reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak Wy schodziłyście z proga? Ja biorę teraz 4 razy dziennie po 2 dopochwowo i 4 razy dziennie 2 podjęzykowe. Ale ostatnio zrezygnowałam z tych podjęzykowych na noc bo nie daje już rady 🤢🤮 jestem w 9 tygodniu konsultacje mam za tydzień. Myślcie że jak wezmę dwie pod język mniej przy tych dawkach to dużo zmieni? Proga nie badałam.
Ja brałam 3xdziennie dopochwowo, i 3x dziennie po 2 tab doustnie duphastpn, u mnie po 12 tygodniu lekarz zaczął zmniejszać, teraz tylko 2x dopochwowe zostały, bez leków proga mam 56 , po 12 tygodniu łożysko samo zaczyna produkować więc mało ci brakuje żeby lekarz odstawiał, może zbadaj w poniedziałek jak masz wysoki to może pozwoli z czegoś już zchodzic powoli

reklama
Ja brałam 3xdziennie dopochwowo, i 3x dziennie po 2 tab doustnie duphastpn, u mnie po 12 tygodniu lekarz zaczął zmniejszać, teraz tylko 2x dopochwowe zostały, bez leków proga mam 56 , po 12 tygodniu łożysko samo zaczyna produkować więc mało ci brakuje żeby lekarz odstawiał, może zbadaj w poniedziałek jak masz wysoki to może pozwoli z czegoś już zchodzic powoli
Tak sobie policzyłam że dziennie biorę 800 mg dopochwowo i 400 mg podjęzykowo. Wczoraj nie dałam rady wziąć na noc tej podjęzykowej bo tak mi było źle że na samą myśl miałam dosyć. I odpuściłam... Mam nadzieję że przy takich dawkach jakie biorę ta jedna pominięta nie zrobi różnicy

Tydzień temu było 56. Teraz biorę tylko jedną tabletkę Cyclogestu żeby całkowicie zejść
A ty bierzesz jeszcze? Bo chyba miałaś nie brać ale coś tam wyszło?
Biorę tylko duphaston bo spanikowałam ze jest niski po odstawieniu(28,3) zobaczymy co mi teraz w czwartek na wizycie Huras powie czy zostaje jeszcze czy schodzimy🤷

Tak sobie policzyłam że dziennie biorę 800 mg dopochwowo i 400 mg podjęzykowo. Wczoraj nie dałam rady wziąć na noc tej podjęzykowej bo tak mi było źle że na samą myśl miałam dosyć. I odpuściłam... Mam nadzieję że przy takich dawkach jakie biorę ta jedna pominięta nie zrobi różnicy
Jedna pewnie nie zrobi różnicy, ja też nie dałam rady tej podjezykowej 🤢, poproś lekarza może niech chociaż na doustne zmieni albo w zastrzykach , jeszcze 3 tygodnie i będzie lepiej , trzymaj się 😉

Strasznie duże dawki bierzesz 😱ja łącznie miałam 900 i lekarz mówił, że to jest bardzooo dużo i na pewno starczy, nie mylił się chłop 😉

Jedna pewnie nie zrobi różnicy, ja też nie dałam rady tej podjezykowej 🤢, poproś lekarza może niech chociaż na doustne zmieni albo w zastrzykach , jeszcze 3 tygodnie i będzie lepiej , trzymaj się 😉
W dzień daję radę z tą podjęzykowa bo jak tylko kończy się rozpuszczać to od razu zagryzam czymś i pije mleko żeby ogarnąć ten posmak 😳 ale ostatnia dawka jest o północy i tutaj już jest masakra

reklama
Do góry