reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie,
Beta dzisiaj 258,60.
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Beta rosnie, jednak powoli
sad
Też nie chce Cię martwić, ale ostatni przyrost jest poniżej normy, bo jest wykonany po 4 dniach. Ja miałam co prawda blastkę, ale u mnie w 14dpt beta była 2257. W 23dpt miałam ponad 60 tysięcy. U Ciebie w 21 dpt nawet nie można by było stwierdzić pęcherzyka, bo jest tak niska beta, a niektóre dziewczyny już 'szukają serca' od tego dnia, gdzie do serca beta musi być już duuużo wyższa :(

ostatni przyrost Bardzo słabiutki niestety 😞 . Powinno byc co najmniej drugie tyle .
Nie rokuje to zbyt dobrze . Taka słabo rosnąca Beta może wskazywać tez na cp ( w moim przypadku tak było )
Skonsultowałas te wyniki z lekarzem ?
Lekarz kazał mi przyjsc na usg 14.06 to bedzie 27 dpt. Pojade jeszcze za dwa dni zrobic betę. Ale czy przy cp (masz na mysli ciążę pozamaciczną??) nie boli przypadkiem brzuch albo jajniki? Mnie cmi tylko troche jak na okres brzuch i tylko jak się przeforsuje albo zestresuje..

Lekarz kazał mi przyjsc na usg 14.06 to bedzie 27 dpt. Pojade jeszcze za dwa dni zrobic betę. Ale czy przy cp (masz na mysli ciążę pozamaciczną??) nie boli przypadkiem brzuch albo jajniki? Mnie cmi tylko troche jak na okres brzuch i tylko jak się przeforsuje albo zestresuje..
Wszystko zależy od organizmu .
. Były te które przy becie 1000 zaczęły krwawić . Są te które maja mocne bóle po jednej stronie a są dziewczyny które nic zupełnie nie odczuwały nawet do 7 tygodnia ciąży a potem operacja .

ja pierwsza betę jaka zrobiłam miałam 300 potem 600 potem 900 i właśnie na 900 zaczęłam delikatnie plamić i tu tez gdyby nie szybka interwencja mojej lekarki różnie mogło by się to skończyć .
Nie mówię ze Ty masz cp broń Panie Boże nie straszę Cię . Warto poprostu czasem wiedzieć ze takie rzeczy się zdarzają . Ja do tamtej pory nawet nie wiedziałam Ze takie coś istnieje i byłam mega przerażona .
Daj znać za 2 dni jak tam Beta .
trzymam kciuki ✊🏻❤️

Witajcie,
Beta dzisiaj 258,60.
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Beta rosnie, jednak powoli
sad
Ale przyrasta prawidłowo, 15 dpt było jakby trochę za mało, ale jest dobrze ☺️
Edit: od, dopiero zauważyłam, że to nie po dwóch dniach ostatnia beta, tylko 4... 😟

reklama
Do góry