reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Dziewczyny,

Jestem po II weryfikacji (6dpt):

Beta: 55
Pgr: 191
Estradiol: 4100

Nie chcę zapeszyć ale chyba jest dobrze, co?
Czemu robisz betę tak szybko? Iludniowy zarodek był podany? Chciałam dzisiaj przy okazji krwi sprawdzić, ale potem posłuchałam swojego wewnętrznego głosu i zaleceń lekarzy, że dopiero za 13-14 dni więc cierpliwie czekam ciesząc się moim zarodkiem.

Hej Dziewczyny,
Jestem po punkcji. Niestety owulacja zaczęła się przedwcześnie i udało się pobrać 15 jajeczek z 19. Babeczka z laboratorium powiedziała, że nasienie męża ma dziś dobre parametry - nie znam liczb. Wszystkie jajeczka idą do zapłodnienia.
Czy uważacie, że to dobry wynik ?

Wynik bomba ;)

tak przetrzepałam interneta wszerz i trochę wzdłuż i to średnio realne aby uzyskać w 3dpt „swoją betę“ i to aż taką wysoką … nawet przy takiej blastce jaka miałaś Ty…

czytałam historie laski która w 3dpt miała ponad 50 - ale jak się okazało po ovitrelle . W 7dpt wyszła jej 15 i później prawidłowo juz rosła .

trzymam mocne kciuki jak zwykle ✊🏻✊🏻✊🏻❤️

Bodziu jak jedno słowo wszystko zmienia... Przeczytałam bez słowa "interneta" i myśle k... o czym ta kobieta pisze??

"tak przetrzepałam wszerz i trochę wzdłuż i to średnio realne aby uzyskać 3dpt :D

🤣🤣🤣

Z całego serca zycze Ci zeby sie udalo..
Slyszalam o kwotach i o tym ze prof zajmuje sie wykatkowymi przypadkami, nie kazdego przyjmie na wizyte
Powodzenia✊🏻✊🏻✊🏻
Nie dziękuję☺️ Tak nie łatwo się było do niego dostać, pierwsza wizyta była u innej lekarki z dodatkową jego wizytą, ale szybko przejął stery jak zobaczył co już przeszłam.

Hej Dziewczyny,

Jestem po II weryfikacji (6dpt):

Beta: 55
Pgr: 191
Estradiol: 4100

Nie chcę zapeszyć ale chyba jest dobrze, co?
Jest dobrze, jest wzrost bety czyli jest ciąża. Dalej to już trudno zbadać przyrosty bo zafałszowane przez pregnyl będą... Na 3 weryfikacji nir ma już pregnylu to będziesz mogła oszacować kiedy będzie beta z 1000 i isc na usg. Powodzenia

Hej :) może na tej grupie ktoś się wypowie. Biorę od jakiegoś czasu accofil. Dr.P zapisał mi co 3 dni 1/3 ampułki. Zrobiłam pierwszą morfologię po 3 iniekcjach. Orientujecie się czy wyniki są ok po tym leku?
Oczywiście wysłałam też do niego ale pomyślałam że może już wcześniej coś mi podpowiecie.

Załączniki

• 0CA123C0-C73E-4CD6-84C6-B37AB4E6B3E2.jpeg
    0CA123C0-C73E-4CD6-84C6-B37AB4E6B3E2.jpeg
    31,3 KB · Wyświetleń: 71
  • F98D00E8-BB17-46B8-92C9-288960E12369.jpeg
    F98D00E8-BB17-46B8-92C9-288960E12369.jpeg
    90,2 KB · Wyświetleń: 60
  • F66A4829-CCB1-42C3-82F5-4815C0FF3674.jpeg
    F66A4829-CCB1-42C3-82F5-4815C0FF3674.jpeg
    30,5 KB · Wyświetleń: 62
Dziewczyny jak znioslyscie stymulacje? Kiedy poszłyście na l4? Punkcję w którym dniu cyklu miałyście? Ja jestem przerażona tym wszystkim co mnie czeka na dniach... 3dc
Ja dobrze znosiłam mimo końskich dawek. Czułam owu jak dotąd, czasami troche silniej i tyle.

L4 tylko na dzień punkcji brałam.

Dziewczyny używałyście kosmetyków przet transferem? Balsam do ciała perfumy, czy lepiej sobie darować?
Facet po 1 próbie kazał mi używać Durexa żeby jajko miało poślizg i ladnie weszło 😂 😂

Ogłaszam swój malutki cukces. Waga 63 kg czyli mniej o 7 kg. Parametry cukrzycowe jak u zdrowej osoby! Trójglicerydy spadły z 270 do 90😱 Babka z poradni metabolicznej stwierdziła że już nie muszę przychodzić. Na co odpowiedziałam, nie mam mowy, muszę być pod jej opieką, bardzo motywują mnie kontrole, pomiary no i ważenie😜 Jesteśmy umówione na koniec września i wagę 59 kg.

Szacun!

Kawał dobrej roboty !

To ja również trzymam za Ciebie kciuki ✊ . A tak nawiasem pisząc, to jestem z Invimed Wrocław, ale poki co nie mogę napisać jeszcze negatywnych inf. Moja pierwsza stymulacja zakończyła się uzyskaniem 22 komórek i 11 zarodków, oczywiście nie wszystkie przetrwały do 5 doby ale było kilka. Transfery przeprowadzane z zakończeniem pozytywnym. Mój prowadzący lekarz ma na uwadze zdrowie pacjentki, świadczy o tym fakt że nie chciał przeprowadzić mi transferu w przypadku mojej torbieli 2cm,kazał czekać do jej wchłonięcia. Minusem jednak tej kliniki są ceny, nie wiem czy nie najwyższe w Polsce.. Choćby badanie pgs zarodków, tam koszt 1 przewyższa 4 tys.
To może trafiłaś na lepszego lekarza, 3 mam kciuki. Ja jestem trudnym przypadkiem. Mnie prowadził dr Gizler, a na drugie podejście trafiłam do dr Wickiewicz, która odchodziła z Invinedu i za głowę się złapała, że z wodniakiem mi to Gizler robił. Cóż ... ja żałuję, że niestety tam trafiłam, ale czasu nie cofnę, straciłam wiele szans i wiele możliwych zarodków.

To ja również trzymam za Ciebie kciuki ✊ . A tak nawiasem pisząc, to jestem z Invimed Wrocław, ale poki co nie mogę napisać jeszcze negatywnych inf. Moja pierwsza stymulacja zakończyła się uzyskaniem 22 komórek i 11 zarodków, oczywiście nie wszystkie przetrwały do 5 doby ale było kilka. Transfery przeprowadzane z zakończeniem pozytywnym. Mój prowadzący lekarz ma na uwadze zdrowie pacjentki, świadczy o tym fakt że nie chciał przeprowadzić mi transferu w przypadku mojej torbieli 2cm,kazał czekać do jej wchłonięcia. Minusem jednak tej kliniki są ceny, nie wiem czy nie najwyższe w Polsce.. Choćby badanie pgs zarodków, tam koszt 1 przewyższa 4 tys.
Nie ma reguły. Podchodziłam do stymulacji z torbielą i mięśniakiem. Nie chciałam żadnych zabiegów, akurat miałam nosa i udało się za pierwszym razem. Teraz podchodzę do transferu z tym samym zestawem przypadłości. Torbiel przeszkadza jeśli jest aktywna hormonalnie. Mam sprawdzić proga po 10 dniach estrofemu, ma być około 0.

reklama
Doczekałam się nareszcie mamy wszystkie wyniki badań i umówiłam nas na wizytę w klinice na poniedziałek i już mnie złapał lekki stres jak to będzie Chyba lepiej być nieświadomym w tym całym leczeniu bo jeszcze nie jestem stymulowana a już się martwię ile będzie komórek i czy będą wogóle jakieś zarodki .... Zastanawiam się czy przed stymulacją robione miałyście jakieś wymazy ? Bo ja oprócz chlamydia i biocenozy nie mam nic? A wiem że w niektórych klinikach zalecają jeszcze wymaz w kierunku mycoplasmy hominis Ureaplasma jak jest u Was ? Czy powinnam zrobić ten wymaz Chic aż nie jest u mnie wymagany?
U mnie jeat kilka wymazow, ale to na wizycie mi sprawdzaja czy mam aktualne i czy trzeba cos dorobic. Nie wiem czy dorabiac.. moze niech sie dziew z wiekszym stażem wypowiedza. Ja szczerze mowiac nie zwracalam do tej pory uwagi na te wymazy - kazali to robilam, nie sprawdzalam co dokladnie mam i czy nie zrobic jakiegos jeszcze.

Do góry