reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
[emoji23][emoji23][emoji23]
Mam 2.08 USG[emoji33]. Bez zabieku [emoji23]. @Evela.6 wpiszesz mnie? Ten tydzień mam jako tako spokojny, a potem będzie szał [emoji33] A 3.08 jadę na szczepienie limfocytami jak USG będzie w porządku [emoji3590]
Ja bede trzymac kciuki za usg, a Ty za to zebym jakos dotarla do PL z moimi szogunami. Nocnym lotem [emoji2358]
Umowa stoi?[emoji16]

Cześć i czołem dzisiaj,u mnie oczywiście nie może być za dobrze bo na papierze rano zobaczyłam dwie kreski krwi ale bardzo bardzo malutko i ciemnej wręcz brązowej, mam nadzieję, że to od tego nieszczęsnego krwiaka... Do lekarza nie będę pędzić dziś bo nawet nie mam gdzie a dopiero 16 sierpnia mam wizytę, teraz to zupełnie nie wiem jak wytrzymam... 😔😔 mam nadzieję, że to nie żaden efekt infekcji czy mojego wygrzania pod kołdrą 😑😑😑

W ogóle powiedzcie mi czy częste USG w ciąży szczególnie w 1 trymestrze szkodzi dziecku?

Ten wczorajszy troll, który wypisywał takie banialuki skłonił mnie do tego abym napisała wam, co ja, jakiś czas temu dostałam za wypowiedź... Nie dość, że z tym osobnikiem muszę przebywać od czasu do czasu, to ostatnio gdy byłam po 3 próbie inseminacji i dość mocno się z tą osobą pokłóciłam, tak mi podniosła ciśnienie, że wypaliłam do niej, że dziękuję za takie nerwy, że przez to wszystko pewnie się nie uda... I co usłyszałam..., że to dobrze...[emoji55][emoji15] Rozumiecie... Ta osoba powiedziała, że dobrze, że mi się nie uda... Ta osoba wie, z czym się razem z mężem borykamy. A ostatnio usłyszałam od niej, że jeśli nie jestem gotowa mentalnie i sobie nie wizualizuję tego, że będę w ciąży to mi się nie uda... To ja się kuwa pytam... Czy moja Mama w wieku 17 lat była gotowa na zostanie matka? [emoji15] I potem pomyślałam jeszcze o Was dziewczyny... Mało dajecie z siebie? Podporządkowując czasem lata swojego życia o upragnioną dzidzie? Ile łez, zastrzyków, nerwów, bólu to kosztuje... Bardzo krzywdzące są takie słowa..., czy to osób z otoczenia czy takiego właśnie trolla... I nie potrafię ich wyplenic z głowy...
Trzeba bylo powiedziec, ze jestes zs to gotowa mentalnie, żeby zakończyć te znajomosc. I ze nie bedziesz kontykowac konwersacji, bo musialabys wykopac pod sobą dolek, zeby zejsc do jej poziomu.

Ja też się wkurzyłam, jak przeczytałam posty tego trolla, od razu zablokowałam ją[emoji2356] Jeszcze przed procedura in vitro chodziłam na paznokcie do takiej dziewczyny na osiedlu, i na którejś wizycie poruszyłyśmy temat in vitro.. I ona powiedziała, że jest przeciwna bo z in vitro rodzą się chore dzieci... [emoji2356][emoji2356]No ja pier****. Powiedziałam jej wtedy, że to nie prawda i nie zgadzam się z jej zdaniem.. Nie mówiąc oczywiście o moich planach. Na paznokcie więcej do niej nie poszłam.
To jest okropne jak ludzie sa po pierwsze niedouczeni/ nieświadomi a Po drugie bez ogłady i hamulcow zeby glosic takie teorie. Z własnych obserwacji wiem, że te dzieci sa zupelnie normalne, żeby nie powiedziec, że ładne i madre często wrecz wyróżniajace sie pozytywnie. Znam osobiście pary, który posiada dzieci z invitro. Zarodki zawsze sa wybierane te najlepsze czesto badane etc.

Dziewczyny ,a wiecie co moja teściowa mi powiedziała,że oby teraz znowu co nie wyszło z tego in vitro.Po prostu szkoda gadać.Zamiast pocieszyć i wesprzeć😡
Teściowo, teściowo, a niech cię szlag trafi, to, co ty wyczyniosz, diabeł nie potrafi 😂

Ty jej nie słuchaj, nie przejmuj się i walcz o to co dla was jest spełnieniem. Nie lubię jak mi się skrzydła piscina. Okrutna baba z niej

reklama
Do góry