reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mnie tez bolalo ;) w krzyżu to i pozniej boli to dobry znak ;)
Ale od kiedy? Miałam transfer we wtorek o 9.30. Co chwile chodze i mam wrazenie, że papier bedzie cały we krwi mimo, że przeciez mam wysoki progesteron. Już przed chwilą prawie ryczałam. Zupełnie nie wierze, że moze się udać. Na ciążę z synkiem nic mi się początkowo nie działo zwłaszcza takiego. A te objawy co teraz mam miesoąc w miesiąc w miesiąc przed @. Wtedy już wiedziałam, że nie ma nawet sensu robic bo przyjdzie ta franca

No ja czytałam właśnie ze tylko z lini matki można. U mnie pcos i zero owulacji. Od koedy przyszła pierwsza miesiączka kolejna dopiero po roku. Ja to byłam wybryk natury bo w rodzinie dzieci na zawołanie. Mama musiała uważać bo „wiatropylna” nawet krótko przed menopauza zaszła w ciąże ale poroniła. A okres dostała jako 10latka 😱 i od razu mega regularny mogła zegarek pod niego ustawiać. Teraz już 52 letnia kobieta i już od 2 lat jako kobieta bez okresu
Przed chwilą nawet doczytywałam no i tak może iść po lini ojca i matki. No to podła choroba i pcha sie ze wszystkich stron. A zwlaszcza jak ma moja ciotka i jej ciotka czyli też moja rodzina to juz nawet nie mam wątpliwości. Widać jakby to szło co pokolenie. I dziwny zbieg okoliczności bo wszystkie 3 jesteśmy najstarsze. Moja siostra bez endo, ciocia ma samych braci wiec wiadomo bez ale ta jej ciocia tez tylko ona mimo 3 siostr i tez tylko 1 dziecko młodo a potem nic brak ciazy. Ciocia tez tylko 1 ma.

Ale od kiedy? Miałam transfer we wtorek o 9.30. Co chwile chodze i mam wrazenie, że papier bedzie cały we krwi mimo, że przeciez mam wysoki progesteron. Już przed chwilą prawie ryczałam. Zupełnie nie wierze, że moze się udać. Na ciążę z synkiem nic mi się początkowo nie działo zwłaszcza takiego. A te objawy co teraz mam miesoąc w miesiąc w miesiąc przed @. Wtedy już wiedziałam, że nie ma nawet sensu robic bo przyjdzie ta franca
Nie pamietam dokladnie ktory dzien ale na pewno jakos od początku. A takie uczucie jakby mial sie zaczac okres to nieraz i do teraz mam a przeciez juz 24tc..

Cześć dziewczyny,
Mam pytanko, co radzicie na mdłości we wczesnej ciąży?
Staram się pic dużo wody i unikać intensywnych zapachów, ale mało to daje 🙄
Mi pomagalo bardzo częste jedzenie małych ilości. A to gryza kanapki, dwie łyżki jogurtu itp. Nauczyłam sie, że jak mdli to muszę na siłę coś w siebie wpakować i będzie lepiej. Już przy łóżku miałam przekąski, żeby przed wstaniem coś zjeść. Jest też taka guma na mdłości dla ciężarnych i też trochę pomagala, ale muszę powiedzieć że nawet nie zużyłam całej paczki, lepiej sprawdzali mi się ciągle jedzenie. Co ciekawe mimo, że ciągle coś mielilam (jak krowa na pastwisku:p) to chudlam.

reklama
Ja bym też nie chciała sobie wybieeać płci. Z jednej strony w ciąży tak chce się wiedzieć czy córeczka czy synek ale nie chciałabym wybierać choć szczerze boję się miec córkę, że odziedziczy po mnie endometriozę i będę musiała patrzeć na jej ból. O tyle dobrze, że wiem jakie są objawy i że mogę szybko działać a to dużocrobi jednak no co ma być to będzie.
Płci się nie wybiera. Niektóre kliniki jak widać przekazują informację o płci, ale jak jest więcej zarodków to wybierane i tak losowo (pewnie w ramach tej samej klasy). Wybieranie płci jest niedozwolone ale to co innego jak informacja jaka ta płeć jest.

Do góry