reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Histeroskopii nie miałam, ureoplasma i chlamydia negatywne.
Czas się brać za dalsze badania :)
Na pocieszenie Ci powiem, ze ja miałam udany transfer ( jedyny zarodek z procedury) urodziłam syna, wcześniej ciąża biochemiczna. Zakładałam ze jak podejdę do kolejnej procedury to będzie trafiony zatopiony ;-P i się zawiodłam. Cała procedura ( 5 blastocyst) nic zero… zrobiłam histeroskopie itp.. i nic. Podeszłam do kolejnej procedury i mam bliźniaki :-) czasem to zarodki a czasem nie ma wytłumaczenia czemu tak jest.. czemu się nie udaje, trzeba czekać.

Nie obwiniaj się zaufałaś lekarzowi w końcu to on skończył medycynę a nie Ty. W takiej sytuacji raczej człowiek nie sprawdza tylko próbuje jakoś strawić tą wiadomość i przetrwać ból. A ze to było tak wysoce prawdopodobne po twoich wcześniejszych przejściach, ze ja tez na twoim miejscu nie podważałabym autorytetu lekarza.
Wiem, ale moglam zadzwonić do Novum na telefon alarmowy a tego nie zrobilam, tylko sie poddalam. Uznalam moja kolejna porazke i z bolem w sercu czekalam na koniec tej ciazy😥

U mnie nie ma szkoły rodzenia w okolicy 😥. Będę się szkolić na YouTube u Joanny Mróz 😜. Ja mam tak, że nie lubię się na czymś nie znać, a właśnie na dzieciokach się nie znam wcale 😜.
@kate_p7 powiem ci, że chyba jestem serio dziwna, bo nie jarają mnie te wszystkie pierdółki dla dzieci. Wręcz mnie stresują 🥴Jedyne o czym teraz marzę, to aby być psychicznie przygotowana na malego "Andżeja" i żeby przez niewiedzę nie zrobić mu jakiejś krzywdy ❤️
Wejdź sobie na stronę UCZKIN Warszawa tam można zapisać się na szkołę rodzenia on-line, prowadzi moja położna Asia. Kupowanie wyprawki to był koszmar, ale całe szczęście kupiłam tylko najpotrzebniejsze rzeczy i nie dałam się ponieść emocjom, jak będziesz chciała mogę Ci napisać co i ile czego miałam dla synka, zaczęłam inaczej niż wszyscy jeżeli chodzi o ubranka bo od rozmiaru 62, miałam kilka awaryjnie na 56 i resztę 56 dokupiłam dopiero pod koniec ciąży jak się potwierdziła wielkość dziecka, body I pajace kupuj całe rozpinane i tylko w kroku te rozpinane na skos są niepraktyczne.

Ból był okropny. Ja w ogóle stałam w aptece a mama była w lumpie obok. Zaczęło mnie jakby mdlić i boleć brzuch na kupę. I się nasilało, zadzwoniłam po mamę szybko i wsiadłam do auta a wtedy poleciała krew i ból był okropny większy niż na okres... Później cały czas skurcze i bol a na następny dzień jechałam już na wizytę do lekarza na 8 rano, niewiele pamiętam bo ciągle ryczalam
No ja wczoraj miałam ból jak przy poprzednim poronieniu tyle że słabszy i lało się ze mnie solidnie, dzisiaj juz mało leci, ale jednak krwawię i tylko jak leżę na boku to nie boli, ale skurcze się pojawiają. Jak długo bolał Cię brzuch? Mi nie pomaga ani no spa ani scopolan. Przypuszczam, że to przez spadek progesteronu takie coś się wydarzyło. Ratuję się doustnym prog w dwóch formach i zastrzykami 2 x dziennie, bo dopochwowego nie ma co dawać i tak wypłynie🤷‍♀️

No ja wczoraj miałam ból jak przy poprzednim poronieniu tyle że słabszy i lało się ze mnie solidnie, dzisiaj juz mało leci, ale jednak krwawię i tylko jak leżę na boku to nie boli, ale skurcze się pojawiają. Jak długo bolał Cię brzuch? Mi nie pomaga ani no spa ani scopolan. Przypuszczam, że to przez spadek progesteronu takie coś się wydarzyło. Ratuję się doustnym prog w dwóch formach i zastrzykami 2 x dziennie, bo dopochwowego nie ma co dawać i tak wypłynie🤷‍♀️
Mi kazali dawać proga dopochwowo i estrofem jak mi ta krew leciała. Na drugi dzień jeszcze leciała, i ja leżałam sztywno od 14 godziny do 7 następnego dnia na plecach z nogami wysoko mama mi tak kazała 🧐

A histeroskopia była? Bo może jakieś zapalenie endonetrium? A ureoplasma i chlamydia czysta? One powodują biochemiczne.
Może faktycznie immuno wchodzi w grę. Powodzenia, trzymam kciuki
No nie wierzę. Byłam pewna, że miałam sprawdzana ureaplasme i przeglądam badania i mimo, że infekcyjne robili mi PIĘĆ razy ani razu ureaplasmy. A na początku w ankiecie zaznaczałam, że mam często zapalenia cewki moczowej a posiewy wychodziły negatywne.

Ja też rzadko wchodzę, bo boje się znowu coś złego przeczytać 😔. A że sobie wkręcam zaraz wszystkie plagi świata, to lepiej nie czytać 😜. I teraz też jakoś czuję że nigdzie nie pasuję. Nie lubię się z nowymi ludźmi zaprzyjaźniać 😜.
U mnie super 😍. Właśnie wczoraj wieczorem zaczęłam czuć ruchy 😱😜❤️. I teraz też czuję jak to piszę. Szok. Wcześniej nie byłam pewna czy to flaki się przewalały czy co, ale teraz to już jest TO❤️. Ale dziwne uczucie 😜. Zawsze mnie rozczulaly tylko małe kotki i pieski a tu się popłakałam jak bejbik dał o sobie znać ❤️. Mój osobisty mały alien 😜
A u ciebie wszystko dobrze? Dzieci zdrowe? W pracy ok?
Specjalnie dla ciebie pięknie przerobiłam swoją fotę 😁
Cudnie wyglądasz fredzioszku 🥰🥰🥰
Nie martw się na zapas i rośnijcie zdrowo
❤️❤️❤️ A mały niech cię kopie ile sił 😜

reklama
Do góry