reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi wyszlo 95 i dzis powiedziala, ze wg niej za chuda jestem na cukrzyce i pewnie cos pojadlam dzien wcześniej. Mam powtorzyc badania pilnujac sie, zeby nie jesc duzo cukru. Owocow nie moge od po poludnia. Moze skonczy sie tylko na regulowaniu dieta...
chudosc niestety nic do tego nie ma. To hormony ciazowe maja wplyw... ja waze 54kg a cukrzycę mi rozpoznano. Powtorz na czczo glukoze i oby wyszlo ok. A jak nie to diabetolog i regulacja dietą na początek.
Bez sensu pilnowanie sie. Bo nie chodzi o dobry jednorazowy wynik a o rzeczywisty obraz sytuacji. Owszem, nie najadaj sie słodyczy i owocow na wieczór ale poza tym jedz normalnie.

reklama
chudosc niestety nic do tego nie ma. To hormony ciazowe maja wplyw... ja waze 54kg a cukrzycę mi rozpoznano. Powtorz na czczo glukoze i oby wyszlo ok. A jak nie to diabetolog i regulacja dietą na początek.
Bez sensu pilnowanie sie. Bo nie chodzi o dobry jednorazowy wynik a o rzeczywisty obraz sytuacji. Owszem, nie najadaj sie słodyczy i owocow na wieczór ale poza tym jedz normalnie.
Tak, o to mi chodziło. Bo ja wiesz, mialam nawyk jedzenia owocow o 20... to tez nie za dobry pomysl. Reszte jem normalnie bo później po wyniku musze jakos zyc. Zobaczymy co wyjdzie. Jak zle to krzywa. Jak dobrze to pewnie i tak bede pilnować sie dieta i powtarzać cukier co jakis czas.

Tak, o to mi chodziło. Bo ja wiesz, mialam nawyk jedzenia owocow o 20... to tez nie za dobry pomysl. Reszte jem normalnie bo później po wyniku musze jakos zyc. Zobaczymy co wyjdzie. Jak zle to krzywa. Jak dobrze to pewnie i tak bede pilnować sie dieta i powtarzać cukier co jakis czas.
no owoce na noc to kiepski pomysl. Wystarczy ze je wcześniej zjesz i moze cukier będzie ok. Polecam tez dobrze sie wyspac przed badaniem i spróbować sie nie stresowac. Sen i stres tez maja wplyw na glukozę.

reklama
Do góry