reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam na podglądzie w 8 dc i jest w prawym jajniku jeden pęcherzyk 12 mm
W lewym 10 mm i trzy mniejsze
Kolejny podglad czeka mnie w poniedziałek i wtedy będzie decyzja
Albo doktor przeciągnie i będzie punkcja w piatek albo juz w środę

Minęło juz troche czasu od mojego ostatniego leczenia gdzie indziej i się zastanawiam
czy na tym etapie mogę coś zrobić jeszcze by wspomóc te moje pecherzyki 🤔

oczywiście, ale jedno nie musi wykluczać drugiego
Ja tez miałam takie odczucie, że taki wpis może ranić dziewczyny, którym nie było jeszcze dane być matka. I ze w całej tej sytuacji dziewczyna która ma już dzieci, ma jednak więcej radości z życia. Ma ten mału cud. A dziewczyny, które starają się i walczą, nie maja tego.
Myśle, że tutaj nie chodzi o to „mój ból jest większy niż Twój” raczej o stan duszy, i pustkę jaka niesie każda nieudana próba.

Dziewczyny, ja pracuje z wieloma psychologami i mimoze o moich staraniach nie wie nikt w pracy, to otrzymuje duże wsparcie życiowe.
Może powinnyście pomyśleć o rozmowach z psychologami ? To tak wiele daje.

Dziewczyny wczoraj byłam na podglądzie w 8 dc i jest w prawym jajniku jeden pęcherzyk 12 mm
W lewym 10 mm i trzy mniejsze
Kolejny podglad czeka mnie w poniedziałek i wtedy będzie decyzja
Albo doktor przeciągnie i będzie punkcja w piatek albo juz w środę

Minęło juz troche czasu od mojego ostatniego leczenia gdzie indziej i się zastanawiam
czy na tym etapie mogę coś zrobić jeszcze by wspomóc te moje pecherzyki 🤔
Wydaje mi się, że tu już nic nie zależy od Ciebie. Ilość pęcherzyków antralnych mówi o tym ile możesz uzyskać do punkcji. U mnie się sprawdziło, antralnych miałam 18, a na punkcji pobrano 19 z czego 12 dojrzałych. A ile u Ciebie było antralnych? Może jeszcze jakieś dogonią kolegów i będzie ostatecznie więcej niż pięć

Ja tez miałam takie odczucie, że taki wpis może ranić dziewczyny, którym nie było jeszcze dane być matka. I ze w całej tej sytuacji dziewczyna która ma już dzieci, ma jednak więcej radości z życia. Ma ten mału cud. A dziewczyny, które starają się i walczą, nie maja tego.
Myśle, że tutaj nie chodzi o to „mój ból jest większy niż Twój” raczej o stan duszy, i pustkę jaka niesie każda nieudana próba.

Dziewczyny, ja pracuje z wieloma psychologami i mimoze o moich staraniach nie wie nikt w pracy, to otrzymuje duże wsparcie życiowe.
Może powinnyście pomyśleć o rozmowach z psychologami ? To tak wiele daje.
Najważniejsze trafić na dobrego psychologa, których chyba nie ma wielu.. byłam kiedyś u jednego i szczerze nie pomógł, nic nie wyniosłam z tego spotkania, jedynie wydałam kasę... Chyba źle trafiłam..

@Dzoannna Ty to widzę szalejesz z tym jajkami 😁❤️❤️😃
Tak, wyniki z dzis:)
Przesyłam informacje z pierwszego dnia hodowli.

Ilość pobranych komórek jajowych…. 18

Ilość komórek jajowych nadających się do zapłodnienia metodą ICSI…. 17

Ilość otrzymanych zarodków w 1.dniu…. 9

Prosze!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Niech beda z tego ladne zdrowe zarodki!

Najważniejsze trafić na dobrego psychologa, których chyba nie ma wielu.. byłam kiedyś u jednego i szczerze nie pomógł, nic nie wyniosłam z tego spotkania, jedynie wydałam kasę... Chyba źle trafiłam..
Wiem, ze trudno się dostać na NFZ, ale są listy oczekujących. Można spróbować.
I nie poddawać się z psychologiem, czasami trzeba poczekać, bo my może trochę mamy inne wyobrażenie o ich pracy i zbyt szybko ich skreślamy.

Znam to trochę od drugiej strony jako przełożony, i psycholodzy mówią wprost, że pacjenci nie dają im szansy. Oczekują pewnych zachowań, efektów.

reklama
Ile dni po transferze?
Transfer był w sobotę, więc jest to 5 dpt -3 dyniowego zarodka

W Invikcie? Jeśli to 3 dpt to nie przejmuj się jeśli beta będzie 0. Ma jeszcze czas żeby wzrosnąć :)

Tak, Invikta. I tak jak wyżej napisałam 5 dzień po transferze. Na betę będę patrzeć w przyszłym tygodniu dopiero 😊

Do góry