reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ratunku ... Wczoraj i dziś jak robiłam zastrzyki to mi wypłynęła taka wielka kropka leku jak wyjęłam igłę z brzucha [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] nie wiem czemu tak się dzieje i czy nie zapsulam właśnie całej stymulacji [emoji24][emoji24][emoji24] Wizyta jutro więc się okaże ale strasznie mnie to martwi .... I jeszcze jajniki jakoś tak mnie kłują dziś .....
być może za szybko igłę wyjęłas, ja jak robiłam zastrzyk zawsze kilka sekund jeszcze czekałam zanim wyjmę igłę. Od ubytku kropli nic się nie stanie, a kłucie jajnika przy stymulacji jest jak najbardziej normalne

reklama
9 blastocyst 😲 wow gratulacje 👏nie wiem w jakiej klinice jesteś ale masz zdecydowanie lepszą cenę za badanie zarodków, w Invimedzie za 6 zarodków musiałabym zapłacić prawie 10 tys 🤦‍♀️ no to przesada i to gruba.. wiem, że wysyłają je do Hiszpanii stąd też cena wyższa ale nie powiem przeginają
Invicta

Hey dziewczyny, jutro mam punkcję, muszę się jakoś specjalnie przygotować? Klinika zapomniała mi chyba dać wytycznych, a ja też zapomniałam zapytać.
Muszę coś wziąć ze sobą? Jakąś pidzame albo klapki?
12h przed punkcja nie moglam juz nic jesc i 4h przed nic pic. Trzeba bylo miec dowod osobisty, skapetki, koszulke (t shirt) i w zasadzie tyle. Po punkcji dawali sie napic herbaty ale tez mozesz wziac cos do picia lub jedzenia, mi sie bardzo chcialo jesc i pic :)

In vitro to strasznie ciężki temat, nic nie jest pewne i zrozumiałe. Ja też miałam 3 stymulacje, bardzo dużo oocytów a łącznie tylko 2 blastki. W ostatniej z 12 komórek też miałam tylko 1 piękną blastkę. Tylko że ja jestem dużo starsza więc moje komórki są do dupy. Ty jesteś młoda, komórki powinny być dobrej jakości. Nie wiem dlaczego macie tak mało zarodków.
Ale myślmy pozytywnie i miejmy nadzieję, że tam jest twoje wymarzone dzieciątko ❤
witaj w takim razie w mojej "bajce".... 3 stymulacje i 2 blastki... czy taka młoda to bym nie powiedziała bo mam 31 lat i amh 1.03....
Na jakim teraz etapie jesteś? Kolejna stymulacja czy transfer?

skad wiesz że wszystkie chore?
Nie wiem na 100%ale przypuszczam, ta słabiutka to 4bc i embriolog mówiła, że od samego początku źle rokowała patrząc na podziały komórkowe , w 6 dobie jakimś cudem stała się blastką-babka szczerze powiedziała . Nikłe szanse, że coś z tego będzie, a kolejna też z 6 doby, niby ładnie rozwijała się od początku, ale spowolniła trochę na końcu, w 5 dobie była wczesną blastką-no ale z jakiegoś powodu nie rozprężyła się tak jak trzeba. Dwie moje pierwsze najładniejsze zawiodły, ciężko mi uwierzyć w te 2 ostatnie z 6 doby, a w szczególności tą 4bc

być może za szybko igłę wyjęłas, ja jak robiłam zastrzyk zawsze kilka sekund jeszcze czekałam zanim wyjmę igłę. Od ubytku kropli nic się nie stanie, a kłucie jajnika przy stymulacji jest jak najbardziej normalne
Dziękują mam nadzieję że jednak będzie dobrze [emoji3064][emoji3064][emoji3064]

Spokojnie nic nie zepsulas
Naprawde nie martw sie
Zadna kropla nie zepsuje Ci stymulacji. To normalne ze jajniko kluja[emoji1303]
rosna jajeczka = wszystko dobrze
Wyspij sie i jutro lekarz powie Ci to samo
Powodzonka[emoji1307]
Właśnie już nie mogę się doczekać tej wizyty Obu wszystko jednak było dobrze [emoji3064]

reklama
Do góry