reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie to nie kwestia pracoholizmu, mieszkam w chorym kraju i mało kto o tym wie, że w USA nie ma prawa pracy - każda firma ma swoje przepisy, a więc też nie ma pojęcia L4. Tzw "sick leave" - trzeba sobie wypracować, ja po 10 miesiącach pracy uwaga wypracowałam sobie 26 godzin ! zwolnienia. Mam pracę niestresującą i całkowicie siedzącą, ale i tak fajnie byłoby poleżeć. A tak na marginesie nie mam też macierzyńskiego, więc gdyby się udało to i tak muszę od nich odejść i właśnie zaczynam intensywne poszukiwania pracy zdalnej.
O matko! Nie wiedziałam😥 to w takim wypadku bym wzięła 1-2 dni urlopu a potem poszla do pracy skoro praca siedzaca i nie obciazajaca.

reklama
@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie 😑😑😑
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc 😑

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań 😍😍
I bet !! 🤩
Kochana co to ta cytomegalia ?
@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie 😑😑😑
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc 😑

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań 😍😍
I bet !! 🤩
Niedobrze :/ oby tylko wyszły wyniki ok, trzymam kciukasy.
Skąd ta cytomegalia? Mój ma nieaktywną ale wiadomo że kiedyś przeszedł bo mu wyszedł dodatni wynik

Hej 😔 nie było mnie dłuższą chwilę 😔 mam nadzieje że chociaż u was się poprawiła sytuacja. U mnie w skrócie jest dupa ze wszystkim po 2 nieudanych transferach zrobiłam badanie okna implantacyjnego i biopsje endo. Wyszło przewlekle zapalenie 😭😭😭 komórki nk w 1 dobie 40 zaś w 3 80. Okno implantacyjne jest ok. Lekarz kazał brać probiotyk przez około 5 tyg oraz zaproponował sterydy, acard od 2dc oraz do transferu accofil, atozyban, przeciwzakrzepowe ovitrelle oraz zwiększamy progesteron. Progesteron mam ogolnie na poziomie 20 Ale poprosiłam o wyzszy. Powiem tak po nieudanych 3 iui I 2 transferach z wykorzystaniem obu zarodkow mam masakre w głowie 😭😭 czeka mnie jeszcze rozmrażanie komórek I hodowla zarodków mam brak siły znow kolejne odkładanie znow cos. Moje pytanie czy komuś po obniżeniu nk i wyleczeniu stanu zapalnego się udało?? 😭😭 jestem załamana. Kończą mi się opcje 😭😭😭
Mi się udalo w pierwszym cyklu po, ale niestety poroniłam, ale to myślę że nie miało nic wspólnego z tym (zawiniła raczej genetyka). Ja miałam na zapalenie zestaw kilku antybiotyków unidox,metronidazol, ipozumax, biotrakson. Kuracja 2 tygodnie i cykl po zaraz transfer.
Nie przejmuj się. Wiele z nas jest w tej chwili w tak słabym położeniu. Musisz się wyciszyć pozbierać i jakoś to będzie. Uda się w koncu.usimy w to wierzyć.

@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie [emoji58][emoji58][emoji58]
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc [emoji58]

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań [emoji7][emoji7]
I bet !! [emoji2956]
To trzeba wyleczyc. Cytomegalia powoduje uszkodzenia plodu, najczęściej głęboka gluchote u dziecka.
Nie ma na to lekarstwa jesli kobieta w ciazy się zarazi. Trzeba uwazac, bo nosicielami sa male dzieci, takie zlobkowe i przedszkolne.

Hej wszystkim 😊 u mnie szarpanie z myślami.. 😕 W piatek bylam zrobic test ale zrobilam z krwi typu pozytywny / negatywny i jakis zwrot akcji bo pani a laboratorium dzwoniła i powiedziala mi ze niby słaba kreska sie pojawiła ale cieszyć sie nie kazała bo musze powtórzyć jutro typowo beta hcg i sie sprawa wyjaśni... Znowu mnie jutro czeka stres.. Cycki bola brzuch tez... Eh myśli biją sie same z soba... 🙈

Hej wszystkim 😊 u mnie szarpanie z myślami.. 😕 W piatek bylam zrobic test ale zrobilam z krwi typu pozytywny / negatywny i jakis zwrot akcji bo pani a laboratorium dzwoniła i powiedziala mi ze niby słaba kreska sie pojawiła ale cieszyć sie nie kazała bo musze powtórzyć jutro typowo beta hcg i sie sprawa wyjaśni... Znowu mnie jutro czeka stres.. Cycki bola brzuch tez... Eh myśli biją sie same z soba... 🙈
Hej to widzę, że Ty też w stresie... mówiłam, ze razem będziemy :p ja jutro mam 10dpt i ide powtórzyć bete bo muszę wysłać maila do kliniki i cholernie sie boje, bo moja beta nie należy do najwyższych... ale trudno co ma byc to będzie, rzeczywistości nie zmienię niestety... Chociaż wierzę w tą ciążę całym sercem to strach jest co zobaczę jutro 🙄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej to widzę, że Ty też w stresie... mówiłam, ze razem będziemy :p ja jutro mam 10dpt i idź powtórzyć bete bo muszę wysłać maila do kliniki i cholernie sie boje, bo moja beta nie należy do najwyższych... ale trudno co ma byc to będzie, rzeczywistości nie zmienię niestety... Chociaż wierzę w tą ciążę całym sercem to strach jest co zobaczę jutro 🙄
Narazie mam nadzieję ze ta blada kreska ktora byla w piątek jutro sie potwierdzi 🤗 bo laborantka stwierdziła ze to moze byc bardzo wczesna ciąża i dlatego taka słaba wyszla. Ale z krwi to chyba bardziej wiarygodne niz sikaniec? No 3mam mocno👍

Ja mam to samo. Pojechalismy tam w lutym, spedzilismy 3 godz w klinice. Wizyta, badanie usg potem znowu ustalanie wszystkiego. Nic na lapu capu zeby juz zarobic, tylko na spokojnie, dobrze mnie trzeba bylo przygotowac, dieta i suplementy min 3 miesiace, niezbedne zabiegi itp. Oboje swierdzilismy, ze ta klinika to zupelnie co innego niz Invimed czy Invicta i ze tu musi sie udac, chociaz pieniadze troche wieksze (ale glownie za wizyty, chociaz jak po transferze krzykneli mi 1300 zl za kroplowke przeciwwskurczowa - gdzie sam lek to koszt 160 zl to o malo z krzesla nie spadlam🤣). Ale nie zaluje ani jednej zlotowki, jak juz place to wiem przynajmniej za co. W Novum jest pelen profesjonalizm👍
Dajesz nadzieję ... Naprawdę ... Mam już plan ... Leczę się w Inwimed Wrocław właśnie jak ty kiedyś ... Z tym że u innego lekarza ... Zostały nam 2 zarodki ... I właśnie po rozmowie z mężem stwierdziliśmy że jeśli teraz z tymi dwoma się nie uda to zaczynamy leczyć się w Warszawie ... Mam trochę dalej niż ty ale po tobie widać że warto ... Mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby ale zrobię wszystko zeby zostać mamą i aby spełniło się nasze największe marzenie . Pojadę na koniec świata ale będę mamą a mój mąż tata ❤️ będziemy rodzicami wierzę w to bardzo ...wierzę w to że najbliższy transfer będzie tym właściwym i udanym ale w razie w mam plan B ❤️ powiedz mi proszę czy długo czeka się na wizytę do twojego lekarza i ogólnie napisz jak możesz wszystko ( nawet na priv ) każda rada się przyda ... Mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta . Dziś już mogę wam napisać że Będę mamą ..
Nie wiem jeszcze kiedy ale na pewno nią będę ❤️❤️❤️❤️

reklama
Narazie mam nadzieję ze ta blada kreska ktora byla w piątek jutro sie potwierdzi 🤗 bo laborantka stwierdziła ze to moze byc bardzo wczesna ciąża i dlatego taka słaba wyszla. Ale z krwi to chyba bardziej wiarygodne niz sikaniec? No 3mam mocno👍
Wszystko możliwe, najlepiej oznaczyć poziom beta hcg i wtedy będzie coś wiadomo 😘 również trzymam!!

Do góry