reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czekaj kochana bo ja mam jakiś dziwny wynik. Chyba 0,04 możliwe to jest?
A no to tak nisko to nie miałam. Nie pomogę [emoji1745]
A Ty przyjmujesz jakieś hormony tarczycy? Wiem że chyba im wyższa beta tym niższe TSH, gdzieś tak czytałam.
W sumie nie znam się na nadczynności, ja w drugą stronę [emoji2358]
Kiedy masz wizytę u Endo?

reklama
Hej dziewczyny mam szybkie pytanie do dziewczyn, które zaszły w ciążę. Ja jestem aktualnie w 11 tygodniu ciazy i z badań mi wyszła bardzo niska tarczyca czyli nadczynność. Poprzednim razem też miałam ale nie aż tak niska. Podobno w 1 trymestrze taka może być. Czy dostawalyscie na to jakieś leki? Z góry dziękuję.
Mi wyszła ponad 3 dostałam odrazu eutyrox 25mg 1x1 i spadła mi na 1,45. Tylko mi się zawsze myśli która to nadczynność a która niedoczynnosc 🙉 dlatego piszę o wynikach😜

A no to tak nisko to nie miałam. Nie pomogę [emoji1745]
A Ty przyjmujesz jakieś hormony tarczycy? Wiem że chyba im wyższa beta tym niższe TSH, gdzieś tak czytałam.
W sumie nie znam się na nadczynności, ja w drugą stronę [emoji2358]
Kiedy masz wizytę u Endo?
Nie mam wizyty u Endo bo nigdy nie był potrzebny. Mam wizytę w klinice u lekarza we worek. Kurczę to teraz trochę się zmartwilam bo właśnie ostatnio na prenatalnych miałam za wysoka bete i wyszły jakieś wątpliwości na pappa i specjalnie zrobiłam nifty. Coś w tym może być.

Hej dziewczyny mam szybkie pytanie do dziewczyn, które zaszły w ciążę. Ja jestem aktualnie w 11 tygodniu ciazy i z badań mi wyszła bardzo niska tarczyca czyli nadczynność. Poprzednim razem też miałam ale nie aż tak niska. Podobno w 1 trymestrze taka może być. Czy dostawalyscie na to jakieś leki? Z góry dziękuję.
Jest to fizjologiczne i nic nie trzeba robić.

Ło Pani, widzę że nie próżnowaliście 😉
Gratuluję i spokojnej ciąży życzę
Ps. na tarczycy się nie znam więc nie pomogę

reklama
U mnie ciąża spontaniczna ;) 3 miesiące po porodzie. Dziewczyny w kartę mam wpisane dwustronną niedroznosc jajowodowa, diagnozowana wielokrotnie. Nie będę wspominać o beznadziejnej jakości moich komórek bo z ostatniej stymulacji z 8 zaplodnionych zarodków został tylko 1, z którego mamy cudowna Natalke. Pisałam o ciąży na ciezarowkach, nie chciałam wam tu zaśmiecać. Natalka już broi, jest na lekach ale mamy dobra opieke. Pieknie się rozwija. Dziewczyny dzialajcie bo in vitro się udaje. Tylko co z tą tarczyca mam naprawdę za niska A lekarza dopiero we wtorek. A to moja lady ;)
Wow! To się nazywa cud! Bardzo Ci gratuluję.
Spokojnej ciąży Ci życzę i dużo zdrówka dla Natalki[emoji3590]
Co do tarczycy to nie wystarczy zmniejszyć dawki leków?

Do góry