To ja mam podobnie, 31 lat amh 1,29 i 2 stymulacje, po 1 nie pobrali żadnej komorki- wszystkie puste lub niedojrzale, po 2 tylko 1 zarodek z 4 przetrwal i nadawal sie do transferu. Teraz chyba juz bedziemy korzystali z dawczyniwitaj w takim razie w mojej "bajce".... 3 stymulacje i 2 blastki... czy taka młoda to bym nie powiedziała bo mam 31 lat i amh 1.03....
Na jakim teraz etapie jesteś? Kolejna stymulacja czy transfer?
reklama
Tak mogło być, położna mi tłumaczyła, ze po tym jak zrobimy zastrzyk - trzeba policzyc do 10 i dopiero wyciągać igłę.być może za szybko igłę wyjęłas, ja jak robiłam zastrzyk zawsze kilka sekund jeszcze czekałam zanim wyjmę igłę. Od ubytku kropli nic się nie stanie, a kłucie jajnika przy stymulacji jest jak najbardziej normalne
miętowa25
Fanka BB :)
echh rozumiem że transfer sie nie powiódł.... przykro mi gdzie sie leczycie? Może trzecia stymulacja w fazie lutealnej i większe dawki by coś dała... u mnie po 2 stymulacjach z 6 pecherzykami, trzecia dała 12 pecherzykow choc jak widać chyba komórek w nich tak jak chciałam nie byłoTo ja mam podobnie, 31 lat amh 1,29 i 2 stymulacje, po 1 nie pobrali żadnej komorki- wszystkie puste lub niedojrzale, po 2 tylko 1 zarodek z 4 przetrwal i nadawal sie do transferu. Teraz chyba juz bedziemy korzystali z dawczyni
eij
Mi się wydaje że kluczową rolę odgrywa tutaj Amh. I chociażby lekarz nie wiadomo jak stymulował to jeśli rezerwa jajnikowa jest bardzo niska to niestety natury się nie oszuka.... Ale od tego są też lekarze żeby ślepo nie stymulować nie wiadomo ile razy tylko być obiektywnym specjalistą. Ja osobiście uważam że adopcja zarodka to bardzo korzystna opcja, aczkolwiek rozumiem pary które chcą mieć biologicznie swoje dziecko. My z mężem mamy plan żeby w przyszłości oddać do adopcji zarodki których nie wykorzystamyechh rozumiem że transfer sie nie powiódł.... przykro mi gdzie sie leczycie? Może trzecia stymulacja w fazie lutealnej i większe dawki by coś dała... u mnie po 2 stymulacjach z 6 pecherzykami, trzecia dała 12 pecherzykow choc jak widać chyba komórek w nich tak jak chciałam nie było
Netiaskitchen
Ja za drugim razem miałam pobrane 21 pęcherzyków, w tym było 16 dojrzalych komórek, zapłodniły się wszystkie, ale do blastki dotrwały tylko 3...Byłam podłamana, ale pierwszy zarodek z tej trójki właśnie skończył 8 miesięcy, ma na imię Oskar i jest pokazał mi, że niemożliwe nie istnieje. Nie wierzyłam że tak się może udać. Wcześniej miałam pod rząd 4 nieudane transfery.Pamiętaj że niektóre pęcherzyki mogą być puste, część komórek się w ogóle nie zapłodni, część w trakcie przestanie się rozwijać. Dużo też zależy od nasienia. Ja miałam pobrane 22 pęcherzyki i uzyskałam 9 zarodków
mala_Mi 80
Dzięki ❤. Miałam 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy, miałam z nich tylko 2 blastki, żadnych mrozaków nie mam.dziękuję amh spada, na stymulacje jakos srednio reaguje to chyba zbyt duzo czasu nie mam.... ile miałaś stymulacji? mozna zaczynać nowa stymulację mając zamrożone zarodki ?
Trzymam kciuki żeby ta stymulacja dała zdrowe zarodki A później dzieciatko ❤
Z tego co wiem, to można zacząć nowa stymulację mając mrozaki, jeśli zbierasz je do badania.
Widzisz ja bardzo dobrze reaguję na stymulacje a wciąż jest kupa. Moje amh też nie spada, wręcz nawet delikatnie wzrosło. Czytałam gdzieś, że niedobory wit D wpływają bardzo na obniżenie amh. Polecam zbadać poziom wit D
miętowa25
pewnie korzystna opcja pod warunkiem ze jesteś w stanie byc w ciąży z nie swoim dzieckiem. Podziwiam ludzi którzy sie na to decydują.Mi się wydaje że kluczową rolę odgrywa tutaj Amh. I chociażby lekarz nie wiadomo jak stymulował to jeśli rezerwa jajnikowa jest bardzo niska to niestety natury się nie oszuka.... Ale od tego są też lekarze żeby ślepo nie stymulować nie wiadomo ile razy tylko być obiektywnym specjalistą. Ja osobiście uważam że adopcja zarodka to bardzo korzystna opcja, aczkolwiek rozumiem pary które chcą mieć biologicznie swoje dziecko. My z mężem mamy plan żeby w przyszłości oddać do adopcji zarodki których nie wykorzystamy
W chwili obecnej psychicznie bym nie dała rady zdecydować się na AZ. Bo chcialabym zeby mój mąż tez miał szansę zostać ojcem choc uważal ze nigdy nie będzie mu dane miec żony a tym bardziej dziecka.
miętowa25
echh oby kolejna byla owocna w blastki... A Wit D badalam kilka razy i jest ok bo od listopada biorę 2000j nawet.Dzięki ❤. Miałam 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy, miałam z nich tylko 2 blastki, żadnych mrozaków nie mam.
Z tego co wiem, to można zacząć nowa stymulację mając mrozaki, jeśli zbierasz je do badania.
Widzisz ja bardzo dobrze reaguję na stymulacje a wciąż jest kupa. Moje amh też nie spada, wręcz nawet delikatnie wzrosło. Czytałam gdzieś, że niedobory wit D wpływają bardzo na obniżenie amh. Polecam zbadać poziom wit D
mala_Mi 80
reklama
Podziel się: