Internetu duuuuzo mówią . Od razu mi się mój ulubiony mem przypominaKurde internety mówią ze branie anty nawet wstrzymuje spadek amh... A tu takie kwiatki...
reklama
PsychoPatka91
Fanka BB :)
Dzięki za info. No też byłam trochę zdziwiona, że tylko 4. U nas inseminacja udała się na refundację, więc mam nadzieję, że i z tym się uda.U mnie takie decyzje byly podejmowane po punkcji,tzn ile,jak i co zapladniamy.Zawsze byly 3 dniowe,ale to tak klinika decydowala.Dzwonili na nast dzien i mowili ile sie zaolodnilo i kiedy transfer.A reszta rak jak pisalas.Tylko u nas nie bylo refundacji .Dlaczego tylko 4? Nie ma przepisu ktory pozwala na mrozenie tylko 4 czy 6 .Nie zgadzaj sie na to,to twoja decyzja.No chyba ze cos sie zmienilo w rozliczeniach z kasa chorych.
G
gość2502
Gość
Tak bo po to dostalam antki żeby sie wyciszyly hormony i amh zmalalo, żeby zmniejszyć ryzyko hiperstymulacjiod anty Ci spadło amh ?
nieagatka
Ja bralam antyki jakieś 8 lat. Po udanym ivf bralam jednoskładnikowe przez 2 lata ciagiem, ani dnia przerwym. Amh nie drgenlo ani odrobine. To raczej nie ma zwiazku.Myślicie ze na amh ma wpływ to że 3 lata bralam anty przed procedurami? Mowi sie ze jak sie zamierza zajść w ciążę naturalnie to najlepiej na 3 miesiące przed odstawić anty... czy przy in vitro tez to może mieć wpływ na ilość komórek przy stymulacjach ? Wiem ze przy długich protokolach najpierw sa anty ale trwa to dużo krócej niż te kilka lat ktore ja brałam.
Mi się wydaje, że dobrze rozkminiasz, ale niech się ktoś mądrzejszy wypowie .Dziewczyny,
Histeroskopia - miałam mieć przed stymulacją ale lekarz jest na urlopie.
Jestem zapisana na wizytę startową przed stymulacją i teraz nie wiem czy mam ją przesuwać czy nie.
Histeroskopia raczej nie ma wpływu na stymulację (?), a przydałaby się przed transferem (bo przy okazji można zrobić scratching albo wlew z accofilu).
Tym bardziej, że miałbyć pobrany wycinek i czas oczekiwania na wynik to 14 dni.
Tak sobie to tłumaczę, żeby tylko nie odsuwać stymulacji o kolejny cykl.
Co o tym myślicie, najpierw histero i stymulacja czy stymulacja i później histero?
Ja bym zrobiła najpierw stymulację, potem zamroziła zarodki i na spokojnie histeroskopia.
nieagatka
Nie sądzę [emoji4]Tak bo po to dostalam antki żeby sie wyciszyly hormony i amh zmalalo, żeby zmniejszyć ryzyko hiperstymulacji
Na wyciszenie - tak. Na spadek amh - nie.
mala_Mi 80
Ja robiłabym stymulację a potem histero ze scratchingiemDziewczyny,
Histeroskopia - miałam mieć przed stymulacją ale lekarz jest na urlopie.
Jestem zapisana na wizytę startową przed stymulacją i teraz nie wiem czy mam ją przesuwać czy nie.
Histeroskopia raczej nie ma wpływu na stymulację (?), a przydałaby się przed transferem (bo przy okazji można zrobić scratching albo wlew z accofilu).
Tym bardziej, że miałbyć pobrany wycinek i czas oczekiwania na wynik to 14 dni.
Tak sobie to tłumaczę, żeby tylko nie odsuwać stymulacji o kolejny cykl.
Co o tym myślicie, najpierw histero i stymulacja czy stymulacja i później histero?
G
gość2502
Gość
Ja powtarzam tylko co mówił lekarz bo ja sama takiej wiedzy nie mam, na wizycie gdzie dobieral mi dawki leków użył stwierdzenia: "amh ładnie spadło po antykoncepcji". Ale zwróćmy uwagę na to, że ja miałam dość wysokie i zawsze w USG dużo pęcherzyków, i choć nigdy nie stwierdzono u mnie pcos to wysokie amh na to wskazywało. Więc moze akurat u mnie taki zabieg miał to na celu...Nie sądzę [emoji4]
Na wyciszenie - tak. Na spadek amh - nie.
I ja tak myślę, ale ten lekarz Z w N.ovum jest groźny i boję się, że jak pójdę na wizytę to mnie op....(mimo, że nawet nie podniesie głosu), że się porządziłam.Mi się wydaje, że dobrze rozkminiasz, ale niech się ktoś mądrzejszy wypowie .
Ja bym zrobiła najpierw stymulację, potem zamroziła zarodki i na spokojnie histeroskopia.
Trudno, najwyżej mnie pogoni
reklama
Powiedz mu niech spie.rdalaI ja tak myślę, ale ten lekarz Z w N.ovum jest groźny i boję się, że jak pójdę na wizytę to mnie op....(mimo, że nawet nie podniesie głosu), że się porządziłam.
Trudno, najwyżej mnie pogoni
Ty tu rządzisz i dajesz kasę
Ach ta moja elokwencja . Powinnam mieć zakaz publicznego wypowiadania się
Podziel się: