reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak miałam histeroskopie i wszystko jest okej. Już naprawdę nie wiem co mam robić chciałabym żeby się wkoncu udało ale to jest jak gra w totka jeszcze teraz był ostatni transfer z pakietu i też nie wiem co robić
Ale mowilas, ze masz jeszcze jeden zarodek?
Immunolog rozumiem, ze tez nic bie znalazl i nic nie proponuje? Kurde, no to nie wiem co moze byc jeszcze :(
Moze dziewczyny bo one maja wieksza wiedze.

reklama
Immunolog coś mówił że jak się nie powiedzie teraz to zrobimy jeszcze jakieś badania. Mam jeszcze jedną blastocyste i 6 oocytow zamrożonych

W pierwszej stymulacji miałam 8 pobranych i zaplodnil wszystkie w drugiej chyba też tak było A teraz w 3 zaplodnilo chyba 14 A 6 zamrozili
Rzeczywiście dużo komórek poszło do zapłodnienia. Niemniej z tej ostatniej stymulacji powinni działać ze wszystkimi komórkami. Komórki mrożą się w porównaniu z zarodkami i jeszcze musisz za to płacić.

Ogarnij się bo laska zabardzo schizujesz 🙈. Kto Ci kazał tak czesto progesteron badać ??? Dziewczyny pisały już ze jednorazowo w ciągu dnia progesteron nie jest zupełnie miarodajny . Jesteś porządnie obstawiona lekami . Stresujesz się i udreczasz na własne życzenie . Wartośc 40 jest naprawdę dobra , mogłabyś schizowac jakby spadło do poniżej 20 . Lekarz Ci powiedział ze jest dobrze … dziewczyny zasugerowały ze jak najbardziej ok . Zacznij się cieszyć a nie doszukiwać - PrEciez się tak wykończysz 😵‍💫. Dobitnie - może dotrze 🤣😘😘😘
Lekarz kazał 3 razy A ja zbadalam 4 haha więc chyba nie za dużo jednak sama... dobre ogarniam się kurde bo tak się nie da żyć 🙄🙄 dzięki na Ciebie to zawsze można liczyć 😅😍😘

Ja miałam w październiku puste jajo, ale żadnych specjalnych objawów. Beta rosła cały czas, nic na to nie wskazywało.. Tylko usg to może wykryć niestety
Ja też się tego ogromnie boję [emoji17]. Zbyt dużo się na forum widziało, żeby nie mieć obaw. Nie mam pojęcia jakie mogą być objawy pustego jaja...

Teraz to był mój 2 transfer za pierwszym razem miałam transferowana 2 zarodki z 3 doby ale nie przyjęły się A inne przestały się rozwijać w 3 dobie później znów byłam stylizowana było chyba 8 komórek zaplodnionych ale żadne nie dotrwaly do 5 doby i mówili że to wina nasienia bo mąż ma fatalne parametry teraz po stymulacji pobrali 21 komórek z czego 6 oocytow zamrozili A z pozostałych uzyskaliśmy 2 blastocysty najwyższej klasy z czego teraz jedną straciliśmy lekarz mówił że to może być problem z komórkami bo teraz były komórki zapladniane nasieniem dawcy i z tego powstały 2 blastocysty ale jak zapytałam lekarza czy da się jakoś poprawić jakość komórek to powiedział że nie da się nic zrobić. Miałam też konsultacje immunologincza i badania genetyczne i jest wszystko okej
A ile masz lat? Skoro lekarz sugeruje, że komórki są kiepskiej jakości..pamiętaj, że nigdy nie jest tak, że wszystkie są do chrzanu, nawet mimo 40 lat, statystyki podają, że w tym wieku jest ok 70%wadliwych, no ale jakieś są jeszcze. .. skoro pozostałe wyniki masz ok, to u Ciebie kwestia znalezienia prawidłowej komórki, zarodka, a skoro dotrwały teraz do 5 doby i są blastkami to potencjalnie jest szansa uzyskać zdrową ciąże.

Powiem Ci ze Gosciu zna się na niepłodności . Jeśli chodzi o in vitro to rzeczywiście specjalista i zjeżdżają się do niego pary z całej Polski . Aleee żeby nie było tak kolorowo to i czytając opinie o nim i rozmawiając z babeczkami i w Tarnowie i w macierzyństwie to coraz bardziej idzie tylko w in vitro . W sensie ze jak się do niego zgłaszasz to odrazu na pierwszej wizycie proponuje in vitro - tak jakby mu się zabardzo nie chciało głębiej „grzebać“ , leczyć Cię tylko odrazu In vitro . Ale w tej dziedzinie podobno jest jednym z lepszych .
Szkoda, że aż takie kolejki i takie poślizgi w wizytach...ile My kobiety musimy przejść 😔

reklama
Do góry