reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jesteś w Invicta?

Wyniki i ich opisy wyglądają tak.
W depozytach masz inne numery niż w samym opisie, w eunikach badan. Jeśli możesz wybrać zarodek wg opisu to będziesz znała płec. Nas pytano tylko o morfologie zarodka, którego wybraliśmy, który jest widoczny w depozytach czyli płci teoretycznie nie znaliśmy.Zobacz załącznik 1313543Zobacz załącznik 1313544
Tak w Invicta. Natomiat nadal nie wiem jak to ma być. Bo Ty z tego co widzę to badałaś jeden zarodek tak? Więc jakby wszystko jasne bo wiesz który to który. Ale na np mam jeden zarodek 6.1.1, cztery zarodki 5.2.2 i jeden 5.2.3 i wszystkie badam. Więc jeśli 6.1.1 będzie prawidłowy to ten podamy pewnie. Jeśli nie to co np w przypadku 5.2.2 skąd mam wiedzieć który wynik wykresu jest do którego opisu z wykazu sprzed badania hmm.

Nie słuchaj lekarzy :) walcz! Jeden powie Ci, że się nie da a inny da nadzieję. Musicie spróbować zmniejszyć tą fragmentację. U Nas po separacji nasienia z 16 % spadła do 4% także to też dużo daje. Wyślę jak tylko będę miała te wyniki u siebie. Mój nada odsypia, w jakąś śpiączkę zapadł.
No i wspaniale jedyny problem w tym że nie mamy czasu na poprawę bo ja 40 prawie. A walczymy o pierwsze dziecko.Mamy jeszcze chwilę aż zapadnie decyzja jaką dla nas metoda. A mogę spytać o tą separację? Jaka metoda separacji? Bo my też musimy mieć.

Tak w Invicta. Natomiat nadal nie wiem jak to ma być. Bo Ty z tego co widzę to badałaś jeden zarodek tak? Więc jakby wszystko jasne bo wiesz który to który. Ale na np mam jeden zarodek 6.1.1, cztery zarodki 5.2.2 i jeden 5.2.3 i wszystkie badam. Więc jeśli 6.1.1 będzie prawidłowy to ten podamy pewnie. Jeśli nie to co np w przypadku 5.2.2 skąd mam wiedzieć który wynik wykresu jest do którego opisu z wykazu sprzed badania hmm.
Badałam 4 z 8 zarodków. 3 już straciłam.
Nie masz tego podanego bo jak już Ci pisałam te numery referencyjne się różnią.

Jeśli możesz wybierać wg opisu to tak jak widzisz, tam jest płec.

To pozazdrościć kierownika [emoji7]
U mnie w pracy wiedziały dwie najlepsze koleżanki, jak się udało opowiedziałam historie kierownikowi, bo nie chciałam żebym myślał że zaszłam w ciążę zaraz po tym jak dostałam umowę na czas nieokreślony... Wykazał się dużym zrozumieniem, nawet mnie przytulił i pogratulował

Badałam 4 z 8 zarodków. 3 już straciłam.
Nie masz tego podanego bo jak już Ci pisałam te numery referencyjne się różnią.

Jeśli możesz wybierać wg opisu to tak jak widzisz, tam jest płec.
Rozumiem. Czyli raczej wyeliminują te nieprawidłowe. A resztę będę wybierać na podstawie tych ocen co są na początku czyli „6.1.1”. W takim razie nie wiem po co Pan Doktor kazał patrzeć na wykres. Skoro i tak będę wybierać nie wiedząc który to zarodek.

No tak ale ja nadal tego nie rozumiem. Bo rozumiem że te numery co mam w klinice teraz nadane to pewnie będą miały jakieś odwzorowanie w tych z genetyki tak? W sensie przykładowo że teraz jeden zarodek nazywa się „xyz” to ja będę wiedziała że wynik genetyki tego akurat zarodka jest prawidłowy lub nie prawidłowy. No bo inaczej jak mam wiedzieć który to który?
No i druga sprawa lekarz mówił że mamy wybierać te których wykresy będą najbardziej zbliżone do linii prostej no i mi nie chodzi o to że ja będę wybierać po płci bo wiadomo że nie. Ale chodzi mi o to że no skoro wskaże że ten najlepszy podaję to skoro będę wiedziała jaka to płeć to oznacza że w trakcie transferu będę już wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka może się urodzić?
Jeju jakie to ciężkie wszystko.
Jakie to skomplikowane ale dziewczyny wchodzicie w tematykę która mnie też interesuje. Jeśli bada się zarodki wtedy wie się już z grubsza nawet płeć? Tylko że w sumie wszystko się jeszcze może zdarzyć. 😉 Ale nawet nie wiedziałam jak taki wynik wyglada- @Evela.6 dzięki za pokazanie.najważniejsze że widać że zdrowe.

reklama
No i wspaniale jedyny problem w tym że nie mamy czasu na poprawę bo ja 40 prawie. A walczymy o pierwsze dziecko.Mamy jeszcze chwilę aż zapadnie decyzja jaką dla nas metoda. A mogę spytać o tą separację? Jaka metoda separacji? Bo my też musimy mieć.
Generalnie przy punkcji wykonali separację nasienia i to poprawiło parametry. Tyle wiem nic więcej 🤷‍♀️

Do góry