reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oczywiście, charakter pracy ma tu kluczowe znaczenie bo wiadomo, że w tym szczególnym czasie musimy dbać o siebie i swoje maleństwo. Ja miałam akurat pracę biurową także mogłam sobie pozwolić na pracę. Ale znam dziewczyny które biorą od razu l 4 bo zwyczajnie nie chce im się pracować. W sumie w ogóle mnie to nie dziwi skoro płacą zasiłek chorobowy 100 % 😉
O tak ja mialam o 1000zl wiecej niz normalnie pensji👍 zyc nie umierac😅 za to teraz -od 11.06 jestem na wychowawczym wiec zero kasy🥴

reklama
To może warto zbadać.. u mnie właśnie dzięki temu że dowiedziałam się o kilku brakujących genach odpowiedzialnych za implantacje dostałam wlew accofil i pomogło ❤️

Coś już słyszałam o tym wlewie 🤔 będę musiała zagłębić się w ten temat.

U mnie zaczyna się poronienie. Krwawie. Jestem w szpitalu

Trzyma się! Tuuule!

Też przez to przechodziłam, ale w domu, bo był to w miarę wczesny etap :(

Coś już słyszałam o tym wlewie 🤔 będę musiała zagłębić się w ten temat.

Trzyma się! Tuuule!

Też przez to przechodziłam, ale w domu, bo był to w miarę wczesny etap :(
U mnie tez nie bylo implementacji. Okazalo sie, ze mam zapalenie endometrium i brakuje mi kilku kirow (bylam u immunologa). Dostalam antybiotyk na zapalenie. A na kiry accofil do 12tc i dodatkowo mialam wlew przed transferem. Warto poszerzyc badania jak nie ma implementacji bo moze byc jeszcze jakis dodatkowy problem.

reklama
Mi też kazali czekać aż do 8 tc. Ale napisałam do swojego lekarz, do którego chodziłam wcześniej, jak beta była 1500 i zaprosił mnie na USG za dwa dni, a potem na następne po tygodniu. Generalnie myślę, że do 8 bym nie wytrzymała 🙈
Ja tez 😂 będzie serduszko wkoncu trochę odetchnę, bo teraz to czekanie najgorsze…

Do góry