reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No więc mam dzisiejsze wyniki:
Progesteron 35 ng/ml
Estradiol 110 pg/ml
Prolaktyna 30.1 ng/ml (norma do 24.1, i to jest na 0,5 tabl bromergonu)
TSH 1,57 (ostatnie z kwietnia 0,57)

tsh mam najwieksze od kilku lat biorac euthyrox i prolaktyna skoczyla wiec moze udało się.

zadzwoniłam do kliniki Novum i poprosilam o telekonferencje z dr Lewandowskim
przed chwila do mnie zadzwonil, powiedzial ze bromergon mam zwiekszyc na 3/4 tabl, ze nie wolno odstawiac po transferze bo utrudnia zagniezdzanie zarodka wysoka prolaktyna (dopiero po potwierdzeniu ciazy), progesteron mam dobry, ale jesli chce miec wlasny wewnetrzny spokoj to moge dolozyc sobie cyclogest rano dodatkowo (juz dzisiaj zreszta sama sobie tak zaprdynowalam i wzielam) - powiedzial ze progesteronu nie mozna jakos przedawkowac. Wiec uspokoil mnie. Polecil zeby za dwa dni w czwartek sprawdzic juz hcg, ale mam nie pic z nocy ze srody na czwartek. Takze uspokoil mnie dzieki Bogu🙏

Niestety żadnych objawów :( nigdy nie miałam żadnych kobiecych dolegliwości :/ nie wiem ile z tym chodze tak naprawdę :/ jedna ciąża pozamac za mną( gdzieś oczywiście wyczytałam że ta bakteria atakuje jajowody ale czy to prawda?) Moja dr tylko powiedziała że to wredna bakteria i czasem się ją leczy 3-4 miesiące :/ powiedziała mi również że jest ten wymaz obowiązkowy w mojej klinice dopiero od kilku miesięcy , dobrze że wyszło mi to teraz niż miało by to wpłynąć potem na transfer ;) wiadomo nie musi wpłynąć ale może.. powodzenia :)))) ja czekam na kolejny wynik wymazu żeby w końcu zacząć [emoji85]
Dzięki za odpowiedź To trzymam kciuki żeby już było po problemie i wymaz wszedł dobry i żebyś mogła podejść do transferu oczywiście udanego [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Witajcie,
Beta dzisiaj 258,60.
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Beta rosnie, jednak powoli
sad

A czemu nie wolno balsamów i perfum do punkcji i transferu ?
Do punkcji niekoniecznie . Ja do punkcji wymalowana nabalsamowana i wypachniona podeszłam .
No więc mam dzisiejsze wyniki:
Progesteron 35 ng/ml
Estradiol 110 pg/ml
Prolaktyna 30.1 ng/ml (norma do 24.1, i to jest na 0,5 tabl bromergonu)
TSH 1,57 (ostatnie z kwietnia 0,57)

tsh mam najwieksze od kilku lat biorac euthyrox i prolaktyna skoczyla wiec moze udało się.

zadzwoniłam do kliniki Novum i poprosilam o telekonferencje z dr Lewandowskim
przed chwila do mnie zadzwonil, powiedzial ze bromergon mam zwiekszyc na 3/4 tabl, ze nie wolno odstawiac po transferze bo utrudnia zagniezdzanie zarodka wysoka prolaktyna (dopiero po potwierdzeniu ciazy), progesteron mam dobry, ale jesli chce miec wlasny wewnetrzny spokoj to moge dolozyc sobie cyclogest rano dodatkowo (juz dzisiaj zreszta sama sobie tak zaprdynowalam i wzielam) - powiedzial ze progesteronu nie mozna jakos przedawkowac. Wiec uspokoil mnie. Polecil zeby za dwa dni w czwartek sprawdzic juz hcg, ale mam nie pic z nocy ze srody na czwartek. Takze uspokoil mnie dzieki Bogu🙏
No widzisz … co lekarz to inna praktyka . Jak wspominałam Bromka zmniejszyłam na 2 tygodnie do transferu do 1/4 a potem już nic . Kropuś jest ze mną . Pięknie się zagnieździł i zaczęliśmy 7 tydzień .

powodzonka ❤️

Witajcie,
Beta dzisiaj 258,60.
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
sad
Moim zdaniem coś jest nie tak. Ciąża nie rozwija się prawidłowo. W tym dniu po transferze beta powinna być dużo wyższa zazwyczaj ok 9 tysięcy i więcej. Przyrosty są za małe. Co mówi lekarz?

reklama
Witajcie,
Beta dzisiaj 258,60.
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
sad
ostatni przyrost Bardzo słabiutki niestety 😞 . Powinno byc co najmniej drugie tyle .
Nie rokuje to zbyt dobrze . Taka słabo rosnąca Beta może wskazywać tez na cp ( w moim przypadku tak było )
Skonsultowałas te wyniki z lekarzem ?

Do góry