reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Dziewczyny,

Jestem po II weryfikacji (6dpt):

Beta: 55
Pgr: 191
Estradiol: 4100

Nie chcę zapeszyć ale chyba jest dobrze, co?
Czemu robisz betę tak szybko? Iludniowy zarodek był podany? Chciałam dzisiaj przy okazji krwi sprawdzić, ale potem posłuchałam swojego wewnętrznego głosu i zaleceń lekarzy, że dopiero za 13-14 dni więc cierpliwie czekam ciesząc się moim zarodkiem.

Hej Dziewczyny,
Jestem po punkcji. Niestety owulacja zaczęła się przedwcześnie i udało się pobrać 15 jajeczek z 19. Babeczka z laboratorium powiedziała, że nasienie męża ma dziś dobre parametry - nie znam liczb. Wszystkie jajeczka idą do zapłodnienia.
Czy uważacie, że to dobry wynik ?

Wynik bomba ;)

tak przetrzepałam interneta wszerz i trochę wzdłuż i to średnio realne aby uzyskać w 3dpt „swoją betę“ i to aż taką wysoką … nawet przy takiej blastce jaka miałaś Ty…

czytałam historie laski która w 3dpt miała ponad 50 - ale jak się okazało po ovitrelle . W 7dpt wyszła jej 15 i później prawidłowo juz rosła .

trzymam mocne kciuki jak zwykle ✊🏻✊🏻✊🏻❤️

Bodziu jak jedno słowo wszystko zmienia... Przeczytałam bez słowa "interneta" i myśle k... o czym ta kobieta pisze??

"tak przetrzepałam wszerz i trochę wzdłuż i to średnio realne aby uzyskać 3dpt :D

🤣🤣🤣

Z całego serca zycze Ci zeby sie udalo..
Slyszalam o kwotach i o tym ze prof zajmuje sie wykatkowymi przypadkami, nie kazdego przyjmie na wizyte
Powodzenia✊🏻✊🏻✊🏻
Nie dziękuję☺️ Tak nie łatwo się było do niego dostać, pierwsza wizyta była u innej lekarki z dodatkową jego wizytą, ale szybko przejął stery jak zobaczył co już przeszłam.

Hej Dziewczyny,

Jestem po II weryfikacji (6dpt):

Beta: 55
Pgr: 191
Estradiol: 4100

Nie chcę zapeszyć ale chyba jest dobrze, co?
Jest dobrze, jest wzrost bety czyli jest ciąża. Dalej to już trudno zbadać przyrosty bo zafałszowane przez pregnyl będą... Na 3 weryfikacji nir ma już pregnylu to będziesz mogła oszacować kiedy będzie beta z 1000 i isc na usg. Powodzenia

Hej :) może na tej grupie ktoś się wypowie. Biorę od jakiegoś czasu accofil. Dr.P zapisał mi co 3 dni 1/3 ampułki. Zrobiłam pierwszą morfologię po 3 iniekcjach. Orientujecie się czy wyniki są ok po tym leku?
Oczywiście wysłałam też do niego ale pomyślałam że może już wcześniej coś mi podpowiecie.

Załączniki

• 0CA123C0-C73E-4CD6-84C6-B37AB4E6B3E2.jpeg
    0CA123C0-C73E-4CD6-84C6-B37AB4E6B3E2.jpeg
    31,3 KB · Wyświetleń: 74
  • F98D00E8-BB17-46B8-92C9-288960E12369.jpeg
    F98D00E8-BB17-46B8-92C9-288960E12369.jpeg
    90,2 KB · Wyświetleń: 66
  • F66A4829-CCB1-42C3-82F5-4815C0FF3674.jpeg
    F66A4829-CCB1-42C3-82F5-4815C0FF3674.jpeg
    30,5 KB · Wyświetleń: 66
Dziewczyny jak znioslyscie stymulacje? Kiedy poszłyście na l4? Punkcję w którym dniu cyklu miałyście? Ja jestem przerażona tym wszystkim co mnie czeka na dniach... 3dc
Ja dobrze znosiłam mimo końskich dawek. Czułam owu jak dotąd, czasami troche silniej i tyle.

L4 tylko na dzień punkcji brałam.

Dziewczyny używałyście kosmetyków przet transferem? Balsam do ciała perfumy, czy lepiej sobie darować?
Facet po 1 próbie kazał mi używać Durexa żeby jajko miało poślizg i ladnie weszło 😂 😂

Ogłaszam swój malutki cukces. Waga 63 kg czyli mniej o 7 kg. Parametry cukrzycowe jak u zdrowej osoby! Trójglicerydy spadły z 270 do 90😱 Babka z poradni metabolicznej stwierdziła że już nie muszę przychodzić. Na co odpowiedziałam, nie mam mowy, muszę być pod jej opieką, bardzo motywują mnie kontrole, pomiary no i ważenie😜 Jesteśmy umówione na koniec września i wagę 59 kg.

Szacun!

Kawał dobrej roboty !

To ja również trzymam za Ciebie kciuki ✊ . A tak nawiasem pisząc, to jestem z Invimed Wrocław, ale poki co nie mogę napisać jeszcze negatywnych inf. Moja pierwsza stymulacja zakończyła się uzyskaniem 22 komórek i 11 zarodków, oczywiście nie wszystkie przetrwały do 5 doby ale było kilka. Transfery przeprowadzane z zakończeniem pozytywnym. Mój prowadzący lekarz ma na uwadze zdrowie pacjentki, świadczy o tym fakt że nie chciał przeprowadzić mi transferu w przypadku mojej torbieli 2cm,kazał czekać do jej wchłonięcia. Minusem jednak tej kliniki są ceny, nie wiem czy nie najwyższe w Polsce.. Choćby badanie pgs zarodków, tam koszt 1 przewyższa 4 tys.
To może trafiłaś na lepszego lekarza, 3 mam kciuki. Ja jestem trudnym przypadkiem. Mnie prowadził dr Gizler, a na drugie podejście trafiłam do dr Wickiewicz, która odchodziła z Invinedu i za głowę się złapała, że z wodniakiem mi to Gizler robił. Cóż ... ja żałuję, że niestety tam trafiłam, ale czasu nie cofnę, straciłam wiele szans i wiele możliwych zarodków.

To ja również trzymam za Ciebie kciuki ✊ . A tak nawiasem pisząc, to jestem z Invimed Wrocław, ale poki co nie mogę napisać jeszcze negatywnych inf. Moja pierwsza stymulacja zakończyła się uzyskaniem 22 komórek i 11 zarodków, oczywiście nie wszystkie przetrwały do 5 doby ale było kilka. Transfery przeprowadzane z zakończeniem pozytywnym. Mój prowadzący lekarz ma na uwadze zdrowie pacjentki, świadczy o tym fakt że nie chciał przeprowadzić mi transferu w przypadku mojej torbieli 2cm,kazał czekać do jej wchłonięcia. Minusem jednak tej kliniki są ceny, nie wiem czy nie najwyższe w Polsce.. Choćby badanie pgs zarodków, tam koszt 1 przewyższa 4 tys.
Nie ma reguły. Podchodziłam do stymulacji z torbielą i mięśniakiem. Nie chciałam żadnych zabiegów, akurat miałam nosa i udało się za pierwszym razem. Teraz podchodzę do transferu z tym samym zestawem przypadłości. Torbiel przeszkadza jeśli jest aktywna hormonalnie. Mam sprawdzić proga po 10 dniach estrofemu, ma być około 0.

reklama
Doczekałam się nareszcie mamy wszystkie wyniki badań i umówiłam nas na wizytę w klinice na poniedziałek i już mnie złapał lekki stres jak to będzie Chyba lepiej być nieświadomym w tym całym leczeniu bo jeszcze nie jestem stymulowana a już się martwię ile będzie komórek i czy będą wogóle jakieś zarodki .... Zastanawiam się czy przed stymulacją robione miałyście jakieś wymazy ? Bo ja oprócz chlamydia i biocenozy nie mam nic? A wiem że w niektórych klinikach zalecają jeszcze wymaz w kierunku mycoplasmy hominis Ureaplasma jak jest u Was ? Czy powinnam zrobić ten wymaz Chic aż nie jest u mnie wymagany?
U mnie jeat kilka wymazow, ale to na wizycie mi sprawdzaja czy mam aktualne i czy trzeba cos dorobic. Nie wiem czy dorabiac.. moze niech sie dziew z wiekszym stażem wypowiedza. Ja szczerze mowiac nie zwracalam do tej pory uwagi na te wymazy - kazali to robilam, nie sprawdzalam co dokladnie mam i czy nie zrobic jakiegos jeszcze.

Do góry