reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W tym anulowanym transferze też brałam 2x1tab, potem 3x1 i 1x2+2x1 czyli 2-1-1. Wcześniej z tą samą dawką ale bez badań dopuścili mnie do transferu i ciąża biochemiczna.
Teraz duża dawka od początku była, czyli 2-1-1tab i ładnie rosło bo pierwszy wynik estradiolu 301, powtórzony wynik i tylko 307 więc kazała dołożyć tabletkę tylko że ja oprócz tego zaczęłam przyjmować 2tabletki dopochwo zamiast doustnie. Wynik estradiolu skoczył na 642 a dziś 15dc i jest 708, moja lekarka dziś skomentowała że bardzo mi podskoczyło to tylko zaczęłam się śmiać. Ważne żeby teraz to się utrzymało i nie poszybowało bardzo w górę ani dół, bo przy tysiącu też mi podadzą ale skomentowała że woli żeby było mniej. Czarna magia 🤷‍♀️
Ooo kurde to ja też się już gubię w takim razie 🤦‍♀️ Myślałam że im więcej tym lepiej 🤷‍♀️

Hej dziewczyny, melduje ze z moich 5 dobrych komórek zapłodnily sie 4 a z trzech udalo sie pobrac material do badan genetycznych.
"dzieciaki" są aktualnie na zimowisku i czekamy na wyniki badań- u nas podejrzewają jakiś problem właśnie z zarodkami. Jesli bedzie chociaz jeden dobry zarodek to transfer w listopadzie! Trzymajcie kciuki!

Dziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Moj lekarz jest na urlopie i wizyte mam dopiero za 3 tygodnie... Domyślam sie ze 1 cykl po punkcji bedzie bez transferu....

Dziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Moj lekarz jest na urlopie i wizyte mam dopiero za 3 tygodnie... Domyślam sie ze 1 cykl po punkcji bedzie bez transferu....
Ja miałam w 8 dniu cyklu po punkcji, transfer był na cyklu naturalnym :)

Zaraz jakoś po okresie, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i jak coś to zaczynasz od następnego przygotowania.

Wygląda dobrze ! ✊✊ dziewczyny a kojarzycie jakie wyniki estradiolu i proga powinny być w dniu transferu? Tak minimum? Bo mi się wydaje że mi tego nie dopilnowali i dlatego się nie udało.
Nie każdy progesteron wyjdzie we krwi. Przygotowanie endometrium to nie tylko progesteron, ale i rozrost endometrium przed transferem.
Progesteron pomaga utrzymać ciąże, aktywuje endometrium ciąża powinna być nawet przy niskim. Za wysoki powoduje wadliwy rozrost endometrium. W mojej klinice min to 10 ng/ mol ( chyba taka jednostka).
Generalnie czynnikiem X jest teraz oprócz genetyki czynnik metaboliczny zarodka. Dlatego sa kliniki które mimo ze zarodek poprawny ale opóźniony nie podają np. Embrionów z 6 doby ( z czym die nie zgadzam:p)
Im więcej czytam o PGS to nie jest pewniak, ze wszystko będzie dobrze. Nawet najpiękniejszy zarodek i przebadany nie daje gwarancji. Ich succes rate to 80% nadal nie 100%.
Poza tym hcg napędza progesteron, wiec wysokie progesterony to nie wyniki leków ale ciąży. Czasem coś można podejrzewać już 3dpt :-)
A i progesteron na cyklach stymulowanych jest inny bo produkowany jest przez cialka żółte o ile sa wydolne po punkcji.
Edit: a i jeszcze synchronizacja endometrium, ale to idzie w parze razem z rozrostem itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie każdy progesteron wyjdzie we krwi. Przygotowanie endometrium to nie tylko progesteron, ale i rozrost endometrium przed transferem.
Progesteron pomaga utrzymać ciąże, aktywuje endometrium ciąża powinna być nawet przy niskim. Za wysoki powoduje wadliwy rozrost endometrium. W mojej klinice min to 10 ng/ mol ( chyba taka jednostka).
Generalnie czynnikiem X jest teraz oprócz genetyki czynnik metaboliczny zarodka. Dlatego sa kliniki które mimo ze zarodek poprawny ale opóźniony nie podają np. Embrionów z 6 doby ( z czym die nie zgadzam:p)
Im więcej czytam o PGS to nie jest pewniak, ze wszystko będzie dobrze. Nawet najpiękniejszy zarodek i przebadany nie daje gwarancji. Ich succes rate to 80% nadal nie 100%.
Poza tym hcg napędza progesteron, wiec wysokie progesterony to nie wyniki leków ale ciąży. Czasem coś można podejrzewać już 3dpt :-)
A i progesteron na cyklach stymulowanych jest inny bo produkowany jest przez cialka żółte o ile sa wydolne po punkcji.
Jak się czujesz? Jakieś znaki? Jutro wizyta?

Do góry