reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam na podglądzie w 8 dc i jest w prawym jajniku jeden pęcherzyk 12 mm
W lewym 10 mm i trzy mniejsze
Kolejny podglad czeka mnie w poniedziałek i wtedy będzie decyzja
Albo doktor przeciągnie i będzie punkcja w piatek albo juz w środę

Minęło juz troche czasu od mojego ostatniego leczenia gdzie indziej i się zastanawiam
czy na tym etapie mogę coś zrobić jeszcze by wspomóc te moje pecherzyki 🤔

oczywiście, ale jedno nie musi wykluczać drugiego
Ja tez miałam takie odczucie, że taki wpis może ranić dziewczyny, którym nie było jeszcze dane być matka. I ze w całej tej sytuacji dziewczyna która ma już dzieci, ma jednak więcej radości z życia. Ma ten mału cud. A dziewczyny, które starają się i walczą, nie maja tego.
Myśle, że tutaj nie chodzi o to „mój ból jest większy niż Twój” raczej o stan duszy, i pustkę jaka niesie każda nieudana próba.

Dziewczyny, ja pracuje z wieloma psychologami i mimoze o moich staraniach nie wie nikt w pracy, to otrzymuje duże wsparcie życiowe.
Może powinnyście pomyśleć o rozmowach z psychologami ? To tak wiele daje.

Dziewczyny wczoraj byłam na podglądzie w 8 dc i jest w prawym jajniku jeden pęcherzyk 12 mm
W lewym 10 mm i trzy mniejsze
Kolejny podglad czeka mnie w poniedziałek i wtedy będzie decyzja
Albo doktor przeciągnie i będzie punkcja w piatek albo juz w środę

Minęło juz troche czasu od mojego ostatniego leczenia gdzie indziej i się zastanawiam
czy na tym etapie mogę coś zrobić jeszcze by wspomóc te moje pecherzyki 🤔
Wydaje mi się, że tu już nic nie zależy od Ciebie. Ilość pęcherzyków antralnych mówi o tym ile możesz uzyskać do punkcji. U mnie się sprawdziło, antralnych miałam 18, a na punkcji pobrano 19 z czego 12 dojrzałych. A ile u Ciebie było antralnych? Może jeszcze jakieś dogonią kolegów i będzie ostatecznie więcej niż pięć

Ja tez miałam takie odczucie, że taki wpis może ranić dziewczyny, którym nie było jeszcze dane być matka. I ze w całej tej sytuacji dziewczyna która ma już dzieci, ma jednak więcej radości z życia. Ma ten mału cud. A dziewczyny, które starają się i walczą, nie maja tego.
Myśle, że tutaj nie chodzi o to „mój ból jest większy niż Twój” raczej o stan duszy, i pustkę jaka niesie każda nieudana próba.

Dziewczyny, ja pracuje z wieloma psychologami i mimoze o moich staraniach nie wie nikt w pracy, to otrzymuje duże wsparcie życiowe.
Może powinnyście pomyśleć o rozmowach z psychologami ? To tak wiele daje.
Najważniejsze trafić na dobrego psychologa, których chyba nie ma wielu.. byłam kiedyś u jednego i szczerze nie pomógł, nic nie wyniosłam z tego spotkania, jedynie wydałam kasę... Chyba źle trafiłam..

@Dzoannna Ty to widzę szalejesz z tym jajkami 😁❤️❤️😃
Tak, wyniki z dzis:)
Przesyłam informacje z pierwszego dnia hodowli.

Ilość pobranych komórek jajowych…. 18

Ilość komórek jajowych nadających się do zapłodnienia metodą ICSI…. 17

Ilość otrzymanych zarodków w 1.dniu…. 9

Prosze!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Niech beda z tego ladne zdrowe zarodki!

Najważniejsze trafić na dobrego psychologa, których chyba nie ma wielu.. byłam kiedyś u jednego i szczerze nie pomógł, nic nie wyniosłam z tego spotkania, jedynie wydałam kasę... Chyba źle trafiłam..
Wiem, ze trudno się dostać na NFZ, ale są listy oczekujących. Można spróbować.
I nie poddawać się z psychologiem, czasami trzeba poczekać, bo my może trochę mamy inne wyobrażenie o ich pracy i zbyt szybko ich skreślamy.

Znam to trochę od drugiej strony jako przełożony, i psycholodzy mówią wprost, że pacjenci nie dają im szansy. Oczekują pewnych zachowań, efektów.

reklama
Ile dni po transferze?
Transfer był w sobotę, więc jest to 5 dpt -3 dyniowego zarodka

W Invikcie? Jeśli to 3 dpt to nie przejmuj się jeśli beta będzie 0. Ma jeszcze czas żeby wzrosnąć :)

Tak, Invikta. I tak jak wyżej napisałam 5 dzień po transferze. Na betę będę patrzeć w przyszłym tygodniu dopiero 😊

Do góry