reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kariotypow jeszcze nie badaliśmy. Dopiero przed nami usg fragmentacja DNA i wiązanie z hialuronianem. Szukamy przyczyny 😌

Ale te badania mnie zainteresowały hmm

reklama
Kurde ja jestem chyva jakąś pechowa, serio 🤬 no więc pierwszy raz w życiu czekam na wyniki dokładnie tyle ile wynosi maxymalny czas oczekiwania :/ zwariować można... Jeśli chodzi o transfer w październiku moge pomazyc tylko, biorę bardzo silny antybiotyk w zastrzykach i ponoć trzeba odczekać trochę ( jeszcze będę się musiała uperlwnic ale tak mi powiedziano) z związku z tym że dziś piękna pogoda postanowilam po porannym zastrzyku pojechać do lasu, poodychac świeżym powietrzem bo tak to ciągle w domu siedzę i jak bylam w piątek u lekarza to nie było żadnej poprawy ( dlatego tez dostałam zastrzyki) i co kuźwa, chodzę po lesie i czuje ze cos mi po szyi chodzi, próbuje to zrzucić i mnie uwaliło 😔😔😔😔 ciul wie co to było czy końska mucha czy jakiś szerszeń ( tak mi grzybiarz powiedział że to mógł być właśnie on) przyznam szczerze że nie widziałam tego tylko słyszałam... A teraz bardzoooo boli i nie wiem co robić..... Czy przeczekać co... Mam ponoć delikatnie spuchnięte te miejsce i jak mówię boli 😔🤬
Może podjedź na całodobówke niech Ci to obejrzą, lepiej panikować za wczasy, a do tej pory obłóż sobie okładem z kwaśne wody(woda+ocet) działa cuda, ewentualnie posmaruj żelem z arniki❤️

Może podjedź na całodobówke niech Ci to obejrzą, lepiej panikować za wczasy, a do tej pory obłóż sobie okładem z kwaśne wody(woda+ocet) działa cuda, ewentualnie posmaruj żelem z arniki❤️
Kochana ide wieczorem na zastrzyk wiec poproszę od razu aby lekarz spojrzał 😉 na razie wygląda podobnie do ugryzienia komara, tylko jest większe (tzn. Taki jak by guzek jest...) i boli 😔

Zelży od twojej historii, AMH które jak jest niskie sugeruje że jednak rezerwa niska wiec i szansa na zdrowe niższa. Mój lekarz zaleca badania zarodków w zasadzie zawsze - oczywiście można się nie zgodzić.
Statystyki mówią ze poronienia to 50 % genetyka, 20 % immunologia, potem dochodzi właśnie rezerwa AMH / jakość nasienia i na końcu „słabe warunki” czyli jak u mnie na przykład podobno czyli blizna po cięciu w słabym miejscu + tylozgiecie. Im więcej się wyeliminuje tym więcej się wie. Tyle ja usłyszałam ostatnio

No właśnie ja też jestem ciekawa tych badań.. czy same wychodzicie zawsze z inicjatywą badań? Czy jednak lekarz sugeruje by to zrobić?

Dziewczyny jak Wy schodziłyście z proga? Ja biorę teraz 4 razy dziennie po 2 dopochwowo i 4 razy dziennie 2 podjęzykowe. Ale ostatnio zrezygnowałam z tych podjęzykowych na noc bo nie daje już rady 🤢🤮 jestem w 9 tygodniu konsultacje mam za tydzień. Myślcie że jak wezmę dwie pod język mniej przy tych dawkach to dużo zmieni? Proga nie badałam.

Dziewczyny jak Wy schodziłyście z proga? Ja biorę teraz 4 razy dziennie po 2 dopochwowo i 4 razy dziennie 2 podjęzykowe. Ale ostatnio zrezygnowałam z tych podjęzykowych na noc bo nie daje już rady 🤢🤮 jestem w 9 tygodniu konsultacje mam za tydzień. Myślcie że jak wezmę dwie pod język mniej przy tych dawkach to dużo zmieni? Proga nie badałam.
Powinnaś zbadać poziom bo bez tego to wróżenie z fusów 🤷. Ja np miałam cały czas problem ze zbyt małym progesteronem i dopiero teraz dostałam zielone światło na schodzenie

reklama
Powinnaś zbadać poziom bo bez tego to wróżenie z fusów 🤷. Ja np miałam cały czas problem ze zbyt małym progesteronem i dopiero teraz dostałam zielone światło na schodzenie
Właśnie na wizytę piątkową lekarz nie kazał badać progesteronu 🤔 zastanawiam się tylko czy przy takich dawkach jak biorę te dwie mniej zrobią wielką różnicę... Chyba napiszę do kliniki w poniedziałek

Do góry