reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi też obojętne. Jednak na wizycie ostatniej Pan doktor mówił żebyśmy wybrali wykres który będzie najbardziej zbliżony do lini prostej i zastanawiam się jak to zrobić skoro nie będę wiedzieć który to zarodek.
Jesli dobrze @Evela.6 zrozumialam to dla kazdego zarodka bedziesz miec oddzielny wykres. To na ich podstawie wybierzesz. Mysle, ze tez lekarz Cie z tym nie zostawi i podpowie ktory zarodek powinnas transferowac.

reklama
Jesli dobrze @Evela.6 zrozumialam to dla kazdego zarodka bedziesz miec oddzielny wykres. To na ich podstawie wybierzesz. Mysle, ze tez lekarz Cie z tym nie zostawi i podpowie ktory zarodek powinnas transferowac.
No tak tak będzie oddzielny wykres. Lekarz mi mówił że na wizycie mamy mu podać numer ten ze strony medipoint ten numer co jest obok morfologii zarodka. I żebyśmy wybierali na podstawie wykresu. Ale ten numer z medipoint ten obok morfologii nie ma odwzorowania na tych wynikach z wykresami.

Oj tak ja psychicznie wewnętrznie przeżywałam wszystko od tego jaka jestem biedna i dlaczego tylko nam jest tak pod górkę taka prawie deprecha po stan motywacji i obwinianie siebie że się tak późno za dziecko biorę bo do tej pory inne rzeczy były ważne a ja myślałam że jak będę chciała to będzie a tu klops i załamka. Przy czekaniu na kariotypy wariowalam wewnętrznie. No ale na zewnątrz dla wszystkich luz blues.
My też za szybko się nie wzielismy do roboty. Mieliśmy z mężem inne związki, nie małżeńskie ale długoletnie. Ja się do męża przeprowadzilam z miasto na wieś ;) cieszyliśmy się sobą i też zawsze byłam przekonana że to jest tak proste że jak już będę chciała to od razu zajde;) NIE. To była próba naszego małżeństwa. Przy okazji dużo się o sobie nauczylam. Ale po drodze nauczyłam się tez ptzewartosciowywac życie. Bo owszem nie mogłam mieć dzieci ale kochałam i byłam kochana. Przewartosciowywanie jest potrzebne. Zdajemy sobie sprawę z tego co mamy ;)

No tak tak będzie oddzielny wykres. Lekarz mi mówił że na wizycie mamy mu podać numer ten ze strony medipoint ten numer co jest obok morfologii zarodka. I żebyśmy wybierali na podstawie wykresu. Ale ten numer z medipoint ten obok morfologii nie ma odwzorowania na tych wynikach z wykresami.
Mysle, ze jest to gdzies zaznaczone. Moze nie widac na tych zdjeciach co Evela wrzucila.

Dziewczyny,
Potrzebuję pocieszenia. Dziś przyszła moja cytologia i nie jest najlepiej. To moja pierwsza cyto od 3 lat i jak w końcu jestem w ciąży pierwszy raz zła (zawsze miałam pierwszą grupę)- w USA zaleca się co 3 lata dlatego taka przerwa. Tu jest inna klasyfikacja i nie umiem porównać do polskiej - nazywa się ASC-US - oznacza przewlekłą infekcję wywołaną grzybami lub HPV i jest uznawana za najbardziej powszechną nieprawidłowość w cytologii, u mnie niestety to HPV Bóg jeden wie skąd 🤦‍♀️. Wykluczono u mnie genotyp 16,18/45 ale i tak mam to paskudztwo i bardzo się martwię 😔

reklama
A jak się czujesz? Boli?
Kiedy wychodzisz?
Już jestem w domu. Ogólnie wszystko dobrze, no ale wiadomo że trochę boli. Nie mogę funkcjonować normalnie, szwy mnie ciągną. Za tydzień zdjęcie, więc może będzie lepiej, a do tego czasu muszę się jakoś przemęczyć...
A ty jak się czujesz? Brzusio rośnie? Kiedy powiesz w pracy o ciąży?

Do góry