reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak sobie pomyśle, że przed transferem starałam się zdrowo odżywiać-warzywa, owoce, tylko żywność nieprzetworzona, dużo białka, zero slodyczy... A teraz na śniadanie trzy migdały, woda z imbirem, na obiad ziemniaki z masłem, na kolacje bułka ze smalcem i ogórkiem kiszonym. Dieta dramat.
dobrze ze mozesz choc to jesc... jakby nie daj Boze doszla do tego cukrzyca ciążowa to wybor jeszcze sie ogranicza 🤦‍♀️

hahaha ja tez schudlam, a brzuch rosnie. Zazwyczaj jest na wieczor haha taka ciaza wieczorna. Ale do jeansow juz paska nie potrzebuje🤣 mi dresy odciski na brzuchu robią a rano jestem płaska az kosci biodrowe widac.....
O to to! Rano plasciutki, a wieczorem taki wiekszy 😂 ja jeansow na razie przez orteze nie noszę. Pewnie juz sie nie wbije po świętach bo to juz 13tc bedzie ;) leginsy to moje ulubione spodnie teraz ;)

O to to! Rano plasciutki, a wieczorem taki wiekszy 😂 ja jeansow na razie przez orteze nie noszę. Pewnie juz sie nie wbije po świętach bo to juz 13tc bedzie ;) leginsy to moje ulubione spodnie teraz ;)
ja legginsy kupilam sporo przed ciąża w pepco ale piją w brzuch.... gdzie kupić zeby wygodne były? Ja do swiat nie wiem w czym będę chodzic a co dopiero po Hahah

O boże, a kiedy ta cukrzyca może wyjść? W którym tygodniu robi się badania?
do zalozenia karty ciazy bedzie trzeba zrobic morfologie, glukoze na czczo ,infekcyjne wr, Toxo, rozyczka i badanie ogolne moczu. Ja robilam chyba jakos 7-8tc. Jak glukoza na czczo wyjdzie ponad 91 to będzie trzeba powtórzyć badanie a jak znów za wysoko to skieruje Cie na krzywa i wtedy sie okaze czy jest cukrzyca czy nie.

do zalozenia karty ciazy bedzie trzeba zrobic morfologie, glukoze na czczo ,infekcyjne wr, Toxo, rozyczka i badanie ogolne moczu. Ja robilam chyba jakos 7-8tc. Jak glukoza na czczo wyjdzie ponad 91 to będzie trzeba powtórzyć badanie a jak znów za wysoko to skieruje Cie na krzywa i wtedy sie okaze czy jest cukrzyca czy nie.
Mi wyszlo 95 i dzis powiedziala, ze wg niej za chuda jestem na cukrzyce i pewnie cos pojadlam dzien wcześniej. Mam powtorzyc badania pilnujac sie, zeby nie jesc duzo cukru. Owocow nie moge od po poludnia. Moze skonczy sie tylko na regulowaniu dieta...

Nigdy nie miałam problemów z cukrem. Ostatnio kilka razy mierzyłam sobie glukometrem sama na czczo i było koło 70, a po jedzeniu maksymalnie wyszło mi 94. Oby tak zostało :) nie wyobrażam sobie, żeby mój grymasny żołądek jeszcze miał dodatkowo ograniczony wybór jedzenia

reklama
Do góry