lady_in_blue
Fanka BB :)
225 jednostek od dzisiaj do niedzieli wieczorami a w poniedziałek po USG zobaczymyJaką masz dawkę Menopuru ?
A Ty też miałaś Menopur ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
225 jednostek od dzisiaj do niedzieli wieczorami a w poniedziałek po USG zobaczymyJaką masz dawkę Menopuru ?
a ja miałam Menopur 300j.225 jednostek od dzisiaj do niedzieli wieczorami a w poniedziałek po USG zobaczymy
A Ty też miałaś Menopur ?
Ja miałam olbrzymie ilości proga aż do 16 tc i było wszystko ok. Po to bierze się progesteron na żeby utrzymać ciążę, tym bardziej na cyklu sztucznym dopóki łożysko samo nie zacznie wytwarzać tego hormonu.Gdyby leki szkodziły dziecku to by ich nie stosowali tak nałogowo i w takich dawkach ja np wole być na lekach jak bym miała podchodzić do transferu bo bez wspomagania nie mogłam utrzymać ciąży.
Ja też brałam do 4 h luteinę dopochwową i podjęzykowąKażdy przypadek jest inny. U mnie na cyklu sztucznym hormony miałam na beznadziejnym poziomie mimo przyjmowania ogromnych dawek leków co 4h (również w nocy) i ciazy nie utrzymalam.
A od kiedy miałyście te leki? Od transferu, czy potwierdzenia ciąży?Ja też brałam do 4 h luteinę dopochwową i podjęzykową
Ja już przed transferem brałam. Po transferze miałam badania 3 krotnie i na tej podstawie zwiększył mi dawkę. Od 12 tc powoli zaczęłam schodzić z dawek.A od kiedy miałyście te leki? Od transferu, czy potwierdzenia ciąży?
Ja w ciazy naturalnej musialam brac progesteron bo nie wiadomo czemu (choc sa przypuszczenia że winna jest endometrioza) profukuje tego progesteronu za mało. Co dziwne bo po 1 becie miałam progesteron wtedy 30 ng. Ja to nawet wolalabym zapobiegawczi go brac nawet jakby bylo ok bo jestem panikaraJa miałam olbrzymie ilości proga aż do 16 tc i było wszystko ok. Po to bierze się progesteron na żeby utrzymać ciążę, tym bardziej na cyklu sztucznym dopóki łożysko samo nie zacznie wytwarzać tego hormonu.
Hehehe. Lepiej zapobiegawczo niż miało być za mało. Ja jak badałam do miałam coś koło 20, aż się bałam że za mało ale kierowałam się zaleceniami lekarza i starałam nie panikowaćJa w ciazy naturalnej musialam brac progesteron bo nie wiadomo czemu (choc sa przypuszczenia że winna jest endometrioza) profukuje tego progesteronu za mało. Co dziwne bo po 1 becie miałam progesteron wtedy 30 ng. Ja to nawet wolalabym zapobiegawczi go brac nawet jakby bylo ok bo jestem panikara
Ja poroniłam dwie ostatnie ciąże naturalne, więc bez leków teraz tym bardziej przy in vitro się nie obejdzieHehehe. Lepiej zapobiegawczo niż miało być za mało. Ja jak badałam do miałam coś koło 20, aż się bałam że za mało ale kierowałam się zaleceniami lekarza i starałam nie panikować