reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wygląda dobrze ! ✊✊ dziewczyny a kojarzycie jakie wyniki estradiolu i proga powinny być w dniu transferu? Tak minimum? Bo mi się wydaje że mi tego nie dopilnowali i dlatego się nie udało.
Mi też nie badali w dniu transferu. Miałam przy punkcji robione badania to próg miałam coś ok. 7, a estradiol ponad 4000 😅

U mnie nie badali w dniu transferu
Mi też ale potem przy pierwszej weryfikacji okazało się że prog i estradiol za niski i zwiększali dawki. Obawiam się że to mogło wpłynąć na to że nie było zagnieżdżenia bo jednak hormony powinny być przypilnowane. Miałam cykl sztuczny i lekarz założył że nie badamy hormonów bo biorę leki więc jest ok. A po pierwszej weryfikacji okazało się że muszą mi sporo zwiększyć dawki.
Ja nie miałam badanego ani proga ani estradiolu.
No właśnie mi też nie. Nie wiem już jak to jest. Jednym badają i wykluczają z transferu a innym nie i robią 🤷‍♀️
Proga to min 21 a estradiol nienwiem bo mi nie badali orzy crio.
No rozumiem. Ja też miałam mrożony zarodek. Prog w 1 weryfikacji w 3 dpt miałam jakoś koło 15. Zwiększyli dawki ale i tak się nie udało bo do 6 dpt niewiele wzrósł. Myślicie że to mogło mieć wpływ że się nie zagnieździło? Miałam zarodek 6.1.1 wyszedł sam z otoczki przebadany pgs prawidłowy.

reklama
Mi też ale potem przy pierwszej weryfikacji okazało się że prog i estradiol za niski i zwiększali dawki. Obawiam się że to mogło wpłynąć na to że nie było zagnieżdżenia bo jednak hormony powinny być przypilnowane. Miałam cykl sztuczny i lekarz założył że nie badamy hormonów bo biorę leki więc jest ok. A po pierwszej weryfikacji okazało się że muszą mi sporo zwiększyć dawki.

No właśnie mi też nie. Nie wiem już jak to jest. Jednym badają i wykluczają z transferu a innym nie i robią 🤷‍♀️

No rozumiem. Ja też miałam mrożony zarodek. Prog w 1 weryfikacji w 3 dpt miałam jakoś koło 15. Zwiększyli dawki ale i tak się nie udało bo do 6 dpt niewiele wzrósł. Myślicie że to mogło mieć wpływ że się nie zagnieździło? Miałam zarodek 6.1.1 wyszedł sam z otoczki przebadany pgs prawidłowy.
Co klinika to inaczej.. musimy zaufać swoim lekarzom.. ja cały czas mam w głowie tego proga, schodzę za cztery dni z utrogestanu i boje się że te moje plamienia mogą być jeszcze większe ale lekarz uspokaja że dupek i prolutex wystarczy a utrogestan słabo przyswajam.. mam nadzieję że kiedyś przyjdzie taki dzień że przestaniemy się martwić i rozkminiac 🙏🙏

Do góry