reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Załączniki

• Screenshot_20210526-132016_Gallery.jpg
    Screenshot_20210526-132016_Gallery.jpg
    167,3 KB · Wyświetleń: 95
reklama
U mnie takie decyzje byly podejmowane po punkcji,tzn ile,jak i co zapladniamy.Zawsze byly 3 dniowe,ale to tak klinika decydowala.Dzwonili na nast dzien i mowili ile sie zaolodnilo i kiedy transfer.A reszta rak jak pisalas.Tylko u nas nie bylo refundacji .Dlaczego tylko 4? Nie ma przepisu ktory pozwala na mrozenie tylko 4 czy 6 .Nie zgadzaj sie na to,to twoja decyzja.No chyba ze cos sie zmienilo w rozliczeniach z kasa chorych.
Dzięki za info. No też byłam trochę zdziwiona, że tylko 4. U nas inseminacja udała się na refundację, więc mam nadzieję, że i z tym się uda.

Myślicie ze na amh ma wpływ to że 3 lata bralam anty przed procedurami? Mowi sie ze jak sie zamierza zajść w ciążę naturalnie to najlepiej na 3 miesiące przed odstawić anty... czy przy in vitro tez to może mieć wpływ na ilość komórek przy stymulacjach ? Wiem ze przy długich protokolach najpierw sa anty ale trwa to dużo krócej niż te kilka lat ktore ja brałam.
Ja bralam antyki jakieś 8 lat. Po udanym ivf bralam jednoskładnikowe przez 2 lata ciagiem, ani dnia przerwym. Amh nie drgenlo ani odrobine. To raczej nie ma zwiazku.

Dziewczyny,

Histeroskopia - miałam mieć przed stymulacją ale lekarz jest na urlopie.

Jestem zapisana na wizytę startową przed stymulacją i teraz nie wiem czy mam ją przesuwać czy nie.

Histeroskopia raczej nie ma wpływu na stymulację (?), a przydałaby się przed transferem (bo przy okazji można zrobić scratching albo wlew z accofilu).
Tym bardziej, że miałbyć pobrany wycinek i czas oczekiwania na wynik to 14 dni.
Tak sobie to tłumaczę, żeby tylko nie odsuwać stymulacji o kolejny cykl.

Co o tym myślicie, najpierw histero i stymulacja czy stymulacja i później histero?
Mi się wydaje, że dobrze rozkminiasz, ale niech się ktoś mądrzejszy wypowie 🙃.
Ja bym zrobiła najpierw stymulację, potem zamroziła zarodki i na spokojnie histeroskopia.

Dziewczyny,

Histeroskopia - miałam mieć przed stymulacją ale lekarz jest na urlopie.

Jestem zapisana na wizytę startową przed stymulacją i teraz nie wiem czy mam ją przesuwać czy nie.

Histeroskopia raczej nie ma wpływu na stymulację (?), a przydałaby się przed transferem (bo przy okazji można zrobić scratching albo wlew z accofilu).
Tym bardziej, że miałbyć pobrany wycinek i czas oczekiwania na wynik to 14 dni.
Tak sobie to tłumaczę, żeby tylko nie odsuwać stymulacji o kolejny cykl.

Co o tym myślicie, najpierw histero i stymulacja czy stymulacja i później histero?
Ja robiłabym stymulację a potem histero ze scratchingiem

Nie sądzę [emoji4]
Na wyciszenie - tak. Na spadek amh - nie.
Ja powtarzam tylko co mówił lekarz bo ja sama takiej wiedzy nie mam, na wizycie gdzie dobieral mi dawki leków użył stwierdzenia: "amh ładnie spadło po antykoncepcji". Ale zwróćmy uwagę na to, że ja miałam dość wysokie i zawsze w USG dużo pęcherzyków, i choć nigdy nie stwierdzono u mnie pcos to wysokie amh na to wskazywało. Więc moze akurat u mnie taki zabieg miał to na celu...

Mi się wydaje, że dobrze rozkminiasz, ale niech się ktoś mądrzejszy wypowie 🙃.
Ja bym zrobiła najpierw stymulację, potem zamroziła zarodki i na spokojnie histeroskopia.
I ja tak myślę, ale ten lekarz Z w N.ovum jest groźny i boję się, że jak pójdę na wizytę to mnie op....(mimo, że nawet nie podniesie głosu), że się porządziłam.

Trudno, najwyżej mnie pogoni:D

reklama
I ja tak myślę, ale ten lekarz Z w N.ovum jest groźny i boję się, że jak pójdę na wizytę to mnie op....(mimo, że nawet nie podniesie głosu), że się porządziłam.

Trudno, najwyżej mnie pogoni:D
Powiedz mu niech spie.rdala😜
Ty tu rządzisz i dajesz kasę 💪
Ach ta moja elokwencja 😂. Powinnam mieć zakaz publicznego wypowiadania się 😂

Do góry