reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ojaaaaaaaaa naprawdę!? 😆😆😆😆😆 Jak tak będzie to ja już nie wiem , będę przeszczesliwa ale już jestem z tymi moimi kochanymi dwoma, czy ta klasa jest ogolnie dobra bo nie mogę znaleźć informacji , bo są oznaczenia literkowe na wykresach a ja mam cyfry ?
Literkowe oznaczenie jest starsze. Ogólnie A to 1, B 2 a C 3. Każda 5.1.1, 5.1.2, 5.2.1, 5.2.2 jest super rokujaca :)

reklama
Jest zmienne ale nie rośnie jako takie. Ale jest za to wrażliwe na metodę badania i przewożenie próbki krwi. Wtedy wyniki mogą wyjść zafałszowane. Tym bardziej nie ma sensu porównywać wyników z różnych labów albo z różnych aparatów do badania.
Ta sama klinika na miejscu robione czekałam godzinę na wyniki

Tylko że rok temu miałam 1.4 a teraz 0.7. nie wiem jak może wzrosnąć jak jajeczek ubywa nie przybywa ?
Ilość jajeczek oczywiście nie wzrośnie, ale samo badanie jest obarczone dużym ryzykiem błędu. Po prostu nie łam się :) może się okazać że za 2 miesiące sprawdzisz i niby znów będzie 1.4
A badalas w tym samym dniu cyklu?

Dziewczyny nie pisałam na bieżąco, bo czekałam i nie chciałam zapeszać, ale dla mnie każda udane invitro było dowodem, że warto walczyć dlatego pisze teraz.
14.05 trzeci transfer tym razem 2 zarodków (5 dniowych)
26.05 Beta 245
28.05 Beta 575
31.05 Beta 1870
14.06 potwierdzenie ciąży i bicie serduszka. Został 1 zarodek, drugi się wchłonął
Dziś wizyta u mojego ginekologa, wszystko dobrze, serduszko mocno bije, 8 tydzień i 3 dni. Termin 01.02 2022 ❤️ 🥹
Teraz z niecierpliwością czekam, aż minie pierwszy trymestr.
Radość jest olbrzymia, ale to prawda, że jak jedno wyjdzie dobrze to jest niepokój czy dalej będzie ok…
Dziś nawet zapytałam lekarza czy rzeczywiście tam jest, czy przypadkiem Pani doktor w klinice się nie pomyliła 😂

Ilość jajeczek oczywiście nie wzrośnie, ale samo badanie jest obarczone dużym ryzykiem błędu. Po prostu nie łam się :) może się okazać że za 2 miesiące sprawdzisz i niby znów będzie 1.4
A badalas w tym samym dniu cyklu?
Dzięki ;) poczytałam Wasze komentarze na spokojnie i ulżyło mi jeśli Wam wychodziły różne wyniki. Tylko zastanawia mnie czemu lekarz nie powiedział że może być błąd. Tylko nastraszył że jest źle i za niskie do refundacji leków ale że FSH 13 to będzie refundacja ;)

Dziewczyny nie pisałam na bieżąco, bo czekałam i nie chciałam zapeszać, ale dla mnie każda udane invitro było dowodem, że warto walczyć dlatego pisze teraz.
14.05 trzeci transfer tym razem 2 zarodków (5 dniowych)
26.05 Beta 245
28.05 Beta 575
31.05 Beta 1870
14.06 potwierdzenie ciąży i bicie serduszka. Został 1 zarodek, drugi się wchłonął
Dziś wizyta u mojego ginekologa, wszystko dobrze, serduszko mocno bije, 8 tydzień i 3 dni. Termin 01.02 2022 ❤️ 🥹
Teraz z niecierpliwością czekam, aż minie pierwszy trymestr.
Radość jest olbrzymia, ale to prawda, że jak jedno wyjdzie dobrze to jest niepokój czy dalej będzie ok…
Dziś nawet zapytałam lekarza czy rzeczywiście tam jest, czy przypadkiem Pani doktor w klinice się nie pomyliła 😂
Gratulacje ❤️

Hej Dziewczyny trochę mnie tu nie było, same nowe Niki 😊
Babeczki jestem po jednej nieudanej procedurze, wiele lat starań za nami. Na początku tego roku zrobiliśmy z mężem badania kariotypu, mój wyszedł nieprawidłowy, dokładnie żeński mozaikowy. Moje pytanie, czy jest tu jakaś Super woman ( tak mnie doktor nazwał 😉) i podchodziła do in vitro z nieprawidłowym kariotypem? Jak to u Was przebiegło i z jakim wynikiem?
Pozdrawiam wszystkie staraczki i szczęśliwe Mamcie ze starej Gwardii 😘
Cześć
Wg badania kariotypu z krwi mam niskoprocentową mozaikę Turnera. Natomiast wg Badanie FISH z nabłonka kariotyp jest prawidłowy. Genetyk stwierdził, że sytuację w jajnikach oddaje wynik z FISH.
Za mną 5 stymulacji (zarodki badane genetycznie w 3 stymulacjach) i 8 transferów, z czego raz biochem na zarodku przebadanym i ostatnio puste jajo płodowe na zarodku nieprzebadanym (Novum nie bada zarodków a tu teraz jestem i to zaakceptowałam). Oba podejścia bez leczenia immuno. Wszystkie podejścia z leczeniem immuno: brak implantacji.
Do tego mam Hashitoxicosi i zespół antyfosolipidowy (choć wg prof Malinowskiego nie mam a wg lekarza z Novum mam, jeden i drugi patrzyli na te same badania i tą samą historię…).
Jak rozmawiałam z genetykiem czy mój kariotyp może mieć wpływ na niepowodzenia to powiedział, że mozaika jest niskoprocentowa i badań naukowych na podobnych przypadkach globalnie nie ma. Natomiast powiedział to co wyżej, że FiSh jest prawidłowy i to oddaje stan w jajnikach. Dodał także, że wg ostatnich badań kariotyp z krwi robiony w różnych momentach w czasie może dać różny wynik. Zaskoczyło mnie to bardzo bo niby kariotyp to wynik raz na zawsze. Nie ciągnęłam jednak dalej dyskusji i nie szukałam info w sieci więc nie mam więcej pkt odniesienia.

reklama
Do góry