reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny czy któraś z was plamila lub krwawiła w ciazy pomimo brania dużej ilości leków? Wiem ze w normalnej ciazy bez leków to normalne sama tak miałam i wszystko było ok ale teraz biore leki a dzisiaj pojawiło sie plamienie. Usg mam dopiero w środę i troche sie teraz martwię.

Dziewczyny czy u Was też trochę po transferze zaczęli zmniejszać dawki progesteronu i estrofemu? Dodam że miałam transfer 23.03 na cyklu sztucznym. Biorę 3x2 luteinę 200 mg, prolutex raz dziennie, 4x1 progesterone besins i mam proga 30. Za 8 dni kazali pozmniejszać dawki. I biorę estrofem 3x2 i za tydzien mam brac juz 3x1.
To normalne?

Dziewczyny czy u Was też trochę po transferze zaczęli zmniejszać dawki progesteronu i estrofemu? Dodam że miałam transfer 23.03 na cyklu sztucznym. Biorę 3x2 luteinę 200 mg, prolutex raz dziennie, 4x1 progesterone besins i mam proga 30. Za 8 dni kazali pozmniejszać dawki. I biorę estrofem 3x2 i za tydzien mam brac juz 3x1.
To normalne?
U mnie dopiero w 12tc zaczeli zmniejszac dawki proga. Ja mialam na cyklu naturalnym.
Estrofem w 9tc mi wycofali.

U mnie dopiero w 12tc zaczeli zmniejszac dawki proga. Ja mialam na cyklu naturalnym.
Estrofem w 9tc mi wycofali.
Kurcze. Ja strasznie się wystraszyłam tego to się lekarka wkurzyła. Powiedziała że nie lubi jak pacjentki tak się boją tego. Że to cykl sztuczny a za tydzień ciałko żółte przejmie tą rolę i będzie wytwarzać progesteron samo. I że całkiem mi nie odstawia tylko zmniejsza.
Ale wiesz ja na takich dawkach mam taki wynik że 30. To boję się co będzie jak zmniejszymy 🤦‍♀️

Hej dziewczyny czy któraś z was plamila lub krwawiła w ciazy pomimo brania dużej ilości leków? Wiem ze w normalnej ciazy bez leków to normalne sama tak miałam i wszystko było ok ale teraz biore leki a dzisiaj pojawiło sie plamienie. Usg mam dopiero w środę i troche sie teraz martwię.
ja miałam plamienie w 9 tygodniu ciąży i w 17 tygodniu pojechałam na izbę raz zostałam na obserwacje a drugi raz dołożyli mi duphaston i kazali leżeć

Kurcze. Ja strasznie się wystraszyłam tego to się lekarka wkurzyła. Powiedziała że nie lubi jak pacjentki tak się boją tego. Że to cykl sztuczny a za tydzień ciałko żółte przejmie tą rolę i będzie wytwarzać progesteron samo. I że całkiem mi nie odstawia tylko zmniejsza.
Ale wiesz ja na takich dawkach mam taki wynik że 30. To boję się co będzie jak zmniejszymy 🤦‍♀️
ja miałam 18 i kazał mi odstawić ale w 12 tygodniu ciąży

reklama
Kurcze cos szybko.. zwlaszcza, ze nie masz jakiegos wielkiego wyniku. Jak zaczniesz zmniejszac to zrob badania, zeby szybko zareagować jak prog bedzie niski

Do góry