w miesiąc w miesiąc przed @. Wtedy już wiedziałam, że nie ma nawet sensu robic bo przyjdzie ta franca
Mi pomagalo bardzo częste jedzenie małych ilości. A to gryza kanapki, dwie łyżki jogurtu itp. Nauczyłam sie, że jak mdli to muszę na siłę coś w siebie wpakować i będzie lepiej. Już przy łóżku miałam przekąski, żeby przed wstaniem coś zjeść. Jest też taka guma na mdłości dla ciężarnych i też trochę pomagala, ale muszę powiedzieć że nawet nie zużyłam całej paczki, lepiej sprawdzali mi się ciągle jedzenie. Co ciekawe mimo, że ciągle coś mielilam (jak krowa na pastwisku) to chudlam.Cześć dziewczyny,
Mam pytanko, co radzicie na mdłości we wczesnej ciąży?
Staram się pic dużo wody i unikać intensywnych zapachów, ale mało to daje
Dzięki ja już po. Po może 2minuty tylko leżałam i kazali pójść się przebrać i do domu ;/ mam nadzieję że wystarczyło ;p@Mag91 Powodzenia dziś na transferze. Ja się mega stresuje ;(
Dziękuję ;* teraz czekanie zostało ;p
Trzymam kciuki...ja pierwsze dwa dni po przespałam...Dzięki ja już po. Po może 2minuty tylko leżałam i kazali pójść się przebrać i do domu ;/ mam nadzieję że wystarczyło ;p
reklama
Ice41
Fanka BB :)
Płci się nie wybiera. Niektóre kliniki jak widać przekazują informację o płci, ale jak jest więcej zarodków to wybierane i tak losowo (pewnie w ramach tej samej klasy). Wybieranie płci jest niedozwolone ale to co innego jak informacja jaka ta płeć jest.Ja bym też nie chciała sobie wybieeać płci. Z jednej strony w ciąży tak chce się wiedzieć czy córeczka czy synek ale nie chciałabym wybierać choć szczerze boję się miec córkę, że odziedziczy po mnie endometriozę i będę musiała patrzeć na jej ból. O tyle dobrze, że wiem jakie są objawy i że mogę szybko działać a to dużocrobi jednak no co ma być to będzie.
Podziel się: