Natknęłam się kiedyś na wypowiedź embriologa, że szybkie blastki 5 i 6 w ponad 50% są zdrowe i częściej o takich numerach to płeć męska, a te wczesne blastki są zdrowe tylko w ok 35% i są częściej płcią piękną... Ale to znowu statystyki życie pisze często inne scenariusze niż pokazują tabelkiwiesz co mam 3 razy 5aa i raz 5bb , druga stymulacja poszla mega
reklama
ja znam plec sa 2 zenskie i 2 meskie, u mnie sa to pewlne blastocysty wychodzacecz otoczki juzNatknęłam się kiedyś na wypowiedź embriologa, że szybkie blastki 5 i 6 w ponad 50% są zdrowe i częściej o takich numerach to płeć męska, a te wczesne blastki są zdrowe tylko w ok 35% i są częściej płcią piękną... Ale to znowu statystyki życie pisze często inne scenariusze niż pokazują tabelki
No to o du*pe rozbić te statystyki a miałaś może jakieś wczesne blastki do badania pgs ? A Twój lekarz zmienił Ci dawki czy rodzaj leków, że taką miałaś różnice przy dwóch stymulacjach? Albo czy braliście jakieś suplementy? Dopytuje bo ja pierwszą miałam podobną do Twojej z efektem do chrzanu i przede mną druga.. Ciągle chodzi mi po głowie, że scenariusz się powtórzyja znam plec sa 2 zenskie i 2 meskie, u mnie sa to pewlne blastocysty wychodzacecz otoczki juz
nieagatka
Fanka BB :)
Moja szybka blastka, wychodząca z otoczki to corka [emoji16] Ale fakt - szybkosc jej postala. Stanela na nogi maja. 7,5 miesiaca [emoji2358][emoji2358][emoji2358]Natknęłam się kiedyś na wypowiedź embriologa, że szybkie blastki 5 i 6 w ponad 50% są zdrowe i częściej o takich numerach to płeć męska, a te wczesne blastki są zdrowe tylko w ok 35% i są częściej płcią piękną... Ale to znowu statystyki [emoji1] życie pisze często inne scenariusze niż pokazują tabelki [emoji6]
powiedz mi czy wczesna to jest 4 numerNo to o du*pe rozbić te statystyki a miałaś może jakieś wczesne blastki do badania pgs ? A Twój lekarz zmienił Ci dawki czy rodzaj leków, że taką miałaś różnice przy dwóch stymulacjach? Albo czy braliście jakieś suplementy? Dopytuje bo ja pierwszą miałam podobną do Twojej z efektem do chrzanu i przede mną druga.. Ciągle chodzi mi po głowie, że scenariusz się powtórzy
ek? mialam chyba z pierwsze stymulacji 2 razy 4BC i obie chore byly, ja juz bralam dlugo suple bo wczesniej naturalnie mielisny 3 ciaze tylko nic z nich nie wysxlo, do 2 stymulacji mialam wysokie dawki pomimo wysokiego amh. mialam bemfole 225 chyba a to dosc duzo. maz profertil bral , ja zwiekszylsm konenzym.q10 do 200g,wlaczylam l carnityne bo tu dziewczynu radzi
ily, plus bralam melatonine. te nowe suple ok 2 miesiace przed stumulacja. jak czekalam na stymulcje to obcielam spozycie kawy do jendej. pilam alko bo bardzo lubie wino. jedzonko staralam sie duzo awocado jesc bo witamina e.nie mam1 pojecia czy to suple czy dawki lekow ze tyle lepiej poszlo
Kachar
A który tydzień ciąży? Wiesz że między 8 tc a 10tc bhcg spada i do końca ciąży pozostaje na niskim poziomie?Może to ten czasPrzykro mi bardzo! miałam to samo za pierwszym razem. Teraz już nie liczę na cud jednak, bo wczoraj zrobiłam betę sprawdzić czy wzrosła i w stosunku do soboty spadla o 3 tys z 29800 na 26900. Wiec to serduszko co wczoraj widzialam, albo chcialam je widziec, albo juz powoli zanika
Kashyw83
Tak jutro USG prywatne. Nie mam już wielkich nadziei nie potrzebnie robiłam ta bete, nie powinna spasc w 7 tyg. Tak w tym samym labolatorium robilam.Kurde co tu się ostatnio dzieje?! Same źle wiadomości [emoji45]
Robiłaś bete w tym samym laboratorium? Wysoka już Masz ta betę. Może to jakiś błąd? Co wczoraj lekarz mówił o tym serduchu?
Jutro masz kolejne USG?
Masz rację, mój stary by dostał kota jak by wiedział że tu siedzę i czytam wszystko ja nie wiem kiedy zacznę się cieszyć tą ciążą, jak narazie to jest cały czas strach i niepewność. No pewnie, dam znać obowiązkowoBędzie dobrze musi być
strasznie to wszystko niesprawiedliwe … i przygnębiające . Wmawiam sobie ze wszystko jest ok , stary mnie zjeb@ł ze na co to czytam i się niepokoje potem no ale jak tu żyć spokojnie jak wiesz ze nowe zycie rośnie w Tobie a tyle złych niespodzianek po drodze czycha….
Bądź dobrej myśli
inaczej zwariujemy trzymam kciuki za środę i prenatalne i daj znać jak poszło
Kashyw83
U mnie 7 tydzień dopiero. Moja beta nawet nie wzrosla do 40000 a juz spadła. Cóż takie życie. Jak się wali to po całości. W rym tyg strasznie się pokłócilam z partnerem, nie wspieral mnie w tym wszystkim, nie rozumial. Nakrzyczal, od poniedzialku prawie nie sypiam, placze i martwie sie. Nic wiec dziwnego, ze moj zarodek mnie opuszczaWczoraj podjelam decyzje o wyprowadzce. Mam dosyc. Jutro wizyta juz tylko pro forma. Pewnie zapadnie decyzja o odstawieniu lekow. On jeszcze nie wie o te becieA który tydzień ciąży? Wiesz że między 8 tc a 10tc bhcg spada i do końca ciąży pozostaje na niskim poziomie?Może to ten czas
reklama
Kachar
Trzymaj się kochana, może wcale nie dzieje się nic złego?! Tylko spokój nas uratuje, daj znać co lekarz powiedział, ja trzymam za was kciukiU mnie 7 tydzień dopiero. Moja beta nawet nie wzrosla do 40000 a juz spadła. Cóż takie życie. Jak się wali to po całości. W rym tyg strasznie się pokłócilam z partnerem, nie wspieral mnie w tym wszystkim, nie rozumial. Nakrzyczal, od poniedzialku prawie nie sypiam, placze i martwie sie. Nic wiec dziwnego, ze moj zarodek mnie opuszczaWczoraj podjelam decyzje o wyprowadzce. Mam dosyc. Jutro wizyta juz tylko pro forma. Pewnie zapadnie decyzja o odstawieniu lekow. On jeszcze nie wie o te becie
Podziel się: