laChance
Fanka BB :)
Mocno zaciśnięte kciukasy. Dawaj znać po.Dziewczyny jadę jutro po mojego 3 dniowego kropka, albo jak mój partner nazwał -po kuleczkę trzymajcie kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mocno zaciśnięte kciukasy. Dawaj znać po.Dziewczyny jadę jutro po mojego 3 dniowego kropka, albo jak mój partner nazwał -po kuleczkę trzymajcie kciuki
To była blastka 4bb, od samego początku była na 2 miejscu z 11 pod względem odpowiedniego podziału morfologicznego, czyli szła schematem, 2, 4,8 komórek itp. Z pierwszej stymulacji wszystkie blastki były chore, jeśli chodzi o klasyfikację to były 3ab,3ab,4bb i 4bc-która dalej jest zamrożona i niezbadana. Póki co te pierwsze 3 chore. Z drugiej stymulacji mialam już ładniejsze morfologicznie, prawie wszystkie klasy AA, no i 3 z 5 zdrowe, więc wynik ładny.A jakie miała „oceny”? To była blastka? Ładnie się podzieliła?
Ale piękny wynik Zazdroszczę i walczę o podobny (siłami nie wiem czego bo AMH kuleje ale liczę ze cuda się zdarzająTo była blastka 4bb, od samego początku była na 2 miejscu z 11 pod względem odpowiedniego podziału morfologicznego, czyli szła schematem, 2, 4,8 komórek itp. Z pierwszej stymulacji wszystkie blastki były chore, jeśli chodzi o klasyfikację to były 3ab,3ab,4bb i 4bc-która dalej jest zamrożona i niezbadana. Póki co te pierwsze 3 chore. Z drugiej stymulacji mialam już ładniejsze morfologicznie, prawie wszystkie klasy AA, no i 3 z 5 zdrowe, więc wynik ładny.
A czemu badalas? Jaki u was problem? Czyli podzieliły się ładnie i nie było widać „gołym okiem” ze nie są zdrowe? Boże jak ja się boje takich rzeczy. ((To była blastka 4bb, od samego początku była na 2 miejscu z 11 pod względem odpowiedniego podziału morfologicznego, czyli szła schematem, 2, 4,8 komórek itp. Z pierwszej stymulacji wszystkie blastki były chore, jeśli chodzi o klasyfikację to były 3ab,3ab,4bb i 4bc-która dalej jest zamrożona i niezbadana. Póki co te pierwsze 3 chore. Z drugiej stymulacji mialam już ładniejsze morfologicznie, prawie wszystkie klasy AA, no i 3 z 5 zdrowe, więc wynik ładny.
Ja czekam Cierpliwie... Z tego co wynika to mogła bym mieć transfer jeszcze w październiku (ba nawet od dziś się do niego przygotowywać . Ale w związku z tym z chce tylko naszego to przełożyłam na listopad.... Tylko też nie wiem jak to ogarnąć bo ja miała bym wlwe 1 listopada.... Będę musiała pokombinować z doktorkiem zevt albo przyspieszyć albo opóźnić listopadowy okres.No właśnie nie wiem jak z transferem bo okres dostanę 4 lub 5 października i transfer wypadłby 23 lub 24 a nasz doktorek bierze sobie jeszcze urlop od 11 do 26. 10.Dowiedziałam się dzisiaj na infolinii, cholerka, ale wybrał sobie chłop urlop chyba zaczekam na listopad, chyba, że okres mi się przesunie, ale ostatnio po tych hormonach mam co 26 dni. Nie chcę innego lekarza, a Ty co byś zrobiła, poszła na transfer do kogoś innego?
Najczęściej jest tak, że nie wszystkie blastki są zdrowe, jeżeli jesteś młodą kobietą ok 30, najlepiej przed 30 i nasienie jest ok to prawie wszystkie blastki będą zdrowe. Ja badałam gdyż w pierwszej stymulacji, 2 razy zaszlam w ciążę i 2 razy poroniłam. Morfologia blastek tak do końca nie jest odzwierciedleniem czy zarodek jest zdrowy, bo przecież nie widać co jest w środku. . W naszym przypadku zdrowe były te o najwyższej morfologii. Wśród zdrowych blastek była 1 z 6 doby ale o morfologii AAA czemu badalas? Jaki u was problem? Czyli podzieliły się ładnie i nie było widać „gołym okiem” ze nie są zdrowe? Boże jak ja się boje takich rzeczy. ((
Mnie też bolą piersiMnie bola piersi ale to pewnie wina proga którego mam dużo :/
Mam 34 lata. Z 6 komórek zaplodnilo się 6 ale jedna „padła”. 3 zamrożono w trzeciej dobie a dwie jako blastki. Ta która mam w sobie jest 4AA ale ta druga blastka chyba 4AB. Te trzy dniowe są ładne ale dochodowalabym je do 5 dnia i dopiero podała w razie gdyby teraz się nie udało.Najczęściej jest tak, że nie wszystkie blastki są zdrowe, jeżeli jesteś młodą kobietą ok 30, najlepiej przed 30 i nasienie jest ok to prawie wszystkie blastki będą zdrowe. Ja badałam gdyż w pierwszej stymulacji, 2 razy zaszlam w ciążę i 2 razy poroniłam. Morfologia blastek tak do końca nie jest odzwierciedleniem czy zarodek jest zdrowy, bo przecież nie widać co jest w środku. . W naszym przypadku zdrowe były te o najwyższej morfologii. Wśród zdrowych blastek była 1 z 6 doby ale o morfologii AA