reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie to nie kwestia pracoholizmu, mieszkam w chorym kraju i mało kto o tym wie, że w USA nie ma prawa pracy - każda firma ma swoje przepisy, a więc też nie ma pojęcia L4. Tzw "sick leave" - trzeba sobie wypracować, ja po 10 miesiącach pracy uwaga wypracowałam sobie 26 godzin ! zwolnienia. Mam pracę niestresującą i całkowicie siedzącą, ale i tak fajnie byłoby poleżeć. A tak na marginesie nie mam też macierzyńskiego, więc gdyby się udało to i tak muszę od nich odejść i właśnie zaczynam intensywne poszukiwania pracy zdalnej.
O matko! Nie wiedziałam😥 to w takim wypadku bym wzięła 1-2 dni urlopu a potem poszla do pracy skoro praca siedzaca i nie obciazajaca.

reklama
@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie 😑😑😑
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc 😑

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań 😍😍
I bet !! 🤩
Kochana co to ta cytomegalia ?
@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie 😑😑😑
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc 😑

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań 😍😍
I bet !! 🤩
Niedobrze :/ oby tylko wyszły wyniki ok, trzymam kciukasy.
Skąd ta cytomegalia? Mój ma nieaktywną ale wiadomo że kiedyś przeszedł bo mu wyszedł dodatni wynik

Hej 😔 nie było mnie dłuższą chwilę 😔 mam nadzieje że chociaż u was się poprawiła sytuacja. U mnie w skrócie jest dupa ze wszystkim po 2 nieudanych transferach zrobiłam badanie okna implantacyjnego i biopsje endo. Wyszło przewlekle zapalenie 😭😭😭 komórki nk w 1 dobie 40 zaś w 3 80. Okno implantacyjne jest ok. Lekarz kazał brać probiotyk przez około 5 tyg oraz zaproponował sterydy, acard od 2dc oraz do transferu accofil, atozyban, przeciwzakrzepowe ovitrelle oraz zwiększamy progesteron. Progesteron mam ogolnie na poziomie 20 Ale poprosiłam o wyzszy. Powiem tak po nieudanych 3 iui I 2 transferach z wykorzystaniem obu zarodkow mam masakre w głowie 😭😭 czeka mnie jeszcze rozmrażanie komórek I hodowla zarodków mam brak siły znow kolejne odkładanie znow cos. Moje pytanie czy komuś po obniżeniu nk i wyleczeniu stanu zapalnego się udało?? 😭😭 jestem załamana. Kończą mi się opcje 😭😭😭
Mi się udalo w pierwszym cyklu po, ale niestety poroniłam, ale to myślę że nie miało nic wspólnego z tym (zawiniła raczej genetyka). Ja miałam na zapalenie zestaw kilku antybiotyków unidox,metronidazol, ipozumax, biotrakson. Kuracja 2 tygodnie i cykl po zaraz transfer.
Nie przejmuj się. Wiele z nas jest w tej chwili w tak słabym położeniu. Musisz się wyciszyć pozbierać i jakoś to będzie. Uda się w koncu.usimy w to wierzyć.

@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie [emoji58][emoji58][emoji58]
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc [emoji58]

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań [emoji7][emoji7]
I bet !! [emoji2956]
To trzeba wyleczyc. Cytomegalia powoduje uszkodzenia plodu, najczęściej głęboka gluchote u dziecka.
Nie ma na to lekarstwa jesli kobieta w ciazy się zarazi. Trzeba uwazac, bo nosicielami sa male dzieci, takie zlobkowe i przedszkolne.

Hej wszystkim 😊 u mnie szarpanie z myślami.. 😕 W piatek bylam zrobic test ale zrobilam z krwi typu pozytywny / negatywny i jakis zwrot akcji bo pani a laboratorium dzwoniła i powiedziala mi ze niby słaba kreska sie pojawiła ale cieszyć sie nie kazała bo musze powtórzyć jutro typowo beta hcg i sie sprawa wyjaśni... Znowu mnie jutro czeka stres.. Cycki bola brzuch tez... Eh myśli biją sie same z soba... 🙈

Hej wszystkim 😊 u mnie szarpanie z myślami.. 😕 W piatek bylam zrobic test ale zrobilam z krwi typu pozytywny / negatywny i jakis zwrot akcji bo pani a laboratorium dzwoniła i powiedziala mi ze niby słaba kreska sie pojawiła ale cieszyć sie nie kazała bo musze powtórzyć jutro typowo beta hcg i sie sprawa wyjaśni... Znowu mnie jutro czeka stres.. Cycki bola brzuch tez... Eh myśli biją sie same z soba... 🙈
Hej to widzę, że Ty też w stresie... mówiłam, ze razem będziemy :p ja jutro mam 10dpt i ide powtórzyć bete bo muszę wysłać maila do kliniki i cholernie sie boje, bo moja beta nie należy do najwyższych... ale trudno co ma byc to będzie, rzeczywistości nie zmienię niestety... Chociaż wierzę w tą ciążę całym sercem to strach jest co zobaczę jutro 🙄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej to widzę, że Ty też w stresie... mówiłam, ze razem będziemy :p ja jutro mam 10dpt i idź powtórzyć bete bo muszę wysłać maila do kliniki i cholernie sie boje, bo moja beta nie należy do najwyższych... ale trudno co ma byc to będzie, rzeczywistości nie zmienię niestety... Chociaż wierzę w tą ciążę całym sercem to strach jest co zobaczę jutro 🙄
Narazie mam nadzieję ze ta blada kreska ktora byla w piątek jutro sie potwierdzi 🤗 bo laborantka stwierdziła ze to moze byc bardzo wczesna ciąża i dlatego taka słaba wyszla. Ale z krwi to chyba bardziej wiarygodne niz sikaniec? No 3mam mocno👍

Ja mam to samo. Pojechalismy tam w lutym, spedzilismy 3 godz w klinice. Wizyta, badanie usg potem znowu ustalanie wszystkiego. Nic na lapu capu zeby juz zarobic, tylko na spokojnie, dobrze mnie trzeba bylo przygotowac, dieta i suplementy min 3 miesiace, niezbedne zabiegi itp. Oboje swierdzilismy, ze ta klinika to zupelnie co innego niz Invimed czy Invicta i ze tu musi sie udac, chociaz pieniadze troche wieksze (ale glownie za wizyty, chociaz jak po transferze krzykneli mi 1300 zl za kroplowke przeciwwskurczowa - gdzie sam lek to koszt 160 zl to o malo z krzesla nie spadlam🤣). Ale nie zaluje ani jednej zlotowki, jak juz place to wiem przynajmniej za co. W Novum jest pelen profesjonalizm👍
Dajesz nadzieję ... Naprawdę ... Mam już plan ... Leczę się w Inwimed Wrocław właśnie jak ty kiedyś ... Z tym że u innego lekarza ... Zostały nam 2 zarodki ... I właśnie po rozmowie z mężem stwierdziliśmy że jeśli teraz z tymi dwoma się nie uda to zaczynamy leczyć się w Warszawie ... Mam trochę dalej niż ty ale po tobie widać że warto ... Mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby ale zrobię wszystko zeby zostać mamą i aby spełniło się nasze największe marzenie . Pojadę na koniec świata ale będę mamą a mój mąż tata ❤️ będziemy rodzicami wierzę w to bardzo ...wierzę w to że najbliższy transfer będzie tym właściwym i udanym ale w razie w mam plan B ❤️ powiedz mi proszę czy długo czeka się na wizytę do twojego lekarza i ogólnie napisz jak możesz wszystko ( nawet na priv ) każda rada się przyda ... Mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta . Dziś już mogę wam napisać że Będę mamą ..
Nie wiem jeszcze kiedy ale na pewno nią będę ❤️❤️❤️❤️

reklama
Narazie mam nadzieję ze ta blada kreska ktora byla w piątek jutro sie potwierdzi 🤗 bo laborantka stwierdziła ze to moze byc bardzo wczesna ciąża i dlatego taka słaba wyszla. Ale z krwi to chyba bardziej wiarygodne niz sikaniec? No 3mam mocno👍
Wszystko możliwe, najlepiej oznaczyć poziom beta hcg i wtedy będzie coś wiadomo 😘 również trzymam!!

Do góry